Juniori i kadeti KKK Radnički pobedili za kraj 2017.

Juniori i kadeti KKK Radnički pobedili za kraj 2017.

U poslednjem, 11. kolu svojih državnih takmičenja, mlađe kategorije KKK Radnički ostvarile su pobede, čime su upotpunile uspeh prvog tima iz poslednjeg kola KLS na kraju 2017. godine.

Najpre su kadeti savladali Polet iz Ratine 90:81 (13:20, 28:24, 24:16, 25:21) i došli do četvrtog uspeha u sezoni.

Pošto su gosti osvojili prvu četvrtinu sa sedam poena razlike - 20:13, domaća ekipa je bolje zaigrala u ostatku meča. Osvajanjem drugog perioda primakla se na 41:44, da bi do kraja treće deonice preokrenula rezultat u svoju korist - 65:60. Posustajanja nije bilo u završnih deset minuta, pa je osvajanjem četvrtine 25:21 overen četvrti trijumf.

Najkorisniji i najefikasniji igrač utakmice bio je Stamenić - indeks 31: 36 poena, 10 skokova. U poraženoj ekipi dvocifren strelac bio je još i Spasojević sa 24 poena.

U KKK Radnički status MVP meča sa indeksom 28 podelili su Veđić (22 poena, pet skokova, četiri asistencije) i Dimovski (21 poen, devet skokova, osam asistencija). Dvocifren učinak imali su još Stepanović (20 poena) i Petrović (14).

IZJAVE

Željko Milojević, trener KKK Radnički

- Teška, preteška utakmica za nas, ali veoma važna pobeda u ovom delu prvenstva protiv uigrane ekipe sa dva vrhunska igrača. Dogovor je bio da sačuvamo njihovog najboljeg igrača Luku Spasojevića, što smo donekle i uspeli. Stari problem nastaje u drugom poluvremenu gde igramo slabiju odbranu. To je protivnik iskoristio i odigrao odlično, ali smo ipak uspeli da ostvarimo pobedu sigurnom igrom u poslednjih par minuta. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri i želim im da se plasiraju u osam najboljih ekipa jer to i zaslužuju. Čestitam i mojim momcima na pobedi i na velikoj borbenosti.

Milan Veđić, MVP KKK Radnički

-Ušli smo u meč slabo, ali smo uspeli da prelomimo meč jakim presingom. U trenutku kada smo poveli sa šest poena razlike mogli smo mirno da privedemo utakmicu kraju. Čestitam igračima Poleta na fer i korektnoj borbi i mojim saigračima na pobedi.

Zoran Petrović, trener KK Polet

- Dobra utakmica u kojoj smo svojim greškama ispustili pobedu. Nismo uspeli da sačuvamo prednost sa poluvremena. Dozvolili smo ekipi domaćina da iz naših grešaka otvori kontranapade i ostvari lake poene. Stao je šut u drugom delu i jedino smo uspeli da držimo egal rezultat zahvaljujući dobrom skoku. Na kraju zaslužena pobeda Radničkog.

Danilo Stamenić, MVP KK Polet

- Dobro smo otvorili utakmicu. Vodili smo na poluvremenu, ali smo u drugom delu lošije odigrali u odbrani i dozvolili Radničkom da nas prevede i na kraju ostvari pobedu. Čestitam mojim saigračima na borbenosti i protivniku na pobedi.

STATISTIKA

Juniori KKK Radnički su u poslednjoj utakmici polusezone, takođe kao domaćini, porazili Slobodu iz Užica 81:74 (24:22, 15:21, 25:18, 17:13).

Rezultatska "klackalica" koja se protezala tokom 30 minuta premeštala je prednost sa jednog na drugi sastav. Kragujevčani su stekli blagu prednost posle 10 minuta 24:22, ali su Užičani bili bolji u nastavku - 21:15, za osvajanje poluvremena 39:43. Strpljivom igrom, KKK Radnički preuzima vođstvo u 28. minutu (62:61), a boljim izdanjem u trećem periodu (osvojen 25:18), posle 30 minuta vodi 64:61. Sloboda je prišla na 73:71 u 35. minutu, ali zatim tri minuta nije dala ni poen, pa su Šumadinci sačuvala prednost i na kraju zasluženo trijumfovali, prvi put u ovoj sezoni.

Urošević iz pobedničkog sastava bio je MVP utakmice - indeks 31: 22 poena (nepogrešiv iz polja, dva poena 8/8, trojke 1/1), pet skokova. Dvocifrenu realizaciju od saigrača imali su: Popović - 16 poena, Kraljić (13 skokova) - 13, Nikolić i Zindović - po 11.

U Slobodi su najefikasniji bili: Čubić - 24, Petronijević - 21, i Krstić - deset poena.

IZJAVE

Boško Lalić, trener KKK Radnički

- Pao je kamen sa srca. Prva pobeda u polusezoni koja je mogla da dođe mnogo ranije. Ne smemo ipak da se žalimo, ovo nam je novogodišnja čestitka. Raspored nam ide na ruku u drugom delu gde imamo više utakmica na domaćem terenu protiv ekipa sa kojima možemo ravnopravno da se nosimo. Čestitam ekipi Slobode na fer i korektnoj borbi i želim im svu sreću u nastavku sezone. Nadamo se da ćemo se videti u poslednjem kolu, u nekoj borbi za plej-of.

Luka Urošević, MVP KKK Radnički

- Odigrali smo dobro celu utakmicu. Bilo je napeto do samog kraja. Mislim da je naša koncentracija bila presudna. Želim da čestitam protivniku na dobroj partiji i svojim saigračima i treneru na ostvarenoj prvoj pobedi ove sezone.

Vladimir Lučić, trener KK Sloboda

- Čestitam ekipi Radničkog na zasluženoj pobedi i dobrom domaćinstvu i želim sve najbolje u daljem takmičenju.

Ognjen Petronijević, MVP KK Sloboda

- Došli smo sa namerom da ostvarimo pobedu, ali nismo dobro odigrali u odbrani. Primili smo neke lake trojke i to je odlučilo meč. Čestitam Radničkom na pobedi i želim im sve najbolje u nastavku sezone.

STATISTIKA

Do početka druge polusezone, kadeti su sa Zemunom na deobi osmog i devetog mesta sa učinkom 4-7, dok juniori dele 11. i 12. mesto sa Konstantinom (1-11).

I prve utakmice u 2018. godini mlađe kategorije KKK Radnički igraju kao domaćini. Kadeti dočekuju Vizuru sa petog mesta (7-4), a juniori su domaćini petoplasiranom Dinamiku (6-5). 

Foto: Marko Lazarević
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html