Gradski derbi pripao KŽKK Radnički

Gradski derbi pripao KŽKK Radnički

KŽKK Radnički 2016 savladao je ŽKK Radnički 63:60 (15:13, 15:18, 15:13, 18:16) u gradskom derbiju na početku sezone Druge lige-Jug B.

U pravom košarkaškom ambijentu, okupljena publika je mogla da uživa svih 40 minuta - ekipe su se smenjivale u vođstvu, veće rezultаtske razlike su sustizane, pa je neizvesnost potrajala do samog kraja, da bi utakmica bila rešena jednim posedom lopte.

Najefikasnija na parketu bila je Sara Milošević, kapiten KŽKK Radnički, koja je za prvu zvaničnu pobedu novoformiranog kluba ubeležila 27 poena.

- Derbi! Večerašnja utakmica je objasnila ovu reč. Prva ligaška utakmica pa derbi, ima li šta lepše? Na terenu se videlo koliko i mi i igračice ŽKK Radničkog želimo pobedu. Borba je bila ravnopravna od samog početka, nijanse su odlučile pobednika. Ostavile smo srce na terenu, to se i videlo. Utakmica je psihički bila teža nego fizički, igrati pred toliko ljudi je stvarno velika čast. Drago mi je što je publika došla u tolikom broju i uživala u večerašnjoj utakmici. Čestitala bih ovom prilikom igračicama ŽKK Radničkog na fer i korektnoj borbi i želim im puno sreće u nastavku takmičenja. Mojim saigračicama bih čestitala na pruženom maksimumu večeras i samo da nastavimo ovako.

Dvocifreni strelci u redovima pobednika bile su Sanja Dimić sa 17 i Ivana Celić sa 11 poena, a za klupski prvenac pogađale su još Marija Cvijović - šest, Mina Matorkić - dva poena.

U sastavu ŽKK Radnički prvi strelac bila je Aleksandra Jevrić - 17 poena, dvocifren učinak imale su i: Duška Nikitović - 12, kapiten Anđela Živadinović - 11 i Dušica Đorđević - 10 poena. "Upisale" su se na premijeri takođe: Isidora Biševac i Neda Vasović - po četiri, kao i Nevena Vučković - dva poena.

IZJAVE TRENERA

Vesna Despotović, trener KŽKK Radnički 2016

- Pred punim tribina u hali "Gordana Goca Bogojević" odigrana je fantastična utakmica, a drago mi je što je moj tim pobedio. Kroz celu utakmicu obe ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi sredinom poslednje deonice moje devojke prelomile utakmicu. Otišle su na +8 poena, pametnom igrom su sačuvale prednost do kraja. Čestitam protivniku na sjajnoj igri. Ponosna sam na svoj tim i sve devojke što su srce ostavile na terenu.

Nenad Milovanović, trener ŽKK Radnički

- Odlična atmosfera u hali "Goca Bogojević", uživali smo. Izuzetno borbena utakmica i neizvesna do samog kraja. Na kraju je presudilo veće iskustvo gostujućih igračica, koje nisu grešile u presudnim momentima. Ne bi bilo nezasluženo ni da su moje igračice pobedile, ostaje žal za tim, jer su dale sve od sebe na ovom meču. Čestitam gostujućoj ekipi na pobedi, a i na fer i korektnoj utakmici. Ponosan sam na moj tim, pokazale su karakter na ovom meču i dva puta se vraćale u meč. Nisu odustajale ni kada je protivnik dizao razliku. Mi rastemo iz meča u meč i mislim da smo na pravom putu. Hvala svim ljudima koji su navijali za nas na ovom meču i nadam se da će ove devojke i dalje imati podršku sa tribina, jer su svojom borbenošću to i zaslužile.

KOMPLETNI REZULTATI PRVOG KOLA

  • Bor - Topličanin 97:37
  • Palanka 2012 - Paraćin 50:61
  • Student 2 - Aktavis akademija 39:67
  • Bagdala - Gimnazijalac 17:87
  • Radnički 2016 - Radnički 63:60

U drugom kolu KŽKK Radnički 2016 je gost ekipi Topličanin iz Prokuplja, a ŽKK Radnički Gimnazijalca iz Pirota. 

Foto: Aleksandar Ćuić

RASPORED - SEZONA 2016/2017

RADNIČKI SAJT LIGEFB STRANA
RADNIČKI 2016 SAJT LIGEFB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Sezonske karte kao podrska KKK Radnicki

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html