KKK Radnički protiv Zlatibora za status u KLS

KKK Radnički protiv Zlatibora za status u KLS

KKK Radnički, dva kola pre kraja debitantske sezone u KLS, drži sudbinu u svojim rukama. U 25. kolu dočekuje Zlatibor - susret je zakazan za subotu 31. mart od 20 časova - a osvajanjem bodova i formalno obezbeđuje poziciju iznad poslednje, gde u tom slučaju ostaje Sloga. Kraljevčane, inače, čeka teško gostovanje Vršcu, ako pokleknu i definitivno će biti poslednji, ali u kragujevačkom taboru se ne bave dešavanjima van Jezera.

Zlatibor u takođe debitantskoj sezoni ima učinak 15-9, čime se dokopao visoke četvrte pozicije koja garantuje učešće u Superligi. Sezonu ekipe iz Čajetine, u najavi kola je proanalizirao najpre kapiten KKK Radnički Đorđe Milosavljević.

Milosavljević: Može se reći da su favoriti. To je odlična ekipa, imaju dosta kvalitetnih igrača, protok lopte im je odličan, igraju brze kontra napade, imaju jake, visoke "četvorke" i "petice", ali i jake spoljne igrače. Ipak, ulazimo u utakmicu bez favorizovanja - idemo na pobedu. U poslednjih šest kola su pobedili, ali se nadamo da će da pokleknu u Jezeru, spremni smo da tako bude.

Zlatibor je na gostovanjima ove sezone gubio sedam puta, od: Spartaka, Tamiša, Dunava, Vršca, Dinamika, Borca i Vojvodine. Bio je bolji na pet mečeva, od: OKK Beograd, Metalca, Sloge, Beovuka i Mladosti.

Kao domaćini, nadigrali su u prvom susretu KKK Radnički, pa je sada prilika za šefa struke Kragujevčana Bojana Kusmuka da se revanšira kolegi Vanji Guši, koga dočekuje sa punim respektom.

Kusmuk: Zlatibor je ove sezone ušao u KLS i napravio "bum", dobru košarkašku priču. To što se vidi na terenu je odraz nečega što se radi "iza kulisa". Iza menadžmenta i celog kluba stali su svi, od turističke organizacije do grada. Zlatibor nije ovako počeo sezonu, ali su se jako popravili. Vreme je potrebno da se sažme sav trud i da se pokaže rezultat, to je Zlatibor najbolje napravio ove godine. Imaju jako dobar tim, sastavljen od iskusnih igrača. Želja im je bila da uđu u osam najboljih i odu u Superligu, već su četvrti na tabeli. Mene njihov uspeh nije iznenadio.

U poslednjih šest kola Šumadinci imaju po tri pobede i poraza, a raspoženje u KKK Radnički je takvo da se jednodušno želi trijumfalno opraštanje od domaće publike i ispunjenje klupske ambicije kolo pre kraja takmičenja.

Kusmuk: Drago mi je da smo uspeli, posle svih vratolomija u sezoni, da uđemo u neki bolji period. Jeste to na kraju ove takmičarske sezone, ali se nadam da će se sve znati posle 4. aprila i Fajnal fora u Čačku - da će KKK Radnički zadržati ovaj rang takmičenja. To znači i da će se nastaviti rad i borba za dalje pravljenje kluba, pre svega, hijerarhije, a onda i dobrog tima koji će se takmičiti u ovoj ligi i u novoj sezoni, a tada da izbori i bolji plasman. Radnički je za ovih 7-8 meseci preskočio dva ranga takmičenja, što je veliki zalogaj. Mukotrpna je borba bila, znamo kao je to izgledalo. Očekujem da utakmica u Vršcu neće mnogo da promeni situaciju na tabeli, a da ćemo mi preostala dva kola odigrati muški, kao i sve do sada.

Samouverenost iz stručnog štaba prenela se i na igrački kadar, a u ime saigrača kapiten Milosavljević obećava srčanu borbu u poslednjoj partiji u Jezeru.

Milosavljević: Pokazali smo da možemo da igramo sa svima, i sa Dinamikom, Borcem, Vršcem, Vojvodinom..., a Zlatibor je u tom nizu ekipa sa dobrim kvalitetom. Samo sloga u ekipi, dobar protok lopte i timska igra mogu da nas dovedu do pobede. Forma nam je na uzlaznoj putanji, tako smo pobedili OKK Beograd u prošlom kolu. Ta pobeda nam je skinula pritisak, ali moramo da ostanemo hladne glave i tako da igramo do kraja, nevezano za ostale rezultate. U fokusu su nam samo Zlatibor i Sloga - očekujemo dve pobede i da završimo sezonu kako treba. Pozivam sve ljubitelje košarke da nam se pridruže u subotu od osam uveče, da nas podrže u poslednjem kolu u Kragujevcu.

Pozivu Kragujevanima se pridružio i trener Kusmuk, uz izricanje zahvalnosti još jednom za podršku u proteklim mesecima u Jezeru.

Kusmuk: Pošto je ovo poslednja utakmica ove sezone u Jezeru, zahvaljujem se navijačima, i to nije fraza: Hvala, Đavoli! U utakmica protiv Vojvodine koju smo ovde pobedili, iz te podrške se osetio dodatni naboj kod momaka, i na terenu i u svlačionici. Pomogli su nam da savladamo jako teškog protivnika, posebno dobrog u gostima. Hvala Kragujevčanima za celu ovu sezonu. Verujte mi, enormni su napori bili svih u klubu da u ovoj sezoni ostvarimo cilj - zadržimo ovaj rang takmičenja. To je 90% gotovo, nadam se da će tako biti ako Borac ili Vršac prođu u ABA 1 ligu. Veliki bi to uspeh bio u ovoj turbulentnoj godini.

Ulaznica, po simboličnoj ceni od sto dinara, biće u prodaji na blagajni Jezera sat pre početka utakmice.

U Roda centru i ove subote (12-17 časova) sledi podela poklon-karata, uz prateći program i nagrade, a darivanja će biti i između poluvremena u organizaciji Rode, partnera KKK Radnički.

TABELA 

Foto/dizajn: Zoran Đorđević, KKK Radnički

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html