SPD Radnički: Vesti, 2. 10. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 2. 10. 2020.

Košarka

Prvo gostovanje košarkaša Radničkog u KLS

Sa željom da potvrde dobar utisak sa premijere u KLS, košarkaši Radničkog odlaze put Novog Pazara, gde ih u nedelju od 16 časova u hali „Pendik“ očekuje duel sa istoimenim domaćinom.

Ubedljiv trijumf protiv Vršca na startu sezone nije izazvao previše euforije u taboru Kragujevčana, već ih je samo motivisao da treniraju još jačim intenzitetom kako bi nastavili sa dobrim partijama u nastavku sezone.

Stručni štab Radničkog uveliko radi na pripremi ekipe za predstojeće gostovanje Novom Pazaru, koji je sezonu otvorio porazom u Čajetini od domaćeg Zlatibora (70:77).

Pazarci su već treću godinu zaredom deo KLS karavana, a najveći uspeh ostvarili su u debitantskoj sezoni, kada su u regularnom delu takmičenja zauzeli drugu poziciju i tako izborili plasman u ABA 2 ligu. Prethodnu sezonu tim sa Jošanice okončao je na četvrtom mestu, čime je ostao bez plasmana u regionalno takmičenje.

Ove sezone je ekipa koju sa klupe predvodi Darko Kostić pojačana dvojicom Amerikanaca Kajran Meklurom i Simionom Karterom, koji su već na premijeri protiv Zlatibora ostavili prilično dobar utisak. Od iskusnijih igrača tu su Aleksej Nešović, koji se i u svojoj 35. godini ubraja među najbolje „jedinice“ u ligi, zatim kapiten Asmir Numanović i Marko Ilić, dok mlađe snage predvodi reprezentativac BIH Nedžad Muratović, u koga Pazarci polažu velike nade u ovoj sezoni.

Očekuje nas jako teško gostovanje u Novom Pazaru. Radi se o ekipi koja je za kratko vreme iz Prve srpske lige dogurala do KLS i ABA 2 lige. Poznati su po „vrućem“ domaćem terenu, tako da je povoljna okolnost po nas što ćemo igrati pred praznim tribinama. Imaju dobro popunjen roster, predvođen iskusnim Aleksejem Nešovićem, uz ova dva Amerikanaca koji su stigli tokom leta. Izuzetno su agresivni u odbrani i na skoku, na šta ćemo morati da obratimo posebnu pažnju. Ukoliko budemo energetski na onom nivou kao u susretu sa Vršcem, mislim da imamo lepu šansu za pobedu, izneo je svoja očekivanja Ivan Nedeljković, jedan od najboljih aktera u pobedi kragujevačkog tima nad ekipom Vršca prošle subote.

Poslednji put Radnički i Novi Pazar sastali su se pre tri godine, kada su oba kluba nastupala u Prvoj regionalnoj ligi Zapad. Tada su Kragujevčani slavili u Novom Pazaru, ali su se Pazarci revanširali trijumfom u „Jezeru“.

Kragujevčanke na gostovanju ambicioznom novajliji

Nakon dva startna poraza u duelima sa Crvenom zvezdom i Partizanom, košarkašice Radničkog u nedelju od 17 časova gostuju novajliji u ligi, beogradskom Art basketu, u utakmici 3. kola Prve ženske lige Srbije. Biće to još jedan u nizu teških mečeva za ekipu trenera Nenada Milovanovića na startu sezone, ali ujedno i nova prilika da se dođe do prvog trijumfa.

Malo je nedostajalo pa da Kragujevčanke u sredu „uzmu meru“ beogradskom Partizanu. Imale su košarkašice Radničkog pobedu u svojim rukama, ali su je ispustile sedam sekundi pre kraja utakmice, kada su dozvolile Sofiji Olić da pogotkom van linije 6,75 metara donese trijumf beogradskom timu.

Ostao je žal za propuštenom šansom da se jedna sjajna partija kragujevačkih košarkašica kruniše pobedom. Ipak, Kragujevčanke nemaju puno izbora osim da što pre podignu glave, zaborave ovaj poraz i okrenu su narednim takmičarskim izazovima.

Već u nedelju sledi novi ispit na gostovanju ekipi Art basketa u Beogradu. Radi se o vrlo ambicioznoj ekipi, koja je prošle sezone dominirala drugoligaškom scenom.

Beogradski tim u svojim redovima ima nekolicinu izuzetno kvalitetnih igračica, među kojima su i bivše članice Radničkog, Snežana Čolić i Višnja Stevanović. Tu su još i Katarina Zec, devojka sa iskustvom igranja u američkoj razvojnoj ligi, kao i Žaklina Janković, igračica sa dugogodišnjim stažom u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Ostatak ekipe čine mlade i talentovane igračice, koje su željne dokazivanja u najvišem rangu takmičenja.

Beograđanke su sezonu otvorile kako se samo poželeti može, sa dve ubedljive pobede. Najpre su u prvom kolu na svom parketu demolirale subotički Spartak sa više od trideset poena razlike (99:65), a potom su slavile i na gostovanju Novosadskoj ŽKA (75:57).

Svakako da ovi rezultati ekipe Art basketa pozivaju na oprez u taboru kragujevačkog tima, s obzirom da će naspram sebe imati izuzetno motivisanog rivala, koji puca od samopouzdanja. Na učenicama Nenada Milovanovića je da se što bolje spreme za ovo gostovanje i da pokušaju da ponove pristup i energiju iz utakmice sa Partizanom. Samo u tom slučaju mogu se nadati povoljnom rezultatu u Beogradu.

Vaterpolo

Šumadinci napadaju Ćuka i drugove

Posle pobede u derbiju sa Šapcem, vaterpoliste Radničkog, u subotu od 19.45 časova, na bazenu 11. april, očekuje gostovanje još jednom konkurentu za titulu, silno pojačanoj ekipi Novog Beograda, predvođenoj Milošem Ćukom, u meču drugog kola Super lige Srbije.

Kragujevčani su loše startovali na otvaranju sezone u Šapcu, gubili sa 5:0, ali su se ubrzo vratili u igru i na kraju upisali vredne bodove na gostovanju jednom od najvećih rivala u proteklih par sezona – 14:13.

– Loše smo otvorili utakmicu, ne tražim alibi, ali sigurno je uticaja na to imala duga pauza od šest i po meseci bez zvaničnih utakmica, kao i susret u novim okolnostima, bez prisustva publike, što je jako neobično za ove dve ekipe koje svoje mečeve igraju pred punim tribinama. Loše smo ušli u meč, a Šapčani su se bolje snašli i to iskoristili. Međutim, pokazali smo karakter i vratili se posle 0:5 i to je, uz pobedu, jedina svetla tačka – smatra Filip Janković, kapiten Radničkog.

U pauzi između dve utakmice, Kragujevčani su pokušali da isprave greške iz prve četvrtine meča sa Šapcem, pa sada žele da uz bolju partiju dođu do pobede i protiv Novobeograđana, u čijem taboru su i igrači koji su sa Radničkim 2013. godine osvojili Kup Evrope, Đorđe Filipović i Vojislav Čupić, kao i centar juniorske reprezentacije, Petar Mitrović, koji je ponikao u kragujevačkom klubu. Predsednik tima Novog Beograda je Aleksandar Šapić, a sa klupe ga predvodi još jedan naš proslavljeni reprezentativac, Vladimir Vujasinović.

– Novi Beograd se izuzetno pojačao ove sezone, doveo je nekoliko kvalitetnih igrača, olimpijskog šampiona Miloša Ćuka, reprezentativca Draška Gogova, iskusnog Marka Avramovića… U ekipi je pored mlađih igrača ostao i Dimitrije Rističević, reprezentativni golman. Biće jako teško, ali verujem u svoj tim. U ovoj utakmici mogla bi da presudi fizička sprema. Mislim da smo trenutno spremniji i uigraniji od njih i bez ikakvih skrivanja, idemo na pobedu – ističe Janković.

Kao i uoči duela sa Šapcem, trener Radničkog, Uroš Stevanović, podvukao je da nijedna ekipa trenutno nije na željenom nivou i da su svi daleko od onoga čemu streme.

– U Šapcu nisu bile odlučujuće taktičke zamisli, već su do izražaja došli individualni kvalitet pojedinaca i fizička sprema. To možemo da očekujemo i u ovom duelu, u kom, naravno, idemo na pobedu, kao i oni. Iluzorno je pričati o sastavu Novog Beograda, koji je uz Šabac, Zvezdu i nas četvrti pretendent na titulu i Kup. Doveli su praktično ceo novi tim, još uvek nisu uigrani, ali imaju taj individualni kvalitet, dok o fizičkoj spremi nisam upoznat, kao što nisam znao ni u kakvoj se formi nalazi Šabac. Sve ćemo videti u subotu, kada utakmica počne – zaključio je Stevanović.

 



Teniski klub Radnički u saradnji sa SPD Radnički, organizuje Sportski dan za Minju na terenima u Velikom parku u subotu 3. oktobra sa početkom u 10 časova. Prijave će se vršiti na sledećim lokacijama: Rush Lounge & Bar, OK bar, kafe Porta i kafe Felix

Kotizacija po osobi po disciplini iznosi 500 dinara. Svako može da se prijavi na više sportova, uz napomenu na mestu prijave. Prijavljivanje je u navedenim kafićima do četvrtka 1. oktobra.

Na Sportskom danu mogu da učestvuju i deca, uz posebnu napomenu na mestu prijave.

Vreme trajanja mečeva i vreme učešća će biti objavljeno na zvaničnom nalogu. 

Kontakt-telefoni za dodatne informacije za discipline: 

  • tenis - 063/1129079 Sava
  • košarka i trojke - 060/3108016 Marko 
  • odbojka - 065/2075848 Nenad

PREPORUKE SPD RADNIČKI:

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html