Novi trener KKK Radnički debituje protiv Vršca

Novi trener KKK Radnički debituje protiv Vršca

U petom kolu Košarkaške lige Srbije KKK Radnički gostuje Vršcu, a susret sa vodećom ekipom na tabeli zakazan je za subotu 11. novembar od 18 časova.

Vrščani imaju stoprocentan učinak u prva četiri kola: savladali su Beovuk 82:71, Dunav 72:61, Mladost 96:74 i Vojvodinu 100:95. Po realizaciji, iz sastava se izdvojila četvorka: Glišić - prosečno 16 poena po utakmici (uz osam skokova), Kutlešić i Simeunović - po 15,8, Đerić - 14 poena, dok Jovović beleži 3,7 asistencija po meču.

Kod Kragujevčana prednjači Kljajević kao najbolji strelac i skakač - 13,7 poena i 6,7 skokova, a prvi asistent je Jovanović - 3,3 uspešna dodavanja (uz deset poena).

Uoči naredne runde KLS, stručni štab KKK Radnički preuzeo je Bojan Kusmuk. Za klupski sajt izneo je opredeljujuće motive da prihvati poziv iz Kragujevca i uhvati se u koštac sa trenutnim stanjem, uveren da je sasvim realno ostvarenje klupske ambicije - očuvanje članstva u KLS.

Kusmuk: U ovom trenutku, 0-4 je neobećavajuća pozicija, na prvi pogled. Međutim, liga je od 26 kola, sticajem razno-raznih okolnosti, turbulencija, shodno ekonomskom stanju našeg sporta u svim klubovima..., nadam se da će Radnički da opstane, da će u preostalom delu lige da zbije sve raspoložive snage, kako bi se takmičio u društvu najboljih i sledeće godine. Procenio sam da ovaj klub i grad imaju mikroklimu da se iznedri dobar klub. Vreme ne možemo da vratimo, ali možemo da ponađemo pozitivnu energiju i da od nje napravimo nešto dobro, i to svi zajedno - i na parketu, i u okruženju. Vidim da postoji mogućnost da Radnički ostvari svoj cilj.

Kragujevčanima sledi najveće takmičarsko iskušenje od početka lige - gostovanje Vršcu. Vodeća ekipa KLS je nesumnjiv favorit u narednom kolu, poručuje Đorđe Milosavljević, jedan od organizatora igre Šumadinaca, ali naglašava da se put Vršca ne kreće "sa belom zastavicom".

Milosavljević: Čeka nas teška utakmica protiv Vršca. Oni se takmiče i u regionalnoj ABA B ligi, dva nivoa su iznad lige koju igramo. Vršac ima sjajnu ekipu sastavljenu od mladih igrača. Realno, jesu favoriti, ali kad uđemo na teren nema favorizovanja. Spremni smo za taj izazov. Mi jesmo u problemu jer imamo 0-4, zato sada moramo da pokažemo više volje i želje, što nismo imali u ovih par utakmica. Moramo da damo maksimum protiv Vršca, i oni su od krvi i mesa kao mi, ko bude bolji izaći će iz bitke kao pobednik. Ključno je što nismo imali borbenost, pre svega. Sada imamo novog trenera, na nama je da prebrodimo sve i ostavimo za sobom šta je bilo kako bismo došli do prvog uspeha u ovoj godini.

Krupniji zalogaj za novog šefa struke nije mogao da bude u ovom momentu, ali olakšavajuća okolnost može da bude što ekipu dovodi u sredinu koju jako dobro poznaje.

Kusmuk: Dosta sam radio u Vršcu, dobro ih poznajem. Tim je jako lepo skrojen, to je kombinacija mladih, poletnih, visokih igrača, motorički sposobnih. Dobro su vođeni sa klupe, i uopšte u menadžmentskom delu kluba. Vršac je prošle sezone bio prvi na tabeli, član su Superlige, i u ABA 2 ligi imaju 4-0... sve to pokazuje da rade kvalitetno. Pravimo pregled kako funkcionišu, na čemu se zasniva njihova, inače, moderna košarka. Kutlešić, Glišića, Simonović, Veljković su glavni aduti, a plejmejkeri su možda manje atraktivni, ali Jovović, Mitrović, Đerić dobro rade svoj posao, u funkciji su tima. Igraju brzo, sa dosta promena poseda, dobro skaču, ima tu mnogo fizike i atletskog. Ko uspe to da kanališe može da se nada pobedi protiv Vršca.

Posle gostovanja Vršcu, Kragujevčane očekuje i odlazak u Novi Sada na megdan Vojvodini (0-4) 18. novembra. Kusmuk se potom prvi put predstavlja kragujevačkoj publici 21. novembra kada u Jezero dolazi Dinamik (3-1). 

Foto: Zoran Đorđević/KKK Radnički

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   


PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html