Nedovoljna realizacija KKK Radnički za uspeh (VIDEO)

Nedovoljna realizacija KKK Radnički za uspeh (VIDEO)



KKK Radnički ni četvrti nastup pred domaćom publikom nije pretočio u trijumf, u 9. kolu KLS bodove u Jezeru osvojio je Spartak 66:78 (17:10, 13:22, 16:22, 20:24).

Posle nekompletnih devet ligaških rundi, Subotičani su među tri najbolje ekipe sa učinkom 7-2, uz Metalac i Dinamik. Kragujevčani su ostali na dnu tabele sa skorom 0-9, a samo začelje i dalje "drži" Sloga koja jednako nema uspeha u sezoni, u ovom kolu je poražena od Beovuka.

Šumadinci su znatno bolje otvorili utakmicu. Nakon par minuta igre "poen za poen", bezidejniji pristup gostiju u završnici prve četvrtine domaćin koristi da veže pet poena Pavlovića i Milosavljevića i osvoji period 17:10, što je, ispostavilo se, bila i najveća prednost Kragujevčana.

Početak drugog kvartala donosi zamenjene uloge. Spartak se olako primakao najpre na 17:17, da bi posle dva i po minuta igre i preuzeo vođstvo - 22:23. Tanasković je uvećao razliku na 23:26, ali su tu bili Kljajević i Popović da poenima na kraju poluvremena održe zaostatak na konačnih 30:32 posle 20 minuta.

Tokom treće četvrtine ekipe su najpre poentirale u talasima - poen za poen, mini serija za mini seriju..., do 26. minuta. Od tada, nakon poena Milosavljevića, domaćin ima upadljivo više "prodatih" lopti, promašaja, izgubljenih duela u vazduhu. To "ni iz čega" stvara 12 poena prednosti Spartaka u 29. minutu, da bi tačku na treći period stavio opet Milosavljević trojkom za 46:54.

Najraspoloženiji među Kusmukovih igračima kapiten Milosavljević, povremeno uz poene Jovanovića, Pavlovića, približavao je Radnički nadomak izjednačenja u odlučujućoj deonici  (53:57, 61:64), ali su se uvek nadovezivali propusti (izgubljene lopte, neiskorišćeni ziceri, izostanak skoka u odbrani...) koji su Subotičanima olakšavali igru. Poput Valjevaca, i oni su na kraju upisali ubedljiviju pobedu nego što je bilo realno stanje na terenu, ali to nikako ne umanjuje zaslužen uspeh.

U pobedničkom sastavu najkorisniji je bio Tanasković - indeks 23: 21 poen, osam skokova. Dvocifrenu realizaciju imali su: Pejić - 16, Hristov i Nikolić - po 14.

MVP utakmice bio je Milosavljević - indeks 33 i "dabl-dabl": 22 poena (trojke 3/4, jedine za Radnički) i 11 skokova (najbolji skakač), tri asistencije, šest iznuđenih prekršaja za 37 minuta na parketu. Kao dvocifreni strelci pratili su ga Kljajević - 14 i Pavlović - 11. Za trijumf nije bilo dovoljno što je Luković dodao sedam poena, Jovanović pet (uz sedam asistencija), Lalović četiri, Beader dva, a Popović - jedan.

Pad realizacije Radničkog (protiv Dinamika 82 poena, a Metalca 77) očita je boljka koja će morati da se zaleči u narednim partijama. Očekivanja su u redovima Kragujevčana da će i u tom segmentu biti od koristi Amerikanac Kolmen koji je utakmicu pratio sa tribina, a pravo nastupa čeka za sledeće kolo. Utakmici je prisustvovao i predsednik KKK Radnički Nikola Lončar koji kraće boravi u Srbiji.

STATISTIKA

IZJAVE IGRAČA

  • Dejan Pejić, KK Spartak 
  • Filip Lalović, KKK Radnički

IZJAVE TRENERA

  • Nenad Čanak, KK Spartak 
  • Bojan Kusmuk, KKK Radnički

Vremena za "oporavak" nema jer već u petak 1. decembra od 20 časova u Čačku sledi duel protiv Borca (prenos najavljen na TV Arena).

Sledeći susret u Jezeru KKK Radnički ima protiv OKK Beograd 9. decembra, uslediće gostovanje Zlatiboru 16. decembra, a polusezona se završava protiv Sloge u Kragujevcu 23. decembra.

GALERIJA

INSERTI

Foto: Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html