Prijem za srebrne košarkašice Kragujevca

Prijem za srebrne košarkašice Kragujevca

Za košarkašice Nevenu Dimitrijević, Nevenu Naumčev i njihovog trenera Vesnu Despotović, u Svečanom salonu zgrade Gradske uprave, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta Nikola Urošević organizovao je prijem. Pored Dimitrijevićeve i Naumčeve, član ekipe Ženske juniorske košarkaške reprezentacije Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, bila je Marta Vulović koja je odmah po završetku prvenstva otišla na zasluženi odmor. Ove tri mlade Kragujevčanke bile su deo juniorske selekcije i, prema rečima Vesne Despotović, pomoćnog trenera na ovom prvenstvu, svojom igrom značajno su doprinele uspehu.

Čestitajući košarkašicama i treneru na uspehu u Mađarskoj, Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta je istakao da je ova medalja dokaz da kvalitetan rad i neosporan talenat uvek dovedu do uspeha. Grad Kragujevac ima dosta talentovane dece i godinama unazad programima i aktivnostima koje organizuje sektor koji se bavi mladima i sportom apeluje i podstiče da se interesovanje mladih usmerava na sport, rekao je Urošević i dodao da je pravi rezultat kada okosnicu seniorskih timova čine sportisti koji su svoje prve sportske korake napravili u nekom od gradskih klubova. Svaki uspeh deluje kao magnet za ostalu decu, kao poziv za početak treniranja nekog sporta, dodao je pomoćnik gradonačelnika za unapređenjei razvoj sporta.

Prijemu je prisustvovala Vesna Despotović pomoćni trener reprezentacije i bivša košarkašica koja kaže da mlade reprezentativke nisu ni svesne uspeha, najpre ličnog, ali i uspeha za Srbiju i njihov rodni grad. Ovaj uspeh je zlatnim slovima upisan u anale evropske košarke i naravno srpske. Veoma sam ponosna na igračice, na svoj rad jer, u samom početku, pored trenera iz klubova u kojima su načinile prve košarkaške korake, ja sam ih dogradila i one su postale vrhunske igračice. Iza ovog uspeha stoji dva meseca intenzivnih treninga tri puta dnevno koji su na kraju dali zapažen rezultat jer iza nas je ostala Rusija, Francuska, Španija, Češka, veoma jake ekipe što našem srebru daje još veći značaj, rekla je Despotović i podsetila na imena u svetu košarke i sporta koja su doprinela da se čuje za Kragujevac i Srbiju.

Zahvaljujući se na prijemu koji je upriličen, mlade košarkašice su izrazile zadovoljstvo što su bile deo reprezentacije. Kažu da još nisu ni svesne uspeha koji su postigle za državu i za grad, ali da im je žao što je promaklo zlato i da im je to jak motiv da nastave dalje. Pored toga što smo ponosne na osvojenu medalju, možemo da se zahvalimo svim trenerima i svim saigračicama jer smo je zajednički, kao tim osvojile. Iza nas su naporne pripreme i treninzi, ali se sve to zaboravi kada znamo da smo pored svih jakih evropskih ekipa uspele da osvojimo srebro. Možda nam ostaje žal za zlatom ali nastavićemo sa radom i biće još medalja, rekla je Nevena Dimitrijević. 

Izvor: Kragujevac.rs

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html