OK Radnički - osvajač Giginog turnira

OK Radnički - osvajač Giginog turnira

Odbojkaši Radničkog osvojili su deveti međunarodni Memorijalni turnir "Aleksandar Gigović Giga“, pobedom u finalu nad ekipom Niša 3:1 (25:22, 25:23, 19:25, 25:23).

Pre finalne borbe, Kragujevčani su nadigrali Radnik iz Bijeljine 3:0 (25:23, 25:23, 25:19), dok su Nišlije "izbacile" beogradski Partizan 3:1 (19:25, 25:17,25:20,26:24).

Za devet godina koliko se memorijal organizuje ovo je prvi put da domaćinu pripadne pehar, koji je ove godine uručio Slobodan Kovač, jedno od najzvučnijih imena u klupskoj istoriji. Među najzaslužnijim akterima na terenu bio je Dušan Vulović, primač Radničkog koji je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Za portal PPNS Vulović je proanalizirao učinak na turniru, koji je već tradicionalno završna priprema za otvaranje sezone.

Vulović: Iskreno, svi smo ušli u pripreme za novu sezonu sa zebnjom, poznato je da je bilo puno problema, pre svega finansijskih. Uprava je uspela da stabilizuje klub u finansijskom delu, a u sportskom je oformljen sastav za koji se usuđujem da kažem da je i kvalitetniji nego prošlogodišnji. Imamo mlade momke, željne rada, i to se pokazalo na ovom turniru. Oba dana bilo je odlično zalaganje, a još ima puno prostora da se napreduje. Nešto više od prosečne igre donelo nam je osvajanje turnira. Mislim da ekipu očekuje uspešnija sezona nego što se bilo ko nada.

O ambicijama Kragujevčana za novu sezonu koja počinje predstojećeg vikenda Vulović kaže:

Vulović: S obzirom da je veći deo ekipe zajedno tek nekih mesec dana, realno je da se nađemo u sredini tabele. Ali, sve je moguće. Osim Vojvodine i Novog Pazara, tu će svako sa svakim moći da igra. Ukoliko nastavimo ovakvim tempom, požrtvovano i na treninzima i u mečevima, ova ekipa moći će da cilja i prve četiri pozicije na kraju sezone.

Konsolidovanje jedinog kragujevačkog superligaša i najzad osvojen Gigin turnir, najlepša su pozivnica Šumadincima da se vrate u Jezero i pomognu da se obnovi onaj pobednički ambijent, pa se Vulović nada odazivu sugrađana i povratak u Jezero.

Vulović: Žao mi je što mali broj ljudi dolazi konstantno da gleda naše utakmice. Sa druge strane, radujem se što je ovoga puta na Giginom turniru bilo više publike nego prošle godine tokom cele lige. Neka ovo osvajanje turnira bude poziv navijačima da dođu i gledaju ekipu koja igra konstantno u Superligi. Voleo bih da se vrati ona stara atmosfera, to puno znači igračima. Ne treba naglašavati da ovaj klub predstavlja grad u najboljem svetlu dugi niz godina.

Posle turnira, Kragujevčane očekuju ligaške obaveze. U prvom kolu biće gosti Kleku, a meč je zakazan za subotu 24. oktobar od 19 časova.

RADNIČKI-NIŠ 3:1 (25:22, 25:23, 19:25, 25:23)

RADNIČKI: Pavlović 1, Borovićanin 10, Goić 8, Martinović 7, Petrović, Vulović 16, Ivanović, Ilić 12, Kovač, Rajković 4, Kočanović 4, Pantović (libero), Protić (libero)

NIŠ: Pejčić 1, Kuburović 1, Perović 13, Tošić, Jelić, Stamenković, Stojković, 10, Kostadinović (libero), Pržić 13, Mijalković 14, Opačić 15, Angelovski (libero), Ilić, Jović

IN MEMORIAM: ALEKSANDAR GIGOVIĆ GIGA

OK RADNIČKI FB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html