Juniori Radničkog porazili Dinamik, kadeti poraženi od Vizure

Juniori Radničkog porazili Dinamik, kadeti poraženi od Vizure

KKK Radnički je kao domaćin savladao Dinamik 70:59 (23:8, 8:18, 20:11, 19:22) u 12. kolu Juniorske lige Srbije.

Ovo je drugi uspeh za redom, posle pobede nad Slobodom 81:74 na kraju polusezone, kojim su Kragujevčani dospeli do desetog mesta.

Na krilima igre u prvoj četvrtini Radnički je uspeo da zabeleži drugu pobedu ove sezone protiv favorizovane ekipe Dinamika. Uspeli su gosti sa Dorćola da se koliko-toliko približe krajem druge i početkom treće četvrtine, ali je domaćin uspevao na mahove da odbije napade i zabeleži pobedu. Rizikovali su igrači Radničkog sa uskom odbranom u nameri da iskontrolišu skok i samim tim dozvoljavali igračima Dinamika mnogo otvorenih šuteva za tri poena koje gosti nisu iskoristili. Nije se ni Radnički proslavio u šutu, ali su David Popović i Nemanja Nikolić pogađali kada je bilo najpotrebnije i odbijali priključak gostiju.

Lazar Grbović je bio jedina svetla tačka Dinamika sa dabl-dabl učinkom i to 21 poenom i 10 skokova. U ekipi Radničkog je ponovo "iks faktor" bio Luka Urošević, kao i u prethodnom meču protiv Slobode, upisavši devet poena i što je najbitnije 12 skokova, uz sjajnu igru u odbrani nad spoljnom linijom gostiju. Najbolju partiju ove sezone pružio je Luka Kraljić, MVP utakmice, koji je bio skoro nepogrešiv u šutu za dva poena (10 od 12), upisavši ukupno 22 poena, uz sedam skokova, tri ukradene lopte i dve blokade, ostvarivši ukupan indeks korisnosti od 24.

IZJAVE

Boško Lalić, trener KKK Radnički

- Druga pobeda i nadam se početak nekog niza. Ova utakmica je dijametralno suprotna onoj koju smo odigrali u Beogradu kada smo izgubili 17 razlike. Dečaci su jako dobro odigrali. Čestitam ekipi Dinamika na fer i korektnoj igri. Nije ih služio šut za tri poena što je i odnelo prevagu na našu stranu. Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja. Bilo je bitno da im pariramo u skoku i u tome smo i uspeli. Čestitam mojim momcima na pobedi.

Luka Kraljić, MVP KKK Radnički

- Maksimalno koncentrisano smo ušli u ovu utakmicu. U prvoj četvrtini smo napravili prednost koju smo umalo izgubili u drugoj četvrtini malim padom u igri. Ipak smo uspeli u drugom poluvremenu da se odlepimo i da upišemo pobedu.

Stevan Mijović, trener Dinamika

- Odigrali smo, napadački, vrlo lošu utakmicu. Nismo uspeli da se vratimo nakon zaostatka iz prve četvrtine. Čestitam Radničkom na pobedi i fer i korektnoj igri.

Lazar Grbović, MVP Dinamika

- Radnički je više želeo pobedu od nas. Imali su inicijativu tokom cele utakmice. Na kraju druge četvrtine smo uspeli da se približimo, ali to nije bilo dovoljno. Nismo imali snage da prelomimo. Ove sezone nas prate povrede. Okrećemo se narednoj utakmici protiv Beka da pokušamo da pobedimo. Čestitam protivniku na pobedi i mojim saigračima na borbenosti.

KKK RADNIČKI: L. Kraljić 22, Popović 10, Urošević 9, Nikolić 11, Zorbas 2, Stanković, Andrić, Zindović 6, Milenković, Milovanović, Radojević 4, P. Kraljić 6
DINAMIK: Pajović, Stojilković, Jović, Grujanić, Tejić 5, Obradović 11, Vasiljević, Grbović 21, Petrović 5, Đaković 9, Vićentić, Kostić 8

STATISTIKA

U 13. kolu Kragujevčani su još jednom domaćini, a u goste narednog vikenda dolazi Mladost iz Čačka.

* * *

Kadeti KKK Radnički nisu iskoristili domaći teren, porazila ih je Vizura 72:86 (14:26, 18:20, 16:26, 24:14) u 12. kolu KLS.

Trenutni skor 4-8 zadržava Kragujevčane na devetom mestu.

Utakmica bez previše uzbuđenja u kojoj su gosti odigrali vrlo koncentrisano skoro svih 40 minuta i nijednog trenutka nisu dozvolili Radničkom da ugrozi brzo stečeno vođstvo. Domaćin je loše šutirao iza linije za tri poena i pokušavao individualnim akcijama da rešava napade što nije donelo rezultat. S druge strane, ekipa Vizure je sjajnom timskom igrom u napadu i agresivnom igrom u odbrani mirno privela utakmicu kraju. Jedini iznad proseka u domaćoj ekipi bio je Pavle Stepanović sa 23 poena i pet skokova. Kod gostiju bolji od ostalih su bili Filip Anđušić sa 17 poena i devet skokova, dok je MVP utakmice Novak Gole upisao 22 poena, pet skokova i sedam asistencija, ostvarivši ukupan ideks 27.

IZJAVE

Željko Milojević, trener KKK Radnički

- Nismo uspeli da odigramo svoju igru. Šut nam je bio veoma loš. U odbrani je škripalo na sve strane. Igrali smo agresivno na loptu, ali je protivnik bio veoma koncentrisan i kažnjavao je svaki naš propust. Čestitam ekipi Vizure na zasluženoj pobedi. Mi moramo mnogo da radimo ako želimo da ostvarimo plasman u plej-of.

Pavle Stepanović, MVP KKK Radnički

- Odigrali smo veoma loše utakmicu. Išli smo na pobedu, spremali smo se za ovaj meč dve nedelje posle pauze i ovo je razočarenje za nas. Loše smo šutirali, odbrana je bila loša. Nadam se da ćemo u sledećem meču odigrati bolje.

Darko Mateski, trener Vizure

- U nedostatku našeg prvog trenera, u nadi da će se brzo vratiti, pokušali smo da odigramo korektno. Mislim da smo bili agresivniji i borbeniji, što je na kraju rezultiralo da ostvarimo cilj zbog kojeg smo i došli ovde. Mislim da je ekipa Radničkog veoma talentovana, ali danas im nije bio dan. Želim svu sreću u nastavku i nadam se da će ostvariti cilj, a to je prolaz u osam najboljih ekipa.

Novak Gole, MVP Vizure

- Lepo smo otvorili utakmicu. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. Bili smo agresivni u odbrani i na skoku u napadu, što je i presudilo u ovom meču.

KKK RADNIČKI: Veđić 9, Petrić 2, Đorđević 2, Barać 6, Drobnjak 1, Gvozdenović, Dimovski 10, Milojević 5, Mi. Ilić 2, Stepanović 23, Petrović 7, Ma. Ilić 5
VIZURA: Gušić 2, Anđušić 17, Huang 8, Todorović 13, Ivanović 7, Lacmanović 7, Joksimović, Grbović, Trifković 5, Gole 22, Otašević 3, Bojković 2

STATISTIKA

U 13. kolu KKK Radnički je gost Mega Bemaksa.

Mečevi mlađih kategorija KKK Radnički odigrani su u sali Politehničke škole proteklog vikenda.

Foto: Marko Lazarević
Dejan Milošević, Vladimir Radovanović 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html