II ŽLS-Jug B, 13. kolo: Radnički 2016-Aktavis 60:48, Radnički-Paraćin 64:71

II ŽLS-Jug B, 13. kolo: Radnički 2016-Aktavis 60:48, Radnički-Paraćin 64:71

U 13. kolu Druge lige-Jug B kragujevački predstavnici su bili domaćini, a učinak je bio polovičan.

Radnički 2016 je savladao Aktavis iz Leskovca 60:48 (18:16, 10:11, 11:6, 21:15).

Sem blagog opuštanja u drugoj četvrtini, koja je za poen pripala gostima, u preostalih 30 minuta domaća ekipa je potpuno kontrolisala igru. U drugom delu susreta zaigrali se angažovanije, pa pobeda nije dolazila u pitanje.

Najefikasnije kod pobednika bile su Novak i Matorkić sa po 15 poena, a dvocifrena je bila još Milošević - 10. Strelci su bile i: Cvijović - osam, Dimić - šest, Mehović - četiri, Milosavljević - dva.

IZJAVE

Marija Novak, igračica KŽKK Radnički 2016

- Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri, a mojim saigračima, pre svega, na borbenosti, pa zatim i na pobedi. Ušle smo mirno i staloženo u utakmicu i imale smo jedan cilj - pobedu, što smo i ostvarili na kraju. Pobeda nam vrlo znači jer smo pobedile ekipu od koje smo izgubile u prošlom delu sezone. Uspeh nam daje podstrek da naporno radimo i privedemo sezonu kao što smo i planirale.

Vesna Despotović, trener KŽKK Radnički 2016

- Posle loše igre i poraza u Pirotu brzo smo se oporavili i dobili jako bitnu utakmicu koja nas je učvrstila na drugom mestu. Nismo blistali u igri, evidentan je mali pad forme, ali raduje činjenica da mlađe igračice napreduju i daju svoj doprinos. Čestitam ekipi Aktavisa na fer i korektnoj utakmici.

U drugom susretu u hali Gordana Bogojević, Radnički je porazila ekipa Paraćina 64:71 (16:17, 18:13, 14:18, 16:23).

Kragujevčanke su uspele da osvoje prvom poluvreme - 34:30, i da budu u potpunom egalu posle 30 minuta - 48:48. U odlučujućih deset minuta gošće su opravdale bolji plasman u prvenstvu, pa su popravile skor na 9-4, dok Radnički ima negativan učinak - 5-8.

Najbolju partiju u kragujevačkom sastavu pružila je Stefanović sa 22 poena, Jevrić i Vasović ubeležile su po 11, Jovanović - devet, Vučković - osam, a Nikolić - tri poena.

IZJAVE

Neda Vasović, igračica ŽKK Radnički

- Čestitam protivničkoj ekipi na pobedi. Mislim da je trebalo u završnici mirnije da odigramo i da im ne dozvolimo da preokrenu rezultat. Imale smo dosta grešaka koje su one iskoristile. Potrudićemo se da ovu utakmicu analiziramo i u nastavku takmičenja ne pravimo greške kao danas.

Nenad Milovanović, trener ŽKK Radnički

- Čestitam ekipi Paraćina na zasluženoj pobedi. Mi smo se nadali pobedi, bili u igri skoro 37 minuta, a onda se gost odlepio na desetak poena prednosti i više nismo imali snage da se vratimo. Gosti su imali izuzetno visok procenat šuta kad god bi mi malo više skupili u odbrani, tako da su sve to kažnjavali. Čestitam i mojoj ekipi na borbenosti jer se nisu predavale do samog kraja.

Posle 13. kola, Radnički 2016 je drugi na tabeli (10-3), a Radnički šesti (5-8).

Parovi 14. kola:

  • BOR-RADNIČKI, nedelja (18:00)
  • PARAĆIN-RADNIČKI 2016, subota (20:30)

Foto: Arhiva PPNS/Marko Lazarević
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html