Juniori KKK Radnički trijumfalno debitovali u JLS

Juniori KKK Radnički trijumfalno debitovali u JLS

KKK Radnički je kao debitant ostvario prvu pobedu u Juniorskoj ligi Srbije pošto je na domaćem terenu savladao Žarkovo iz Beograda 92:85 (22:26, 16:21, 27:21, 27:17).

Da je gostujuća ekipa tvrd orah dostojan prvenstva Srbije za ovaj uzrast, Kragujevčanima i na parketu i na tribinama bilo je jasno od uvodnih minuta. Šumadinci su bili u rezultatskom zaostatku sve do 33. minuta, ali su nepokolebljivo gradili pozicije za svoju igru, da bi u presudnim minutima potpuno ovladali terenom. Iako im je pripalo prvo poluvreme (47:38), Beograđani nisu mogli da se izbore sa Kragujevčanima koji su preotetu prednost sačuvali i u uzbudljivoj završnici utakmice.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Luka Glišović čiji indeks 33 obuhvata čak 36 poena, dve asistencije, tri skoka i osam iznuđenih prekršaja. Kao dvocifreni strelci, Glišovića su najbolje ispratili Luka Tomašević sa 17 i David Popović sa deset poena (uz po sedam skokova i oduzetih lopti). Za trijumf su još pogađali: Nemanja Nikolić - devet poena, Lazar Radojević - sedam, Jovan Đorđević - šest, Luka Urošević - pet, Nikola Spasojević - dva. U sastavu koji će da upamti ovaj prvenac u JLS bili su i: Filip Milosavljević, Nikša Zindović, Janko Zorbas i Luka Milenković.

U poraženom sastavu najbolje partije pružili su: Jokić 27 poena, Knežević - 22 poena (devet skokova), Kovačević - 11 poena.

IZJAVE AKTERA

Darko Brajković, trener KKK Radnički

- Pre svega, čestitke mojim momcima na dobro odigranoj utakmici, naročito na drugom poluvremeenu. Pobedili smo izuzetno dobru ekipu, sa visokim igračima i dugačkom rotacijom. Momci su pružili svoj maksimum, a to je na kraju i rezultiralo pobedom. Iskazano je uzorno jedinstvo koje je uz nesebičnost mojih igrača ono što je presudilo. Čestitao bih i ekipi Žarkova na odličnoj utakmici. Probaćemo da i u sledećim utakmicama ulazimo sa dobrom energiom. I pored većeg broja skokova, mislim da smo uspešno gradili koš, uzimajući u obzir razliku u visini i snazi. Nama ostaje da se pripremimo za sledeću utakmicu protiv Zdravlja iz Leskovca, koje nam gostuje sledeće nedelje. Naravno, probaćemo da uradimo sve što možemo da odigramo još jednu dobru utakmicu.

Luka Glišović, MVP KKK Radnički

- Drago mi je što smo sezonu otvorili pobedom. Izašli smo na teren da damo sve od sebe, tako je i bilo. Naporan trening se isplatio. Malo smo lošije otvorili utakmicu, ali smo kasnije jakom odbranom uspeli da se vratimo u ritam. Ubacili smo neke bitne šuteve i ostvarili prednost koju smo održavali do kraja utakmice. Čestitao bih mojim saigračima na požrtvovanju, a protivničkoj ekipi želim sve najbolje u daljem takmičenju. Hteo bi da pozovem sve Kragujevčane koji vole košarku da dolaze na naše utakmice tokom sezone, ovo je najbolja juniorska košarka u Srbiji. Prva sledeća utakmica je već narednog vikenda.

Na utakmici je ispoljena i sugrađanska solidarnost jer su učesnici i posetioci prikupljali priloge za ozdravljenje mlade košarkašice Marije Radošević (2002. godište). Akcija je realizovana u saradnji sa Đačkim parlamentom Prve kragujevačke gimnazije. 

U Drugom kolu Juniorske lige Srbije KKK Radnički je takođe domaćin, a u goste dolazi leskovačko Zdravlje. Utakmica je zakazana u hali Gordana Bogojević za nedelju 6. novembar od 15 časova i 30 minuta. 

STATISTIKA 

Dejan Milošević 

PRVI PRVI NA SKALI Sezonske karte kao podrska KKK Radnicki

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html