SPD Radnički: Vesti, 14. 1. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 14. 1. 2021.

Rukomet

Rašković: Prošla godina upisana zlatnim slovima


Rašković: Prošla godina upisana zlatnim slovima | Rukometni klub Radnički

Kao i na početku svake kalendarske, tradicionalno sumiramo rezultatske i poslovne uspehe u prethodnoj godini, a najpozvaniji da iznese ocenu je čelni čovek Rukometnog kluba Radnički, Stavro Rašković.

Razgovor započinjemo neizostavnom, aktuelnom temom. Šta je epidemija oduzela u takmičarskom smislu i karijerama igrača?

Epidemija kao epidemija je mnogo oduzela, kako klubovima, tako i igračima. Takmičenje je izgubilo na draži, bez publike, navijača, ambijenta jer su igrači posebno motivisani da pokažu što više pred svojim navijačima. Pozitivna stvar je da je prvenstvo počelo da se igra, da se ne gubi kontinuitet, jer proći će i ovo i sport će se vratiti na staro i biti najvažnija sporedna stvar na svetu. Suština sporta i jesu navijači, dobra atmosfera na tribinama i to je najveći gubitak, pored ekonomskog kome je veliki broj klubova bio izložen, ali se situacija polako stabilizuje i mišljenja sam da ćemo iz svega ovoga izaći mnogo jači.

Iako po mnogo čemu najteža godina u istoriji sporta uopšte, Rukometnom klubu Radnički je donela najveći uspeh.

Prošlu 2020. godinu, bez obzira na koronu i svu specifičnost date situacije, ćemo posebno pamtiti i biti ponosni jer su obe naše selekcije izborile plasman u Superligu. Obzirom na činjenicu da klub postoji tek četiri godine, ovo je ogroman uspeh, iako je u jednom trenutku delovalo teško i stresno jer u trenutku prekida prvenstva nismo znali kako će se sve završiti, uprkos činjenici da su obe ekipe zauzimale lidersku poziciju na tabeli. Na kraju je sve ispalo kako treba, ženska ekipa je direktno, a muška kroz baraž obezbedila status u eliti srpskog rukometa. Napomenuo bih da je ovaj neverovatan uspeh došao kao plod rada svih u klubu i fakat je da će prošla godina ostati upisana zlatnim slovima u istoriji kragujevačkog rukometa.

Jeste li zadovoljni rezultatima obe selekcije u Superligi?

Devojke su malo bolje otvorile prvenstvo, imale su kontinuitet dobrih igara i pozicionirale se u vrhu tabele iako nismo opterećeni rezultatom, prevashodni cilj nam je konstantnost i razvoj mladih igračica, a to neizostavno vodi do dobre pozicije na lestvici, tako da očekujem da ćemo se tu i zadržati. Muška ekipa je u novembru imala određenu krizu rezultata, prouzrokovanu bolešću šefa stručnog štaba i određenog broja prvotimaca, no njihovim oporavkom stvari su došle na svoje mesto i sa tri vezane pobede smo ponovo u mogućnosti da konkurišemo za plasman u plej-of, što bi bio ogroman uspeh u debitantskoj sezoni.

Značajan segment kluba čine i mlađe selekcije. Koliko je u trenutnim okolnostima urađeno na popularizaciji rukometa?

Mlađe kategorije predstavljaju prioritet i svrhu našeg postojanja gde očekujem u narednom periodu da će plodovi rada dati rezultate uvođenjem u trenažni proces prvih ekipa. Najbitnije u svemu je što smo stvorili sistem rada u omladinskoj školi, omasovili smo je, a ujedno smo povukli značajne korake u edukaciji trenera koji rade i slobodno mogu reći žive sa tom decom. Škola rukometa ostaje naš najvažniji segment, nešto na čemu ćemo i u budućnosti raditi i insistirati jer smatramo da bez dobre osnove nema ni budućnosti kluba, tako da i u toj kategoriji očekujemo uzlaznu putanju.

Planovi i ciljevi ove kalendarske godine?

Apsolutni prioritet u premijernoj sezoni obe ekipe je očuvanje superligaškog statusa, sve preko toga bi bio vanserijski uspeh, igramo rasterećeno, a na kraju ćemo svesti račune. Kako smo za prve četiri godine ispunili prevashodni plan, dugoročno imamo dva cilja-prvi je da donesemo neki trofej u Kragujevac, a drugi je da deca koja izviru iz škole rukometa predstavljaju osnovu i okosnicu u daljem superligaškom statusu kluba.

Drugu godinu zaredom RK Radnički je deo sportske porodice SPD Radnički. Koje su prednosti ovakvog načina poslovanja?

Osnivanje i bivstvovanje SPD Radnički je sjajna ideja i zamisao, funkcionišemo na najvišem nivou, mada sam mišljenja da nas je pandemija omela da se zahuktamo još više i pokažemo sav svoj potencijal. Smatram da će sportsko društvo u narednom periodu tek pokazati svu svoju snagu i jačinu i da će uspešno parirati beogradskim velikanima i u svim sportovima postati ime za poštovanje, kako u organizacionom, tako i u infrastrukturnom i dokazati da je budućnost srpskog sporta.

Na samom kraju direktor RK Radnički se obratio građanima Kragujevca.

Želim da iskoristim priliku da Kragujevčanima čestitam Božićne praznike, kao i pravoslavnu Novu godinu uz želju da i ove godine budu uz nas i da se zajedno radujemo novim uspesima.


Vaterpolo

Vaterpolisti Radničkog u pohodu na F4 Regionalne lige

Vaterpolisti Radničkog u pohodu na F4 Regionalne lige | KVK Radnički

Od 14. do 17. januara, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca igraće na turniru B grupe Regionalne A1 lige, u Dubrovniku, gde će se nadmetati sa domaćim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog, kotorskim Primorcem, Budvom i Solarisom iz Šibenika.

Zbog pandemije koronavirusa, ove sezone A1 liga igra se u izmenjenom formatu, pa je 12 ekipa podeljeno u dve grupe od po šest timova, a po dva najbolja plasiraće se na završni turnir, koji je na programu 26. i 27. marta u Zagrebu.

– Želimo da započnemo ovu godinu kako valja. Očekuje nas težak turnir, pet dobrih utakmica u četiri dana, ali smo spremni i idemo da ostvarimo naš cilj, plasman na „fajnal-for“ Jadranske lige. Treba da nastavimo u onom ritmu koji smo imali praktično od početka sezone i nemamo pravo ni u jedan meč da uđemo opušteno – rekao je Strahinja Rašović, najbolji strelac Radničkog u dosadašnjem toku sezone.

Šumadinci turnir otvaraju u četvrtak od 18.50 časova (Sportklub 1), utakmicom sa Budvom koja u svojim redovima ima nekoliko bivših i sadašnjih reprezentativaca.

– Po mom mišljenju glavni kandidati uz nas su Jug, Jadran i Primorac. Mislim da će se između ove četiri ekipe voditi borba za prva dva mesta, ali ne treba potceniti ni Budvu i Solaris. Solaris je u izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu, napustio ih je najbolji igrač Vlahović, ali su doveli nekoliko novih. Sa druge strane, Budva je čak pobedila Jadran u crnogorskom šampionatu i sigurno je da ni protiv njih neće biti lagano, ali očekujem da ćemo otvoriti turnir pobedom – kazao je Rašović.

Kragujevčani su u Dubrovnik stigli u utorak uveče i odmah odradili trening na Bazen u Gružu, a planirano je da do početka turnira u hrvatskom vaterpolo hramu odrade ukupno četiri treninga, kako bi što spremniji dočekali ovo važno takmičenje.

– Očekujem da ćemo zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi i kvalifikovati se na završni turnir. Jug je glavni favorit na svom bazenu, slede Jadran i Primorac koji su po kvalitetu uz nas, a ne treba zanemariti ni Budvu i Solaris. Idemo od utakmice do utakmice i nadamo se najboljem. U prvi meč sa Budvom ulazimo bez kalkulacija, jer nam to otvara vrata ka daljoj borbi za zacrtane ciljeve – istakao je Marko Radulović, jedna od glavnih šuterskih opcija Radničkog.

Sve utakmice Radničkog prenosiće televizija Sportklub, po sledećem rasporedu: Budva (četvrtak, 18.50 časova), Solaris (petak, 17), Jadran (subota, 10.30), Jug (subota, 20.40) i Primorac (nedelja, 13.40).

U grupi A, koja je na programu u isto vreme, u Beogradu, igraju Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Mladost (Zagreb), Jadran (Split) i Primorje (Rijeka).


Odbojka

Malijac Kone zamena za Nejića

Malijac Kone zamena za Nejića | OK Radnički Kragujevac

Odbojkaški klub Radnički je u sam smiraj januarskog prelaznog roka angažovao još jedno pojačanje. U pitanju je 22-godišnji Malijac Musa Kone, koji je prethodno nastupao za ekipu Niša.

Nakon što je početkom meseca Radnički napustio Milutin Nejić, koji karijeru nastavlja u inostranstvu, javila se potreba za angažovanjem još jednog igrača na poziciji primača servisa. Odlučeno je da to bude upravo talentovani Malijac, sa čijim igračkim kvalitetima su čelnici kragujevačkog kluba imali priliku da se upoznaju tokom sezone dok je nosio dres Niša.

Kone je pre dolaska u Srbiju punih pet sezona nastupao za katarski Al Sad, gde se formirao kao igrač. U ekipu Niša je stigao letos, ali je nakon dovođenja dizača iz Brazila i prekoračenja dozvoljene kvote od dva strana igrača, raskinuo saradnju sa vicešampionom Srbije.

Kone je mlad momak sa dugogodišnjim iskustvom igranja katarske lige, koja je prilično interesantna, s obzirom da u njoj nastupa veliki broj stranih igrača i da u njoj rade dobri i iskusni treneri. Očekujemo da nam bude od značajne pomoći u nastavku sezone i da će i ove neke kvalitetnije utakmice odigrati na visokom nivou, predstavio je najnovije pojačanje Vladimir Jekić, sportski direktor Kragujevčana.

Kone je sa kragujevačkim klubom ugovorio saradnju do kraja takmičarske sezone, s tim što postoji šansa da ona bude produžena ukoliko dva metra visoki Malijac ispuni očekivanja stručnog štaba Šumadinaca.

On će biti tu do kraja sezone, mada smo se mi već dotakli eventualnog produžetka saradnje, s obzirom da mu se izuzetno sviđa naša ekipa i princip rada na treninzima. Ukoliko se pokaže kao adekvatno pojačanje, sigurno ćemo ući u pregovore u vezi produžetka ugovora, otkriva Jekić.

Očekuje se da mladi primač servisa bude u konkurenciji za predstojeći prvenstveni meč sa Crvenom zvezdom u subotu.

Odbojkašu Radničkog Irfanu Hamzagiću priznanje za sportistu godine grada Kragujevca

Odbojkašu Radničkog Irfanu Hamzagiću priznanje za sportistu godine grada Kragujevca | OK Radnički Kragujevac

Korektor Odbojkaškog kluba Radnički Irfan Hamzagić izabran je za najboljeg sportistu grada Kragujevca u 2020. godini, u anketi instagram stranice Kragujevac sport.

Tim povodom, pokretač ove stranice i organizator glasanja Aleksa Petrovski uručio je Hamzagiću specijalni pehar, dar kompanije „Silka“ iz Kragujevca.

Mi smo pred kraj prošle godine došli na ideju da organizujemo izbor za najboljeg sportistu grada Kragujevca u 2020. godini. Glasanje je vršeno putem naše instagram stranice Kragujevac sport, a glasovima publike odlučeno je da epitet najboljeg sportiste grada Kragujevca u 2020. godini ponese odbojkaš Radničkog Irfan Hamzagić. U saradnji sa kompanijom „Silka“ obezbedili smo prigodan pehar, koji smo danas uručili pobedniku naše ankete, poručio je Petrovski.

Za samog Hamzagića ovo laskavo priznanje predstavlja još jednu potvrdu njegovih igračkih kvaliteta i pozitivnog utiska koji je ostavio od svog dolaska u Radnički u junu prošle godine.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam uopšte bio u konkurenciji za jedno ovakvo priznanje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim ljudima koji su glasali za mene, kao i samim organizatorima glasanja, koji su me uvrstili u uži izbor, istakao je Hamzagić.

Inače, Hamzagiću ovakav vid priznanja nije stran, s obzirom da je dve godine zaredom proglašavan za najboljeg sportistu grada Novog Pazara.

Naravno da prija svaki vid individualnog priznanja i da predstavlja motiv više za dalji napredak svakog sportiste. Iskreno se nadam da će ovakvih nagrada biti još u budućnosti, dodao je Hamzagić.

Pored ankete za najboljeg sportistu grada Kragujevca, instagram stranica Kragujevac sport organizovala je izbor i za najboljeg trenera u protekloj kalendarskoj godini, u kome je najveći broj glasova sakupio trener Vaterpolo kluba Radnički Uroš Stevanović.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html