Odbojkaši Radničkog u jurišu na trofej Kupa: Da se ponovi 2008!

Odbojkaši Radničkog u jurišu na trofej Kupa: Da se ponovi 2008!

Bilo je to sada već davne 2008. godine. Finalni meč Kupa Srbije za odbojkaše pred više od 3.000 gledalaca u kragujevačkom „Jezeru“. Sa jedne strane mreže odbojkaši domaćeg Radničkog, željni prvog trofeja u svojim klupskim vitrinama, a sa druge odlična ekipa kraljevačke Ribnice, koja je samo godinu dana ranije igrala finale plej-ofa.

Trinaest godina kasnije isti rivali ponovo će odlučivati o pobedniku najmasovnijeg klupskog takmičenja, u finalnoj utakmici 56. Kupa Srbije za odbojkaše, koja je zakazana za nedelju 14. mart od 16.30 časova u hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji, uz direktan prenos na Drugom kanalu Radio-televizije Srbije.

„Istorija se ponavlja“ – naizgled izlizana fraza, koja bi, pak, u nedelju uveče mogla da dobije svoju potvrdu, ukoliko po završetku finalne utakmice Kupa Srbije pobednički pehar podigne kapiten Radničkog Irfan Hamzagić, baš kao što je to pre trinaest godina u „Jezeru“ učinio Mirko Ristović, predvodnik one besmrtne generacije Šumadinaca, koja je osvajanjem prvog trofeja u klupskoj istoriji utrla put za potonje dve uzastopne titule prvaka države.

Ovogodišnje finale biće po mnogo čemu specifično. Prvo, što zbog aktuelne situacije sa virusom korona neće biti publike na tribinama, drugo je to što će se finalni meč Kupa po prvi put igrati na parketu hale „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji, a treće je to što je retko ko uoči samog početka sezone prognozirao šumadijski derbi u finalu našeg najmasovnijeg takmičenja.

Radnički je posle dosta oscilacija u igrama i rezultatima tokom prvog dela sezone, čini se u poslednje vreme ustalio formu i počeo da pruža prilično dobre partije. Sama činjenica da su Kragujevčani na putu ka finalu Kupa izbacili branioca trofeja i aktuelnog prvaka Srbije, ekipu novosadske Vojvodine, možda najbolje govori o kvalitetu tima iz samog srca Šumadije.

Sa druge strane, Ribnica je imala start sezone iz snova i nije znala za poraz u prvih osam ligaških kola. Kasnije su usledili problemi sa koronavirusom, potom i privremeni prekid takmičarske sezone, što je sve doprinelo padu forme kraljevačkog tima, ali su osvojeno drugo mesto na kraju ligaškog dela prvenstva, plasman u finale Kupa i izboren izlazak na evro-scenu jasni pokazatelji da je klub sa Ibra posle nekoliko kriznih godina na dobrom putu da se vrati u sam vrh srpske odbojkaške scene.

Finalni meč Kupa Srbije predstojeći rivali dočekuju u različitom raspoloženju. Dok su Kragujevčani pobedom nad subotičkim Spartakom u „majstorici“ rezervisali mesto u samoj završnici prvenstva, Kraljevčani su, suprotno svim očekivanjima, eliminisani već na startu doigravanja za titulu od požarevačkog Mladog radnika, i to nakon ubedljivog poraza na domaćem parketu u trećoj, odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa (0:3).

Naravno da sve priče o trenutnoj formi padaju u vodu uoči jedne jedine utakmice koja odlučuje o trofeju i u kojoj nema izrazitog favorita.

Siguran sam da nas očekuje jako teška i neizvesna utakmica, u kojoj će čak možda i jedna lopta odlučiti o pobedniku. Mislim da ekipa Ribnice u ovom slučaju može da ponese ulogu blagog favorita, s obzirom da su uprkos svemu što im izdešavalo odigrali zaista sjajnu sezonu, bez obzira na nedavnu eliminaciju iz plej-ofa. Svakako da je to ekipa koja ima ozbiljan kvalitet da nam se suprotstavi i oteža nam put do trofeja, ali mi smo svakako spremni da odigramo najbolje što možemo i nadamo se dobrom rezultatu, ističe strateg Radničkog Dragan Kobiljski.

Neko ko je svakako najbolje upoznat sa kvalitetima kraljevačkog tima jeste srednji bloker Kragujevčana Mirko Radević, koji je prošlu sezonu proveo upravo u ekipi iz grada na Ibru. Interesantno je napomenuti da je Radević bio akter i pomenutog finala Kupa iz 2008. godine, tada u dresu Ribnice, dok će ovoga puta stajati sa druge strane mreže, nasuprot svojih doskorašnjih saigrača.

Ribnica je zaista jedna odlična i iskusna ekipa, što je uostalom i pokazala osvajanjem drugog mesta na tabeli Super lige. Na nama je da u predstojeći meč uđemo mirne glave, maksimalno skoncentrisani i da pokušamo da nametnemo neki naš ritam igre. Uveren sam da sa dobrom energijom i uz što je moguće manje oscilacija u igri možemo do pobede i trofeja, smatra Radević.

Radnički i Ribnica su već dva puta imali priliku da odmere snage u prvenstvenim duelima ove sezone. U prvoj utakmici Ribnica je na svom parketu slavila sa maksimalnih 3:0, da bi potom Radnički uzvratio istom merom u „Jezeru“.

Ekipa Ribnice pruža zaista dobre partije ove sezone. To što smo ih nedavno dobili sa 3:0 na našem parketu ne znači puno uoči predstojeće utakmice, koja će sigurno biti tvrda i rezultatski neizvesna. Na nama je da se lavovski borimo za svaki poen, da budemo maksimalno oprezni u odbrani i pametni u napadu ukoliko želimo do pobede, poručuje kapiten Radničkog Irfan Hamzagić.

Gradonačelnik Dašić poželeo odbojkašima da vrate trofej u Kragujevac

Odbojkaši Radničkog su put Vrnjačke Banje krenuli dan pre zakazanog finala, kako bi imali dovoljno vremena da se što bolje aklimatizuju na uslove u dvorani „Vlade Divac“.

Ispratili su ih gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, koji su im tom prilikom poželeli da se u Kragujevac vrate sa osvojenim trofejom.

Povratak trofeja u grad Kragujevac svakako bi bila velika stvar, ali sama činjenica da su se naši odbojkaši plasirali u finale Kupa Srbije već predstavlja ogroman uspeh. Očekujem da igrači odigraju bez pritiska i da znaju da bez obzira kakav rezultat bude u finalu, mi smo u svakom slučaju ponosni na njih, istakao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Da je sam plasman odbojkaša u finale Kupa Srbije veliki uspeh slaže se i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Zahvaljujući velikoj podršci gradonačelnika Nikole Dašića, mi smo danas u poziciji da pravimo vrhunske sportske rezultate, da imamo ovakvu omladinu i sportiste koji su spremni da se bore za ovaj naš grad. Verujem da ćemo sutra uspeti da napravimo jedan sjajan rezultat, a i ukoliko ga ne bude, svi igrači su za sve to što su učinili tokom sezone zaslužili jedan veliki aplauz i čestitke, podvukao je Stevović.

Dakle, trenutak odluke je kucnuo. Ovoj generaciji odbojkaša Radničkog pruža se jedinstvena prilika da osvajanjem Kupa Srbije uđe u klupske anale i stane uz rame onoj slavnoj ekipi iz 2008. godine, koja je ostala upisana zlatnim slovima u istoriji kluba iz grada automobila.

Pa, neka se istorija ponovi… 

POKLON SPD RADNIČKI ZA POSETIOCE PPNS

SPD RADNIČKI


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html