Jelena Milovanović za PPNS: Željno iščekivan uspeh prvaka Španije!

Jelena Milovanović za PPNS: Željno iščekivan uspeh prvaka Španije!

Prošlogodišnja najava prvaka Španije Avenide da je Jelena Milovanović "jedan od stubova sledećeg projekta" dobijala je na značaju iz kola u kolo na svim frontovima, a sada je krunisana dugo očekivanim osvajanjem nacionalnog kupa. To je tek jedna od klupskih ambicija u tekućoj sezoni, a na putu do trofeja iz borbe je izbačena Đirona trijumfom 80:76 (poluvreme 30:41).

Kako je protekao ovaj uzbudljiv meč i šta je prevagnulo da Avenida osvoji trofej, šesti u istoriji kluba, ekskluzivno za portal PPNS iz Španije javlja Jelena Milovanović koja je odigrala 29 minuta, a trijumfu je, uz prepoznatljivu borbenost, doprinela sa devet poena i jednom asistencijom.

Milovanović: Meč je bio izuzetno napet od samog početka. Konstatno smo bile korak iza ekipe Đirone. Na poluvremenu smo gubile sa 11 razlike i tada smo shvatile da moramo da zagrizemo jače nego ikad jer su u toj hali bili svi protiv nas! Treću četvrtinu smo ipak osvojile sa 16 poena razlike i onda smo polako privele meč kraju.

O atmosferi u klubu nakon osvajanja Kupa, Jelena kaže:

Milovanović: Atmosfera bi bila još bolja da smo slavili sa našim navijačima. Ali, s obzirom da par godina nisu osvojile kup, bio je to željno iščekivan uspeh prvaka Španije. Za nama je izuzetno veče za sve članove kluba i stručnog štaba.

Uspeh je opojan, ali takmičenje je neumoljivo. Jelena prenosi šta je u klupskoj košarci očekuje do kraja sezone.

Milovanović: Samo slavlje nije ni trajalo dugo, pošto smo već sele u autobus i doputovale u Francusku. Tu igramo pretposlednju utakmicu Evrolige u grupnoj fazi, borimo se za što bolje mesto za plej-ofu. Imamo i još nekoliko kola do kraja španskog regularnog dela, a tu se trudimo da održimo to prvo mesto i prednost domaćeg terena za španski plej-of.

Jelena ove sezone u prvenstvu Španije prosečno beleži 11,2 poena, 2,6 skokova i 1,9 asistencija, dok joj je učinak u kontinentalnom takmičenju: 14,6 poena (13. je strelac Evrolige), 3,9 skokova i 2,1 asistencija. Avenida je vodeća ekipa domaćeg šampionata sa učinkom 17-1, a u grupi B Evrolige trenutno je treća sa skorom 7-5.

Srpska reprezentativka nam poverava kako joj do ovoga časa izgleda pređeni put u dresu španske ekipe i da li ta sredina mami za nastavak karijere?

Milovanović: Izuzetno je naporno! Mnogo se putuje, a kako godine prolaze meni to sve teže pada. Još ne bih ništa da pričam, ali male su šanse da ostanem ovde.

PRVI PRVI NA SKALI Jelena Milovanovic Evroliga

Na kraju razgovora, Jelena ističe da je svesna očekivanja javnosti od nje u dresu Srbije, ali jednako racionalno razmišlja i o toj obavezi.

Milovanović: I o reprezentaciji ćemo kada za to dođe vreme. Jeste mi u mislima, ali sezona još uvek traje i sada mi je najbitnije samo da zdrava izguram do kraja sva takmičenja. Za dalje ćemo lako! Koristim ovu priliku da pozdravim sve sunarodnike, a posebno sugrađane, moje Kragujevčane, koji prate dešavanja u španskoj košarci, pa tako i uspehe ekipe u kojoj sam.

Foto: Avenida, Evroliga, Eurosport
Dejan Milošević

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html