Goran Nikolić - najbolji sportista Kragujevca u 2016

Goran Nikolić - najbolji sportista Kragujevca u 2016

Najbolji sportista Kragujevca u 2016. godini je Goran Nikolić, član Paraolimpijske akademije Junior, rezultat je nastavka tradicije izbora najboljih sportista grada, duge više od šest decenija, u organizaciji Radio-televizije Kragujevac.

To je svetlija strana vesti iz ove medijske kuće. Ona tamnija je da RTK ne može da organizuje svečano proglašenje 63. liste zbog "dobro poznatog trenutnog statusa Radio-televizije Kragujevac, preduzeća koje u ovom trenutku praktično postoji samo na papiru", navedeno je u saopštenju dostavljenom portalu PPNS.

Sportska redakcija RTK ističe da su problemi brojni jer organizacija izbora i svečane dodele podrazumeva određena materijalna sredstva i angažovanje ekipe od bar desetak ljudi.

- Kako je to trenutno nemoguće, vraćamo se na početak, u 1954. godinu, kada je lista objavljena u listu "Svetlost" koja je i začetnik ove akcije. Nije bilo nagrada (plaketa, priznanja, pehara itd.) Tako će biti i ovoga puta, poručuju novinari koji su godinama pratili sport kao zaposleni u RTK.

Na dostavljenoj listi najboljih sportista Kragujevca su i (bez rangiranja):

  • Lazar Anić, Atletski klub Radnički
  • Filip Lalović, Košarkaški klub Radnički 1950
  • Strahinja Trakić, Klub ekstremnih sportova Kragujevac
  • Marko Šamanović, Kragujevački košarkaški klub Radnički
  • Nikola Matijević, Klub malog fudbala Ekonomac
  • Đorđe Pešut, Rvački klub Radnički
  • Nevena Ignjatović, Skijaški klub Radnički
  • Đorđe Petrović, Klub američkog fudbala Divlji veprovi
  • Milutin Stefanović, Streljački klub Čika Mata

Najboljim sportistima Kragujevca u 2016. godini, uz izvinjenje zbog izostajanja svečanog proglašenja, želimo srećne nastupajuće praznike i puno dobrih rezultata u dolazećoj 2017. godini, poručuli su iz televizije "bez slike" novinari sportske readkcije, posredstvom PPNS.  

55. ETAPA MARATONA ZA GINISA



Biografija Gorana Nikolića

Goran Nikolić je rođen 1. septembra 1967. godine u Smederevskoj Palanci. Do svoje 18. godine starosti živeo je u Mladenovcu, Aranđelovcu i Zemunu, a od 1985. godine sa porodicom (suprugom i sinom) živi i radi u Kragujevcu.

Ima srednje stručno obrazovanje, 30 godina radnog staža u struci i isto toliko staža radnika u sportu sa statusom volontera.

Aktivni rekreativac je 25 godina (trčanje na duge staze). Bio je pet godina član nacionalnog biciklističkog tima Srbije sa kojim je učestvovao na dva svetska prvenstva i niz regionalnih takmičenja. Uspešno je istrčao svih 29 maratona na kojima je nastupao.

Osnivač je Paraolimpijskog Kluba i Akademije Junior i generalni sekretar organizacije od osnivanja 1998. godine. Inicijator je osnivanja i jedan od osnivača Sportskog saveza slepih i slabovidih Srbije i Parabiciklističkog saveza Srbije u kojima je po pet godina obavljao poslove generalnog sekretara.

Osmislio je i uspešno realizovao brojne projekte od kojih se posebno izdvajaju:

  • Nabavka prvih takmičarskih tandem bicikala u Srbiji i regionu 2004. kroz projekat koji je finansirao USAID posredstvom ACDI/VOCA. Ovaj projekat je označio osnivanje nove paraolimpijske discipline u regionu i početak nabavke novih tandem bicikala kojih sada u Srbiji i BiH ima ukupno 15.
  • Inicijalna stručna obuka i promovisanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom koji su partnerski finansirale organizacije Evropska perspektiva i Handicap Care Hellas nakon čije realizacije je zaposljeno pet od 20 obučenih mladih sa invaliditetom.

Organizator je i učesnik brojnih pohoda i poduhvata kroz koje je transparentno promovisan sportski potencijal slepih i slabovidih. Posebno se izdvajaju:

  • Tradicionalni tandem biciklistički maraton Kragujevac-Mostar 420km koji se vozi 12 godina
  • Deset punih atletskih maratona (42,195) za 10 uzastopnih dana
  • Dve godine vožen biciklistički tur od krajnje severne do krajnje južne granice Srbije Subotica-Vranje koji je omogućio da udruženja slepih dobiju nove tandem bicikle
  • Dobitnik je brojnih priznanja za sportska postignuća i doprinos afirmaciji paraolimpijskog sporta u Srbiji

GORAN NIKOLIĆ: TREBA NAM SAMO DOBRE VOLJE - Pressek.rs

MARATON ZA GINISA SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html