SPD Radnički: Izveštaji, 8.-10. novembar 2019.

SPD Radnički: Izveštaji, 8.-10. novembar 2019.

Vaterpolo

RADNIČKI PONOVO BOLJI OD NAISA PRED ŠIBENIK

U devetom kolu Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca ubedljivo su savladali ekipu Naisa iz Niša, rezultatom 15:7, pa su tako ostali na čelu tabele sa maksimalnim učinkom.

Baš kao i u meču ovih rivala u četvrtfinalu Kupa, pre dva dana, koji su dobili sa 16:4, Kragujevčani su odlično startovali, pa su prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 5:0. Međutim, u drugoj deonici su stali u napadu, što su Nišlije iskoristile i sa dva pogotka Latinovića sa igračem više smanjili zaostatak pred poluvreme – 6:2.

Po povratku sa odmora izabranici Uroša Stevanovića ponovo su dodali gas i „odlepili“ se na nedostižnih sedam golova pred završni period (11:4).

Najveću prednost domaći su imali minut i po pre kraja, kada je Nikola Lukić pogodio za „plus devet“ (15:6).

Upravo je Lukić bio najefikasniji akter susreta sa četiri gola, dok su po dva postigli Luka Pljevančić i Danil Frolov, kao i Radovan Latinović i Matija Milošević na drugoj strani.

U narednom kolu vaterpoliste Radničkog očekuje derbi neporaženih timova za prvo mesto, na gostovanju Solarisu iz Šibenika, a potom i „fajnal-for“ Kupa Srbije.

Radnički – Nais 15:7 (5:0, 1:2, 5:2, 4:3)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički“. Gledalaca: 300. Sudije: Raković-Krstonošić i Balažević.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Tanasijević 1, Toholj 1, Frolov 2, Lobov 1, Dino 1, Panić, Radovanlija, Lukić 4, Tomašević 1, Todorovski, Pljevančić 2. Trener: Stevanović.

NAIS: Lazić, Točigin 1, Pavičić, Latinović 2, Pošmuga, M. Milošević 2, Cvetković, Ćetković, Živić, Ganić 1, Vasić, D. Milošević, Stojanović, Stjepanović 1. Trener: Serafimović.

Odbojka

RADNIČKI PREOKRETOM DO PETE POBEDE U SEZONI

Jedan od najzanimljivijih mečeva 6. kola BPŠ Super lige za odbojkaše odigran je u „SBB hali Jezero“, gde je Radnički posle velikog preokreta uspeo da savlada ekipu Mladog radnika iz Požarevca sa 3:2 (26:28, 19:25, 25:19, 25:19, 15:7).

Još jednom su izabranici Ivana Blagojevića pokazali izuzetnu snagu karaktera i veru u sopstvene mogućnosti, pa se uprkos gubitku prva dva seta nisu predavali, već su uspeli da načine veliki preokret i dođu do novog trijumfa, kojim su još jednom obradovali svoje verne simpatizere u „Jezeru“.

Požarevljani su zaista odlično ušli u ovaj meč i imali su vođstvo u većem delu prvog seta. Snažnim servisima i sigurnim prijemom, odbojkaši Mladog radnika nametnuli su ritam igre koji Kragujevčani nikako nisu uspevali da isprate.

Radnički je, dakle, bio prinuđen da juri rezultatski zaostatak, koji je u par navrata iznosio i pet poena minusa. Tek u finišu ove deonice Kragujevčani su odličnim servisima Srećka Ristića uspostavili balans u igri, a zatim došli do preokreta i tri set lopte, koje, nažalost, nisu uspeli da iskoriste. Na kraju su platili ceh, pa su gosti stekli početnu prednost u setovima.

Osokoljeni ovakvim raspletom prvog seta, gosti su nastavili sa dobrom igrom i u drugoj deonici. Odlično je u tim trenucima funkcionisao blok Požarevljana, koji je u potpunosti zaustavio glavnu napadačku opciju Radničkog, korektora Vladimira Jekića.

Nakon tehničkog tajm-auta na koji su otišli sa prednošću od tri poena (12:9), učenici Milana Đuričića postepeno su uvećavali stečeno vođstvo. Trener Radničkog Ivan Blagojević pokušao je uvođenjem dizača Trivunića i primača Perovića da promeni ritam igre, ali mu to nije pošlo za rukom. Mladi radnik je rešio ovu deonicu u svoju korist rezultatom 25:19 i tako duplirao prednost u setovima.

Delovalo je tada da je Radnički u nok-daunu i da će teško uspeti da se vrati u igru protiv vrlo raspoloženog rivala, ali su Kragujevčani stisnuli zube i krenuli na sve ili ništa. Na ruku im je išlo i to što su se gosti posle vođstva od 2:0 u setovima pomalo opustili, pomislivši kako će lako dotući uzdrmanog rivala, pa su počeli sve češće da greše.

Prvu značajniju prednost u trećem setu domaći su stekli na servise Nikole Petrovića, kada su poveli sa 10:7. Posle odlaska na obavezni predah, Kragujevčani su stečenu prednost uvećali za još dva poena (17:12). Gosti su pokušavali da se vrate, ali su odbojkaši Radničkog odoleli i poenima Srećka Ristića osvojili ovaj set – 25:19.

Osvajanje trećeg seta dodatno je podiglo moral u taboru nekadašnjeg prvaka države, koji je i u četvrtoj deonici odigrao mnogo sigurnije, nego što je to bio slučaj u prva dva seta. Konačno je proradio i blok Kragujevčana, pa je na kraju Radnički zasluženo dobio ovaj set (25:19) i došao do taj-brejka.

Pred ulazak u odlučujući, peti set, psihološka prednost bila je na strani ekipe Ivana Blagojevića, koja je u međuvremenu uspela da nadomesti dva seta zaostatka i izbori taj-brejk.

To je ubrzo postalo vidljivo i na samom terenu. Predvođen „probuđenim“ Nemanjom Stevanovićem, Radnički je odmah nakon promene strana počeo da pravi razliku, da bi posle dva uzastopna poena kapitena Jekića došao do sedam meč lopti (14:7). Bio je to jasan signal da počne slavlje na tribinama „Jezera“.

Najefikasniji u taboru pobednika bio je kapiten Vladimir Jekić sa 21 poenom, a odličnu partiju pružio je i Srećko Ristić sa 15 osvojenih poena. Dvocifren učinak ostvarili su još Stevanović i Goić sa 13, odnosno Milutinović sa 11 poena.

U gostujućoj ekipi prednjačili su Tomo Micić sa 22, Saša Popović sa 20 i Nemanja Dukić sa 17 poena.

RADNIČKI – MLADI RADNIK 3:2 (26:28, 19:25, 25:19, 25:19, 15:7)
KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB hala Jezero“
Gledalaca: 200
Sudije: A. Petrović, S. Simić

RADNIČKI: Milutinović 11 (1 as, 6 blk), Goić 13 (2 asa, 4 blk), Ristić 15 (2 asa), Trivunić, Petrović 3 (2 asa), Jekić 21 (1 as), Matić, Pantelić (libero), Perović 3 (1 as), Stevanović 13 (2 blk). Nisu igrali: Antić, Vidović, Pantović i Krstić. Trener: Ivan Blagojević.

MLADI RADNIK: Popović 20 (1 as), Savić 7 (1 as, 1 blk), Vulikić, Kostić 2 (1 as), Micić 22 (1 as, 1 blk), Medurić, Zvicer, Ubiparip, Lečić 4 (1 as, 3 blk), Ilić (libero), Dukić 17 (1 as, 5 blk). Nije igrao: Stević. Trener: Milan Đuričić.

Posle šest odigranih kola odbojkaši Radničkog zauzimaju treću poziciju na tabeli sa 13 osvojenih bodova, koliko su sakupili i drugoplasirani Spartak iz Subotice i četvrtoplasirani Niš, dok vodeća Vojvodina ima bod više.

Kragujevčane u narednom kolu očekuje gostovanje vicešampionu Srbije i osvajaču nacionalnog kupa, ekipi Crvene zvezde.

STRPLJENJE – KLJUČ PREOKRETA

Nasmejana su bila lica igrača i članova stručnog štaba Radničkog po završetku utakmice sa Požarevljanima. A kako i ne bi bila, kada je posle naizgled bezizlazne situacije i dva seta minusa, kragujevački tim uspeo da se vrati u meč i dođe do dva vredna boda.

Trener Ivan Blagojević smatra da je njegova ekipa strpljivom i hrabrom igrom došla do preokreta i konačnog trijumfa.

Mislim da smo prilično nervozno ušli u ovaj meč i da nismo baš ozbiljno shvatili pojedine igrače Mladog radnika. Nismo imali dovoljno discipline u bloku i na prijemu. Propustili smo da rešimo neke bitne kontre, a imali smo dosta grešaka i prilikom dizanja lopte. Na sve to nismo imali rešenja za njihove primače servisa i korektora Micića. Kako je utakmica odmicala, igrali smo sve strpljivije i hrabrije, promenili smo zonu serviranja, namestili blok i osvojili nekoliko „dugačkih“ poena, pa smo na kraju došli do vredne pobede – konstatovao je Blagojević.

Iskusni libero Srđan Pantelić napravio je paralelu sa gostovanjem u Novom Pazaru prošlog vikenda, gde je Radnički posle izgubljenog uvodnog seta, takođe uspeo da dođe do preokreta i pobede.

Ovo je druga u nizu utakmica u kojoj krećemo malo laganije i nadam se da ćemo to ispraviti u narednim mečevima. Raduje me to što smo pokazali da se možemo vratiti i posle dva seta zaostatka. Zadovoljni smo početkom sezone, nalazimo se u vrhu tabele i nadam se da ćemo u narednim mečevima biti još bolji – priželjkuje Pantelić.

SPD Radnički

Košarka

PRVI PORAZ KOŠARKAŠA RADNIČKOG

Košarkaši kragujevačkog Radničkog doživeli su prvi poraz u Drugoj ligi Srbije ove sezone. Kragujevčani su poklekli na gostovanju imenjaku iz Beograda, u utakmici 6. kola – 80:82 (19:14, 16:21, 20:24, 25:23).

Učenici Igora Todorovića dobro su ušli u utakmicu i prvu četvrtinu okončali sa prednošću od pet poena (19:14).

Na početku druge deonice, Kragujevčani dolaze do maksimalnih „plus osam“ (22:14), ali je domaćin vrlo brzo uspeo da istopi ovaj zaostatak i zahvaljujući raspoloženom Lučiću stigao je do izjednačenja.

Sa rezultatskim egalom otišlo se na poluvreme (35:35), što je nagoveštavalo veliku i iscrpljujuću borbu u nastavku susreta.

Treću deonicu obeležile su česte rezultatske varijacije, a pred početak poslednjeg desetominutnog perioda prednost je bila na strani domaćina (59:55).

Loše je kragujevački tim započeo četvrtu deonicu, pa su popularni „Krstaši“ u 33. minutu došli do dvocifrene prednosti (67:57). U 36. minutu bilo je maksimalnih „plus 14“ za domaće (78:64), ali četa Igora Todorovića nije ni pomišljala da istakne belu zastavu. Serijom 16:3, Kragujevčani su 35 sekundi pre kraja utakmice došli na samo pola koša zaostatka (81:80).

Imali su Šumadinci priliku i za potpuni preokret i pobedu, ali im je nedostajalo sreće, pa su se na kraju radovali Beograđani.

Iskusni Raško Katić bio je najistaknutiji pojedinac u ekipi trenera Igora Todorovića sa 30 poena. Živanović je ubacio 18, a Stevanović i Nedeljković po 14 poena.

U pobedničkom timu dva igrača ostvarila su dabl-dabl učinak. Uroš Lučić je ubacio 20 poena i imao 10 skokova, a Aleksandar Nikolić je brojci od 16 postignutih poena, dodao i 11 uhvaćenih lopti. Dvocifreni u redovima „Krstaša“ bili su i Valjarević sa 16, Lazović sa 11 i Dunđerski sa 10 poena.

RADNIČKI BG – RADNIČKI KG 82:80 (14:19, 21:16, 24:20, 23:25)
BEOGRAD
Dvorana: „Slobodan Piva Ivković“
Gledalaca: 200
Sudije: I. Ilić, D. Stamenković, D. Milosavljević

RADNIČKI BG: Lazović 11 (5 sk), Čepić, Pešić 1, Valjarević 16, Dunđerski 10 (9 as, 4 sk, 4 izl), Perović 3 (5 sk), Lučić 20 (10 sk), Petrović 5, Nikolić 16 (11 sk). Nisu igrali: Virijević, Pavlović i Arsenović. Trener: Goran Vučković.

RADNIČKI KG: Stanković, Jokić, Veljović 4, Stevanović 14 (4 sk), Nedeljković 14 (9 sk), Šućov (6 as), Živanović 18 (6 sk, 6 as), Marković, Katić 30 (4 sk). Nisu igrali: Ilić i Glišović. Trener: Igor Todorović.

Ovim porazom košarkaši Radničkog prepustili su prvo mesto Zemun Fitofarmaciji, koja će biti naredni rival Kragujevčanima, kroz sedam dana u „SBB hali Jezero“.

Rukomet

PODELA PLENA U BORU

Rukometašice Radničkog su, u derbiju jesenjeg dela sezone, u okviru sedmog kola Super B lige za žene, remizirale u Boru protiv istoimene ekipe rezultatom 27:27, poluvreme 13:14 i tako kao jedina neporažena ekipa, ostale na liderskoj poziciji sa 2 boda prednosti ispred najbližih konkurenata.

Znalo se da će domaće igračice nakon kiksa u prošlom kolu, dati maksimum kako bi savladale velikog rivala i sustigle bodovnu prednost. Meč je tako i počeo, nesnalaženjem gošći u vreloj atmosferi i brzim vođstvom domaćih (3:0, 4. min). Uspele su Kragujevčanke da dođu nakratko do daha, ali domaćin nije spuštao nogu sa gasa i u 14. minutu zabeležena je najveća prednost ekipe Bora (8:3). Golom Mileve Knežević počeo je veliki povratak rukometašica Radničkog. Serijom od 9:3 Kragujevčanke su prešle u vođstvo u 28. minutu (11:12). U tim trenucima veliku sigurnost gošćama su donele najiskusnije, povratnik na parket Jovana Savić, koja je odbrabnila tri uzastopna udarca sa 7 metara, kao i Jovana Stoiljković serijom golova. Proradile su i ostale igračice Radničkog i tako na odmor otišle minimalnim vođstvom (13:14).

Krenule su Kragujevčanke u istom ritmu i u drugom delu igre, no Boranke su brzo konsolidovale svoje redove i izjednačile na 17:17 u 39. minutu. Usledilo je novo vođstvo Radničkog od 3 gola u 44. minutu kada je bilo 18:21. Međutim, taman kada su pomislile da su prelomile utakmicu, usledio je pad u igri i tehničke greške, što su igračice Bora znalački iskoristile i u 51. minutu ponovo stekle prednost (23:22). Isključenjem Ksenije Petrović u 59. minutu, domaće su dobile šansu da reše utakmicu, ali je nisu iskoristile. Usledila je dramatična završnica. Pri vođstvu Bora 27:26, dvadesetak sekundi pre kraja, Kragujevčanke su krenule u poslednji napad za izjednačenje, no Boranke su ih zaustavile prekršajem u poslednjoj sekundi, čime su stekle priliku da izvedu deveterac u zaustavnom vremenu. Loptu je uzela Teodora Veličković i bombom u desne rašlje donela izjednačenje Radničkom za konačnih 27:27, što je bio znak za veliko slavlje gošći.

Nakon svega prikazanog, ostaje utisak da je ovakav ishod i najpravičniji rezultat derbija jesenjeg dela sezone.

U redovima domaćina najefikasnije su bile Nina Milovanović sa 9 i Tamara Simonović sa 6 pogodaka, dok su se kod Radničkog istakle Jovana Stoiljković sa 11 i Ksenija Petrović sa 5 postignutih golova. Igrač utakmice – Jovana Nikolić (Bor).

BOR - RADNIČKI 27:27 (13:14)

BOR – Hala “Bor”. Gledalaca: 150.
Sudije: Dragana Jakovljević, Danijela Sando.
Sedmerci: Bor 6 (3), Radnički 3 (3).
Isključenja: Bor 12 min, Radnički 18 min.

BOR: Mitić (11 odbrana), Stanković, Z. Petrović 5, Lilić, Bogdanović 3, I. Petrović, Tasov, Simonović 6, Zaganović, M. Petrović, Todorović, Marković, Milovanović 9, Nikolić 4.

RADNIČKI: J. Pojužina, Veličković 3, Srećković, Bjelak 3, Filipović, Knežević 2, Blagojević, Hasanović (9 odbrana), Vlašković, K. Petrović 5, Ž. Pojužina 3, Stoiljković 11, Vasić, Todorović, T. Petrović, Savić (1 odbrana i 3 sedmerca).

Narednog vikenda rukometašice Radničkog ugostiće ekipu Đerdapa iz Kladova u SBB hali Jezero.

RADNIČKI PORAŽEN U KURŠUMLIJI

U derbiju jesenjeg dela sezone, rukometaši Radničkog poraženi su na gostovanju u Kuršumliji rezultatom 36:35, poluvreme 16:15. Posle ove utakmice Kragujevčani zauzimaju treće mesto na tabeli Super B lige, sa bodom zaostatka za vodećim dvojcem, Kuršumlijom i Hajduk Veljkom.

Radnički je sigurnije otvorio utakmicu u gostima, i prvi stekao prednost pogotkom Mutavdžića, potom stekao i dva gola prednosti u četvrtom minutu(2:4). Rezultat se potom menjao, ali je domaćin uspeo da preuzme inicijativu i golovima Milutinovića i Ilića održavao konstantu minimalnu prednost, sve do 17. minuta kada se odvojio na 13:9. Rastrčali su se gosti, povećali znatno agresivnost u odbrani u nameri da na odmor odu sa što manjim zaostatkom, kako bi povećali šanse za preokret u drugom delu igre. Konačan rezultat prvog poluvremena je glasio 16:15.

Gol zaostatka sa poluvremena je davao realnu nadu Kragujevčanima, naročito posle izjednačenja od 20:20 u 34. minutu, pogotkom Medića. Ipak, iskusni domaćini vratili su se rezultatski u igru, da bi u 46. minutu stekli kapitalnih pet golova prednosti (29:24). Uložili su sav trud igrači Radničkog kako bi se vratili u igru, ali je razlika u korist domaćina konstantno iznosila 3-4 gola prednosti sve do pred sam kraj utakmice. Na samom početku 60. minuta gosti su pogotkom Stevanovića smanjili na samo gol minusa (35:34), ali nadu im je raspršio veoma raspoloženi Milutinović pogotkom sa linije od 7 metara. Utešnim golom u poslednjim trenucima utakmice, Radnički je poražen minimalnim rezultatom 36:35.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Dušan Ilić sa 11 i Nemanja Milutinović sa 9 pogodaka. Kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili su Mihajlo Knežević sa 8 i Veselin Stevanović sa 6 postignutih golova. Igrač utakmice – Dušan Ilić (Kuršumlija).

KURŠUMLIJA - RADNIČKI 36:35 (16:15)

KURŠUMLIJA – Hala “Kuršumlija”. Gledalaca: 200.
Sudije: Darko Grubački, Dušan Vojvodić. Sedmerci: Kuršumlija 3 (3), Radnički 6 (6).
Isključenja: Kuršumlija 16 min, Radnički 12 min.

KURŠUMLIJA: Pavlović, Milutinović 9, Ilić 11, Anasijević 6, Mitić 2, Petrović 1, Milenković 1, Paljković 1, Pendić, Jovanović, Petrović, Milenković 4.

RADNIČKI: Bogićević (5 odbrana), Stošić, Ristić 1, V. Stevanović 6, Mutavdžić 4, Lekić (3 odbrane), Dobrosavljević 2, Medić 5, Knežević 8, M. Stevanović , Radenović 2 , Stanojev 5, Krkotić, Bogdanović 2, Jovanović (6 odbrana), Janićijević.

U narednom, osmom kolu Super B rukometne lige, Radnički će u Kragujevcu ugostiti ekipu Bele Palanke.

SPD RADNIČKI 

SPD Radnički Kragujevac


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html