Rukometaši počeli pripreme za sezonu 2019/2020

Rukometaši počeli pripreme za sezonu 2019/2020

Rukometaši Radničkog su započeli pripreme za sezonu 2019/2020 u kojoj su ambicije - borba za najviši plasman. U protekloj burnoj sezoni su deobom prvog mesta ostali uskraćeni da ove godine nastupaju u najvišem rangu takmičenja.

- Cilj je da iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu napredujemo kao tim i načinimo korak više u odnosu na prethodnu sezonu. Kompletne pripreme i trenažni proces ćemo obaviti u Kragujevcu, gde imamo sve uslove za rad. Planirano je desetak kontrolnih mečeva do početka prvenstva. Brusićemo formu i uigraćemo se za sve napore koji nas očekuju, jasan je šef stručnog štaba Dragan Študer.

Očekivanja u predstojećem prvenstvu izneo je i kapiten Miloš Stevanović:

- Nakon pauze od skoro mesec dana, slobodno mogu reći da smo željno isčekivali da krenemo sa pripremama i svim onim izazovima koji stoje pred nama. Siguran sam da ćemo opet biti dovoljno kvalitetna i konkurentna ekipa, koja će napasti sam vrh tabele, s obzirom da je zadržana okosnica tima i da smo iskusniji za godinu dana.

Iz kluba su u letnjoj pauzi otišli Nemanja Vuković i Bojan Tomić.

ŠTUDER: BORBA ZA SVAKU LOPTU NAREDNE SEZONE

Rukometaši su završili proteklu sezonu pomešanih osećanja. Igrali su verovatno najlepši i najatraktivniji rukomet, padali su redom rivali, ali ih je trenutak dekoncentracije, 51 sekunda i ispuštena dva gola prednosti u derbiju sa ekipom Dubočice u Kragujevcu, koštao plasmana u viši rang. Sezonu na klupi je započeo Aleksandar Radosavljević, gde ga je na polovini drugog dela sezone zamenio Dragan Študer. On rekapitulira urađeno i planove za naredni šampionat, nakon velike borbe i turbulentne sezone u kojoj je osvojeno drugo mesto.

Smatrate li to neuspehom?

- Nakon stvarno uzbudljive sezone, ostaje gorak ukus u ustima posle osvojenog drugog mesta usled slabijeg međusobnog skora sa Dubočicom iz Leskovca. Bili smo ekipa sa najviše datih, a najmanje primljenih golova, ali nije bilo dovoljno.

Na mestu šefa struke ste od aprila. Ocenite generalno igru prošle sezone.

- Brz, atraktivan rukomet, sa jakom odbranom, brzom tranzicijom i velikim brojem datih golova iz kontranapada je odlika igre našeg tima.

Koje su to novine koje ste vi uneli od preuzimanja ekipe.

- Postoji pravilo da nisu poželjne velike promene po preuzimanju ekipe u sred sezone, pogotovu ne pred kraj. Bilo je teško pre svega povratiti veru momcima da izguraju do kraja, na tome smo svi zajedno radili i mislim da smo u tome uspeli.

U novoj sezoni koji će ciljevi biti primarni?

- Naredne sezone želimo da promovišemo još veći broj mladih igrača koji će biti oslonac kluba u godinama koje dolaze.

Kao trener ste poznati, a dokazali ste da svi imaju svoju šansu. Da li ćete nastaviti u tom trendu?

- Mene kao trenera interesuje samo teren i trening, svi igrači uvek imaju istu šansu, na njima je da se svojim radom, odnosom i ponašanjem izbore za svoj status. Volim da svi budu uključeni u sve segmente igre zvane rukomet, da joj se raduju i da u njoj uživaju, rezultat je veoma važan, ali nije uvek prioritetan.

Šta mogu da očekuju navijači od nastupajuće sezone?

- Navijačima u sledećoj sezoni možemo da obećamo borbu za svaku loptu, svaki pedalj terena, dostojanstveno predstavljanje kluba i grada. Daćemo sve od sebe da postignemo što bolji plasman u idućoj sezoni.


ŠKOLA RUKOMETA RADNIČKOG

Radnički 1964 je od svog nastanka veliku pažnju posvetio radu na animaciji, okupljanju i stavljanju u trenažni proces dece školskog uzrasta u nameri da im približi ovaj divni sport, a da najboljima i najupornijima jednog dana ukaže priliku da postanu standardni članovi kluba.

Prva besplatna škola rukometa je uvedena upravo u Kragujevcu, gde je veliki broj dece pokazao interesovanje da se bavi rukometom. Punktovi škole rukometa se nalaze i u školama "Vuk Stefanović Karadžić" i "Đura Jakšić", gde generaciju devojčica rođene od 2007. do 2011. godine predvodi mladi i perspektivni trener Milan Đukić, koji sa njima radi od oktobra prošle godine.

- Cilj mi je bio da deci prenesem ljubav prema sportu. Pored osnovnog rukometnog znanja, želim da im usadim sportsko vaspitanje i disciplinu koja je bitno za svaki sport. Trenutno imamo oko 30 polaznika rukometne škole. Pošto je sezona odmora ima ih znatno manje na treninzima, ali deca su izrazila želju da nastave sa treninzima, pa ćemo da radimo tokom celog leta bez pauze. Do sada su u kratkoj rukometnoj karijeri odigrale par utakmica, trenutno smo u fazi priprema za mini ligu koja nas očekuje najesen. Ima dosta talentovane dece, pa "nema zime" za kragujevački ženski rukomet. Ova je generacija zalog za budućnost Radničkog, istakao je Đukić.

Radu ove grupe polaznica veliku podršku daju i roditelji koji redovno prisustvuju treninzima i uvek su tu da se nađu kad nešto zatreba.

- Rukomet nam je postao glavni sport u kući, moja ćerka se dugo pronalazila u raznim sportovima, no odličnim radom, odnosom i načinom na koji trener prenosi ljubav prema rukometu, sva deca su zavolela ovaj sport i ima ih sve više. Preko treninga, na koje jedva čekaju da odu, postale su i najbolje drugarice, što je i primarna stvar u kolektivnom sportu. Naučile su da izvuku pouke kako iz pobeda, tako i iz poraza, a imaju veliku podršku trenera, uvek je tu za njih i kao pedagog i kao najbolji drug, rekla je majka jedne od mladih nada Radničkog Danijela Milutinović.

Đukić planira da obogati rad zajedničkim druženjima i treninzima devojčica i roditelja, kako bi im što više približio svojevrsne čari rukometa.



Inače, najmlađa ekipa Super B lige, rukometašice Radničkog 1964, su osvajanjem četvrtog mesta u svojoj debitantskoj sezoni u saveznom rangu takmičenja, premašile sva očekivanja, kako svojih navijača, tako i kompletne rukometne javnosti. U novu sezonu žele da uđu kao najozbiljniji kandidat za plasman u viši rang. 

RK RADNIČKI 1964 SAJTFB STRANAJUTJUBINSTAGRAM 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html