KKK Radnički 16. put pobedio

KKK Radnički 16. put pobedio

KKK Radnički je izašao kao pobednik i iz drugog susreta sa ekipom Zekas ’75 iz Rače, ovoga puta uspeh je zabeležen u hali Jezero 102:90 (29:24, 24:17, 21:26, 28:23) u utakmici 20. kola Prve lige-Zapad.

Pre početka utakmice, Kragujevčani su minutom ćutanja odali počast postradalim sugrađanima u Tehničkom remontnom zavodu Kragujevac: potpukovniku Miroslavu Perišiću, kapetanu Darku Kostiću i civilima Željku Nikoliću i Dejanu Kovačeviću.

PRVI PRVI NA SKALI Minut cutanja u Jezeru KKK Radnicki-Zekas ’75

Uspeli su Kragujevčani da osvoje prvo poluvreme pristojnom razlikom +12 (53:41) i da je očuvaju do samog kraja, čime su demonstrirali da neugodan poraz u Arilju prošle nedelje nije prouzrokovao promenu u odnosu prema obavezama u klubu. U prvoj četvrtini "obračun" su imali Milosavljević i Obradović (odnos poena 16:11), dok im se do isteka 20 minuta kao dvocifreni strelac pridružio i Vasilić sa 11 poena. Uspešnijim proigravanjima (asistencije 20:3), Kragujevčani su imali bolju realizaciju iz polja (šut za dva poena 16:10), što im je donelo tu dvocifrenu prednost, pošto su ostali elementi igre bili izjednačeni.

Po povratku iz svlačionice još jednom se dogodilo da KKK Radnički prepusti inicijativu rivalu. Zekas ’75 je postao uspešniji u skoku, nastavio je sa ređanjem trojki, pa je početkom 28. minuta penalima Mitrovića smanjio zaostatak na jedan posed lopte - 62:60. Tada se prenuo domaćin, Tomašević je postigao trojku, nadovezali su se Beočanin i Šamanović za seriju 8:0 i ponovnu dvocifrenu razliku 70:60. Deonica je izgubljena 21:26, ali gost nije uspeo da dođe do prednosti ni posle 30 minuta - 74:67. I završni kvartal bolje otvaraju gosti, primakli su se na 74:71, ali to je bilo najviše što im je pošlo za rukom. U 36. minutu su prišli na 89:85, međutim, svaki put se izdvajao neki novi adut Zorana Milovanovića koji im je raspršivao nadu. Tu rolu u završnici utakmice odigrali su mladi lavovi Vasilić i Ristić koji su sa po dve trojke održali distancu i uveli meč u mirnu završnicu.

Najkorisniji igrač KKK Radnički još jednom je bio kapiten Šamanović - indeks 25, 15 poena (bacanja 3/4, dva poena 3/3, trojke 2/2), pet skokova, četiri asistencije. Najefikasniji strelci bili su Milosavljević sa 25 poena i Vasilić sa 19, a dvocifren poenter bio je još Ristić - 13. Za pobedu su pogađali i: Beočanin - osam poena (uz deset asistencija), Erac - šest, Tomašević i N. Nikolić - po pet, Arnaut - četiri, D. Nikolić - dva.

Kod Račana najviše je pokazao trio: Obradović - 32 poena (trojke 6/13), Vučković - 27 (11 skokova), Mitrović - 19 (devet skokova).

IZJAVE AKTERA

Marko Šamanović, kapiten KKK Radnički

- Mnogo teška utakmica za nas posle meča protiv Klika. Za nama su dani demoralisanja, jedva smo se motivisali za ovu utakmicu, što se videlo na terenu. Ali, najbitnije je da smo pobedili večeras. Svi mi koji uživamo poverenje kluba moramo da zaboravimo Klik, a nadam se da nam je ova utakmica pomogla u tome i da ćemo se podići kao ekipa, pa da zabeležimo što više pobeda do kraja sezone. Ekipa iz Rače je igrala poletno, iako sa znatno oslabljenim igračkim kadrom u odnosu na našu prvu utakmicu. Momci nisu imali šta da izgube i opušteno su ušli u meč. Forsirali su zonsku odbranu tokom cele utakmice i pravili nam problem time. Sve pohvale za igru gostujuće ekipe, a čestitke mojim saigračima koji su ovom pobedom pokazali da klub može da računa na njih do kraja takmičenja. Pohvaljujem posebno sve naše mlade igrače za partiju večeras, a ovom prilikom pozivam naše Kragujevčane da dođu u nedelju na utakmicu Juniorske lige Srbije i podrže naše mlade momke protiv favorizovane Crvene zvezde.

Zoran Milovanović, trener KKK Radnički

- Nadam se da se vraćamo u pobednički ritam, da je ova pobeda trgnula ekipu. Bilo je vrlo teško raditi ove nedelje, ali smo se izdigli i pobedili. Večeras je bila prilika da mlađi igrači imaju svoje minute i opravdali su naše poverenje. Zahvaljujem im se na odnosu prema igri, a imali su značajnije minute. Zekas je odigrao na nivou koji ih krasi, imali su dvojicu igrača sa sjajnim statističkim podacima. Mi nastavljamo svoju borbu do poslednejg kola, a verujem da ćemo da nastavimo sa trijumfima već za nedelju dana protiv Železnika.

U sastavu KKK Radnički ove večeri nije bio Milan Tešanović sa kojim je klub dogovorio raskid saradnje.

I direktni konkurenti za osvajanje titule došli su do bodova u ovom kolu: Zlatar-Priboj 79:64, Student-Klik 70:86 (Novi Pazar-Železničar, nedelja).

U 21. kolu KKK Radnički gostuje u Čačku ekipi Železničara (11. mart), a naredna utakmica u hali Jezero je protiv Šapca (18. mart).

STATISTIKA 

 

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević


JUNIORSKA LIGA SRBIJE

14. KOLO: KKK RADNIČKI-C. ZVEZDA
NEDELJA (16:00), SALA POLITEHNIČKE ŠKOLE

 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html