SPD Radnički: Vesti, 20. 1. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 20. 1. 2021.

Kragujevčanke odbranile trofej u Kupu



Rukometašice Radničkog su u finalu Kupa – grupa Zapad savladale ekipu Mladog radnika iz Radinca rezultatom 42:16, poluvreme 26:9 i tako ponovile uspeh iz prošle godine, započevši trijumfalno godinu u kojoj im predstoji puno sportskih izazova.

Sa ekipom iz Radinca, Radnički je u prošlosti vodio neizvesne duele i obzirom da su Kragujevčanke nastupile nekompletne, sam tok utakmice je protekao u drugom smeru od očekivanog. Od samog starta finalnog susreta, domaće rukometašice nisu ostavile ni promil šanse mlađanim gošćama. Sve je teklo kako se poželeti može za tim iz šumadijske prestonice. Čvrsta i agresivna odbrana, uz sigurnu novajliju na golu Marijanu Ilić, iz koje je proistekao veliki broj kontranapada i lakih realizacija su dale prostora stručnom štabu da već u ovom delu igre početnu postavu prožme mladim igračicama iz drugog tima, sa ciljem da stiču rutinu i sigurnost koja će im biti preko potrebna u nastavku karijere. Razlika je rasla iz minuta u minut, tako da se na odmor otišlo velikom prednošću 26:9.

Drugi deo igre je doneo sliku već viđenu u većem delu prvog poluvremena. Kragujevčanke su olabavile nogu na gasu, a veći deo igre na terenu su provele igračice sa manjom minutažom uz obilatu asistenciju poletarki Vasovićeve, Raškovićeve i Radevićeve. Na nesreću gošći, razbranila se i Amina Hasanović, tako da je ubedljiv trijumf Radničkog bio neminovan. Igru su nosile mlađe snage, dok su prvotimke dodavale ton igri i gas kada je trebalo. Konačan trijumf rezultatom 42:16 je i bio znak za veliko slavlje kragujevačkih rukometašica.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Anja Vlašković i Ajlin Bjelak sa 7 pogodaka, u stopu ih je pratila Teodora Veličković sa 6, dok su kod gošći najraspoloženije bile Mirjana Obrenović i Milena Kojić sa po 3 postignuta gola.

Igrač utakmice: Anja Vlašković (Radnički)

RK Radnički – ŽRK Mladi Radnik: 42:16 (26:9)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca: /
Sudije: Dragana Janićijević, Maja Đorđević. 
Sedmerci: Radnički 1 (1), Mladi Radnik 9 (6)
Isključenja: Radnički 6 min, Mladi Radnik 2 min

Radnički: Nedeljković, Veličković 6, Radević 1, Bjelak 7, Stošić, Stepanović 1, Blagojević 3, Hasanović (10 odbrana, sedmerac), Vlašković 7, K. Petrović 5, Agatunović 3, Stoiljković 2, Ilić (13 odbrana, sedmerac), Kolak, Vasović 3, Rašković 4.

Mladi Radnik: Nikodijević 1, Obrenović 3, Filipović 2, Đorđević 1, Jovanović, Ninić 1, Savić, Miloradović, Milojković (8 odbrana), Filipović, Tomović 1, Stojanović 2, Anđelković (2 odbrane), Kojić 3, Virijević 2.


Košarkašice Radničkog uspešno preskočile prvu prepreku u Kupu KSS


Košarkašice Radničkog uspešno preskočile prvu prepreku u Kupu KSS

Košarkašice Radničkog opravdale su epitet favorita u meču osmine finala Kupa KSS protiv beogradskog drugoligaša Karaburme i pobedom rezultatom 83:60 (20:11, 22:18, 21:17, 20:14) obezbedile plasman među osam najboljih ekipa u najmasovnijem klupskom takmičenju.

Nakon prilično dobrog izdanja u uvodnoj četvrtini, Kragujevčanke su tokom druge deonice dozvolile Beograđankama da priđu na samo dva poena zaostatka (24:22), ali su furioznom serijom u poslednja četiri minuta prvog poluvremena izbile na maksimalnih „plus 13“ (42:29).

Rezultatska prednost učenica Nenada Milovanovića dodatno je narasla tokom treće deonice (63:44), dok je konačan slom beogradske ekipe usledio u završnoj četvrtini, pa je na kraju Radnički slavio ubedljivu pobedu sa 23 poena razlike (83:60).

Strateg kragujevačkog tima je na ovoj utakmici pružio priliku svim raspoloživim igračicama, a najviše su pokazale oporavljena Ajša Hadžić sa 22 i Nina Tešić sa 19 poena. Dobar utisak ostavile su i kapiten Jelena Prvulović sa 9 poena i 7 asistencija i iskusna Titi, koja je ubacila 8 poena i imala 11 uhvaćenih lopti.

U domaćoj ekipi prednjačile su Milana Živadinović sa 17 i Andrea Marinković sa 14 poena.

Kragujevčanke će u četvrtfinalu Kupa KSS ugostiti ekipu Radivoja Koraća, a termin tog susreta biće naknadno određen.

Poziv reprezentacije za 13 igrača i tri trenera Radničkog

Poziv reprezentacije za 13 igrača i tri trenera Radničkog

Posle plasmana na „fajnal-for“ Regionalne A1 lige pred vaterpolistima Radničkog je takmičarska pauza, ali za većinu igrača nema predaha pošto su praktično iz Dubrovnika krenuli na reprezentativne obaveze. Čak 13 igrača kragujevačkog kluba i tri trenera nalaze se na pripremama reprezentativnih selekcija.

Aleksa Ukropina koji je u Dubrovnik stigao nakon što je sa Crnom Gorom u Debrecinu osvojio drugo mesto na evropskim kvalifikacijama i izborio plasman na F8 Svetske lige, odmah po završetku turnira A1 lige vratio se u crnogorski tabor na pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre. Crnogorci su u ponedeljak otputovali u Italiju, gde će do 24. januara trenirati sa Pro Rekom, a od 27. do 29. januara u Podgorici će biti domaćini međunarodnog turnira na kom će učestvovati još SAD i Srbija, dok je Nemačka otkazala učešće zbog koronavirusa. Zatim će brusiti formu u Podgorici pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji je na programu od 14. do 21. februara, u Roterdamu, a najbolje tri selekcije od 12 učesnika izboriće vizu za Tokio.

Slična situacija je i sa mladim centrom Nikitom Krugom, koji se iz Dubrovnika vratio na pripreme reprezentacije Rusije za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Čak sedmorica igrača Radničkog od ponedeljka su na pripremama seniorske reprezentacije Srbije: Lazar Dobožanov, Nebojša Toholj, Marko Radulović, Nemanja Stanojević, Strahinja Rašović, Nikola Lukić i Luka Pljevančić. Oni će do 23. januara trenirati u Beogradu, a potom ih očekuje pomenuti turnir u Podgorici. U stručnom štabu najjačeg nacionalnog tima ponovo se našao i mladi trener golmana Radničkog, Miloš Ostojić.

Paralelno sa seniorskim, u Kragujevcu su počele i pripreme juniorske reprezentacije Srbije, koju kao selektor predvodi trener Radničkog, Uroš Stevanović, a u radu mu pomaže i Dragan Kozomora, koordinator mlađih selekcija kragujevačkog kluba. Na pripremama se trenutno nalaze četvorica igrača Radničkog: Stefan Branković, Jovan Tanasijević, Ognjen Vasović i Filip Milutinović, a poziv su dobili i Nemanja Stanojević, Luka Pljevančić i Marko Radulović, koji će se juniorima priključiti po okončanju obaveza u seniorskom nacionalnom timu.

Ni za igrače Radničkog koji nisu dobili poziv u reprezentaciju nema odmora, pošto se pripremaju za nastavak sezone, u kom ih 27. februara očekuje prvi meč osmine finala Kupa Evrope sa francuskim Strazburom, a zatim i nastavak domaćeg šampionata i finalni turnir Regionalne A1 lige.

Petnaestogodišnji Filip Milivojević nosilac Bogojavljenskog krsta


Petnaestogodišnji Filip Milivojević iz Kragujevca, na tradicionalnoj manifestaciji na Bogojavljenje doplivao je prvi do Časnog krsta na jezeru u Šumaricama. Pored maturanta kragujevačke osnovne škole plivale su i dve devojčice među kojima i najmlađa koja je ikada učestvovala na ovoj manifestaciji, dvanaestogodišnja Saška Ivković. Tradicionalna, 18. po redu versko-sportska manifestacija, ove godine zbog epidemije bolesti COVID-19, organizovana je bez publike i uz poštovanje mera.

U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i predstavnika grada, Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski Jovan uz sasluženje sveštenstva služio je svetu liturgiju, a nakon pričešća plivači su se litijom uputili ka jezeru. Spuštanjem krsta Časnog u vodu označen je početak trke koja je trajala nešto manje od pola minuta.

Velika mi je čast što sam deo manifestacije Plivanje za Časni krst i što sam dobio mogućnost da plivam za titulu nosioca Bogojavljenskog krsta Šumadije. Nije mi bilo teško da plivam, najveći izazov je da se uđe u vodu, ali kada si dobro pripremljen, onda je sve lakše. Čast mi je da sam osvojio ovu trku i učestvovaću i ubuduće, kaže Filip, učenik osmog razreda OŠ “Mirko Jovanović“ kome je ovo prvo učešće. Filipovi roditelji kažu da su mu dali saglasnost da učestvuje jer nisu mogli da zanemare njegovu jaku volju i želju, ali njihova briga i strepnja je neizmerna kao i ponos sada. Do Bogojavljenja sledeće godine Filip će čuvati krst Časni za budućeg pobednika.

Za izuzetan podvig i plivanje za krst Časni, Episkop šumadijski Jovan i gradonačelnik Dašić, svim učesnicima uručili su Povelju Grada Kragujevca i Eparhije šumadijske za učešće kao i poklone pokrovitelja i prijatelja manifestacije.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html