Rukometni savez Vojvodine: Turnir otkažite ili premesti u neku drugu državu!

Rukometni savez Vojvodine: Turnir otkažite ili premesti u neku drugu državu!

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U svetlu odluke EHF-a, koju je prihvatio RSS, da se utakmice kvalifikacionog turnira juniorki za svetsko prvenstvo odigraju u Kragujevcu, ali bez nacionalnih obeležja reprezentacija i bez intoniranja himni, Rukometni savez Vojvodine oseća potrebu da se oglasi i svoje stavove podeli sa javnošću.

U brojnim elektronskim medijima i na sajtu RSS mogao se videti naslov, u smislu ’’Velika pobeda Srbije’’, pa se pitamo na koji način je Srbija pobedila i koga, ako znamo da će na teritoriji Srbije igrati reprezentacija tzv. države Kosova, a da će sve zastave, državni simboli i himne, dakle i zastava i himna Srbije, biti zabranjeni, što nikako ne može biti pobeda, već se objektivno radi o ponižavanju Srbije.

U trenutku kada se državni vrh Srbije bori za Kosovo i Metohiju, za očuvanje srpske tradicije i srpske svetinje, rukomet će se igrati u Kragujevcu, gde sigurno ima dosta ljudi koji su upravo sa teritorije Kosova i Metohije proterani i napustili su svoje domove, da bi oni i svi mi doživeli da u Srbiji, u srcu Šumadije, budu zabranjena obeležja Srbije, zastava, grb i himna "Bože pravde", a samo da bi se tako udovoljilo tzv. državi Kosovo.

Na ovaj način se krši odredba čl. 165 st. 5 Zakona o sportu, prema kojem postoji obaveza upotrebe grba, zastave i himne R.Srbije na svim međunarodnim takmičenjima, kao i odredbe čl. 29 i čl. 36 Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne R. Srbije.

Nikome u Srbiji nije želja da se na sportskim igralištima dešavaju nemile scene, nasilje i bilo šta drugo što nije u skladu sa sportskim duhom, a osećamo da će ovakva odluka izazvati revolt i problem kod srpskog naroda, kojem je tzv. država Kosovo već dovoljno bolna tema.

Predlažemo da se promeni odluka, ili da se turnir otkaže, ili da se domaćinstvo premesti u neku drugu državu, gde će ovakva odluka biti manje sramna i bolna za naš narod, koji je već dovoljno propatio i ispaštao zbog nepravde učinjene na Kosovu i Metohiji.

Predsednik UO RSV
Borislav Perović



RUKOMETNI SAVEZ VOJVODINE SAJT, FB STRANA, TVITER, INSTAGRAM, JUTJUB 

RUKOMETNI SAVEZ "KOSOVA" SAJTFB STRANAINSTAGRAM 
RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE SAJTFB STRANATVITERJUTJUB
EHF SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 


PRILOZI PPNS

USTAV REPUBLIKE SRBIJE

Grb, zastava i himna

Član 7.

Republika Srbija ima svoj grb, zastavu i himnu.
Grb Republike Srbije se koristi kao Veliki grb i kao Mali grb.
Zastava Republike Srbije postoji i koristi se kao Narodna zastava i kao Državna zastava.
Himna Republike Srbije jeste svečana pesma "Bože pravde".
Izgled i upotreba grba, zastave i himne, uređuju se zakonom.

 


ZAKON O IZGLEDU I UPOTREBI GRBA, ZASTAVE I HIMNE REPUBLIKE SRBIJE

IZGLED I UPOTREBA ZASTAVE

Ostali slučajevi isticanja Državne zastave

Član 24.

Državna zastava može se isticati:
1) na proslavama i drugim svečanim manifestacijama kojima se zvanično obeležavaju događaji značajni za Republiku Srbiju;
2) prilikom međunarodnih susreta, takmičenja i drugih skupova (političkih, naučnih, kulturno-umetničkih, sportskih i dr.) na kojima Republika Srbija učestvuje ili je reprezentovana, u skladu sa pravilima i praksom održavanja takvih skupova;
3) u drugim slučajevima, ako njena upotreba nije u suprotnosti sa ovim zakonom.


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html