Luka Milivojević izdašno darivao školu fudbala Fitnes

Luka Milivojević izdašno darivao školu fudbala Fitnes

LUKA MILIVOJEVIĆ U ŠKOLI FUDBALA FITNES

POSETA 2011.



POSETA 2019.

Srpski reprezentativac Luka Milivojević, najbolji igraš i kapiten premijerligaša Kristal palasa, poklonio je školi fudbala Fitnes veoma vrednu sportsku opremu, saopštio je ovaj sportski kolektiv osnovan 1990. godine. Luka je ponikao u Fitnesu i nikada nije zaboravio prelepe dana provedene u ovoj školi, učeći prve fudbalske korake.

U klubu ističu da je ovo ujedno i rođendanski poklon za školu koja je ulazi u tridesetu godinu postojanja.
Oprema je predata u prisustvu polaznika škole koji su imali priliku da se fotografišu i podruže sa svojim slavnim klupskim drugom Lukom Milivojevićem.

PRILOG PRVA TV


IZ ŠKOLE FUDBALA FITNES

Šta svako treba da zna


Vreme obuke je vreme sazrevanja i formiranja ličnosti. Vreme ulaganja i vreme ubiranja plodova rada u fudbalu se ne poklapa. To je jedan od razloga pogrešnog pristupa u radu sa decom i mladima. Novo, urbano vreme donelo je pogrešan pristup u radu sa mladima. Savremen životni stil zahteva brze uspehe, brze takmičarske rezultate. Kao posledica takvog pristupa mladi igrači postaju zasićeni takmičenjima i ranim uspehom pa u velikom broju napustaju dalje bavljenje sportom. Danas u trci za boljim socijalnim statusom, treneri hrle ka brzom takmičarskom uspehu i nemaju vremena za podizanje igrača. Drugi veliki problem su nedovoljno obrazovani treneri za primenu opšte-obrazovnih i specifičnih tema. Njihov rad se uglavnom zasniva na sopstvenom iskustvu bez uključivanja savremenih saznanja teorije treninga.

U današne moderno vreme fudbal je proteran sa ulica, parkova, školskih dvorišta i poljančića. Ulični igrači su nestali sa takmičarske pozornice. Pre samo dvadesetak godina, dečji svakodnevni trening se sastojao u igri na ulici. Deca oduševljena fudbalom, brzo i sa puno mašte su pronalazila i prilagođavala pravila igre. Veliki i mali, stariji i mlađi, šareno izmešani, satima su oduševljeno igrali između dva kamena ili đačke torbe. Deca su stvarala svoj svet u kome su se dobro snalazila i pripremala se za pravi fudbal. I ako sportski pedagozi pozivaju da se deci vrati lopta za igru, izmenjeni životni uslovi to ne dozvoljavaju.

Sadašnji pristup u kome roditelji i treneri svakodnevno i uporno guše samopouzdanje i optimizam svoje dece, nije put pravilnog razvoja dece. Lošem razvoju dodatno pogoduje prenaglašen značaj takmičenja i pobede.

U prvim etapama razvoja, od početka organizovanog bavljenja sportom, do 10-te godine, osnovni cilj treniranja jeste zadovoljenje potreba za kretanjem i igrom i upoznavanje sa minimalnim, pojednostavljenim pristupima igri fudbala.Takmičenje sa drugima treba da naglašava uživanje u igri loptom koja se kotrlja i skače, u uspostavljanju kontrole nad loptom, u zabavi, u druženju sa grupom vršnjaka. Treneri su učitelji i vaspitači. Njihov uticaj je ogroman. Oni podučavaju, vaspitavaju i oblikuju karakter dece. Treneri koji nemaju odgovarajuća teorijska znanja, glavni su uzrok grešaka zbog kojih talentovana deca nikad neće doći do seniorske kategorije ostajući večiti talenti.

Koje oblasti trener mora da poznaje?

Znanja o uzrasnim karakteristikama dece, zakonitosti bio-psiho-socijalnog razvoja, senzitivne (osetljive) periode razvoja motorike, odnose biološke i hronološke starosti, karakteristike i komponente opterećenja, periodizaciju sportskog treninga.

Zato dragi roditelji, povedite računa i dobro razmislite da li decu dajete trenerima koji se sa svojim neznanjem kriju iza imena klubova ili stručnjacima u oblasti sporta.

Foto: Dejan Dimitrijević

SPORTSKI KLUB FITNES SAJT, FB STRANA 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html