Pojačanja Radničkog u skladu sa velikim ambicijama

Pojačanja Radničkog u skladu sa velikim ambicijama

U susret izazovima koji predstoje u nastupajućoj sezoni, ekipa Radničkog je sklopila angažman sa Milevom Knežević (23) koja iza sebe ima poduži superligaški staž. Pokriva deficitarnu poziciju srednjeg beka, a svojim iskustvom trebalo bi da poveže linije napada i unese neophodnu agresivnost u odbrani, navode u klubu.

- Prethodna sezona nam je pored dobrih rezultata donela i povrede dve veoma važne igračice. Na upravi i na nama je bilo da nadomestimo taj nedostatak i izbor je pao na mladu, ali dužinom igranja već iskusnu dvadesettrogodišnju Milevu Knežević. Svojim superligaškim iskustvim doneće nam sigurnost u napadu i čvrstinu u odbrani, istakao je pomoćni trener Radničkog Vladimir Mladenović.

Mileva je rukometom počela da se bavi u rodnom Aleksandrovcu, u karijeri je još i nastupala za Radnički iz Kragujevca, Požarevac i Zaječar, a bila je i standardni član juniorske reprezentacije Srbije.

- U Kragujevcu sam igrala i ranije, znam kakva je ovo rukometna sredina. Ove godine je ekipa mlada i željna dokazivanja, tako da će mi biti pravo zadovoljstvo da igram sa ovim devojkama. Moje ambicije su velike, kao i uvek, a poklapaju se sa ambicijama kluba. Ovde sam došla da bismo, pre svega kvalitetnim radom i pozitivnom atmosferom u klubu, pokušali da ostvarimo zacrtani cilj, poručila je Mileva.

Radnički je ojačao roster na poziciji desnog krila angažovanjem i mlade, perspektivne i već iskusne superligaške igračice Ksenije Petrović (20).

- Nakon odlične debitantske sezone u super B ligi, ideja kluba je bila da uz dolazak par iskusnijih igračica podstakne mladu ekipu na još bolji i kvalitetniji rad, podigne igru na viši nivo i postanemo konkurenti za vrh tabele. Dovođenjem levoruke Ksenije Petrović koja igra na poziciji desnog krila, zatvaramo deficitarnu poziciju i dobijamo širinu u napadu. Ksenija je mlada igračica sa značajnim igračkim iskustvom u Super ligi Srbije. Krasi je požrtvovanost i agresivnost u odbrani, spretnost i prodornost u napadu, čime podižemo kvalitet igre u oba pravca. Igračica je sa izrazitim pobedničkim mentalitetom i uz oporavljenu Anđelu Vasić predstavljaće ozbiljan tandem na desnoj strani, predstavila je prvo pojačanje Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija Radničkog.

Ksenija je u karijeri nastupala za Vrčin, Radnički i Voždovac.

- Vratila sam se u Kragujevac nakon dve godine. Odlučila sam se na ovaj potez jer smatram da je Radnički prava sredina za moj dalji razvoj koji se poklapa sa ambicijama kluba. Ekipa je jako mlada i ima puno potencijala za dalji napredak, zdrava je sredina,a kako poznajem trenera i većinu ljudi iz kluba nisam se mnogo dvoumila u donošenju odluke za nastavak karijere. Devojke su jako požrtvovane i uz odličan rad na treninzima uverena sam da ćemo napraviti odličan rezultat i umešati se u borbu za vrh tabele, jasna je najnovija akvizicija Kragujevčana Ksenija Petrović.

Obe igračice su vernost klubu oročile na dve godine.

Ugovori se potpisuju i u muškoj selekciji koja u predstojećoj sezoni gaji velike ambicije - borbu za sam vrh tabele i ulazak u Superligu.

U nameri da pojača konkurenciju na bekovskim pozicijama, rukovodstvo Radničkog je odlučilo da produži saradnju sa iskusnim superligaškim igračem Dušanom Medićem (27) i tako što spremnije dočeka početak prvenstva.

- Dušan Medić se vraća u naše redove posle sjajne polusezone u Kragujevcu i povrede koja ga je zadesila. Zadovoljni smo njegovim ponovnim angažmanom jer smatramo da će nam značajno pomoći da se plasiramo u viši rang. Biće "sutra" značajan "šraf" u Superligi, jasan je direktor Radničkog Stavro Rašković.

Medić je rukometom počeo da se bavi sa 14 godina u rodnom Apatinu, a u karijeri je nastupao za Metaloplastiku, mađarski Sazhalombati, Spartak iz Subotice i Slogu iz Požege.

- Drago mi je da sam produžio saradnju sa Radničkim na još godinu dana. Jedan od glavnih razloga, uz jasne ambicije uprave kluba, je što smatram da Radnički ima ekipu koja poseduje veliki kvalitet, mislim da će većina momaka iz ove generacije uspeti da napravi lepe rukometne karijere. Trenutno izlazim iz teške povrede a poverenje koje mi je ukazala uprava mi mnogo znači. Na meni je da im se odužim igrama na terenu. Nećemo se baviti nikakvim predviđanjima i nagađanjima, uveren sam da ćemo od prvog kola svojim trudom i zalaganjem dovesti Radnički na vrh tabele i na kraju sezone slaviti ulazak u viši rang, što nam je prošle sezone nizom nesrećnih okolnosti za dlaku izmaklo, poručio je Medić.

Radnički je u kontrolnoj utakmici pripremnog perioda savladao C. zvezdu na gostovanju 32:29 (11:15).



RK RADNIČKI 1964 SAJTFB STRANAJUTJUBINSTAGRAM 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html