SPD Radnički: Vesti, 28. 1. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 28. 1. 2021.

Odbojkašice Radničkog na dobrom putu ka opstanku

Odbojkašice Radničkog na dobrom putu ka opstanku

U senci muških kolega i van radara šire sportske javnosti, odbojkašice kragujevačkog Radničkog biju tešku bitku za opstanak u Prvoj B ligi, trećem po snazi takmičenju u Srbiji.

Kragujevčanke su došle do svoje pete pobede u sezoni, savladavši novosadski FOK sa 3:1 u setovima, čime su učvrstile svoju poziciju u sredini tabele i dodatno se odaljile od opasne zone.

Novu priliku da prijatno iznenade svoje pristalice, odbojkašice Radničkog imaće već za vikend, kada ih očekuje gostovanje ekipi Zlatibora u Čajetini. Biće to veliki ispit za učenice Predraga Srećkovića, s obzirom da je Zlatibor ekipa iz gornjeg dela tabele, koja stremi ka plasmanu u viši rang takmičenja.

Detaljnije 

Stanojević, Pljevančić i Radulović debitovali za Srbiju

Stanojević, Pljevančić i Radulović debitovali za Srbiju

Vaterpolisti Radničkog, Nemanja Stanojević, Luka Pljevančić i Marko Radulović, debitovali su za seniorsku reprezentaciju Srbije na prijateljskom turniru u Podgorici.

Na startu turnira srpska reprezentacija sastavljena od igrača iz domaćeg šampionata poražena je od najjačeg tima Sjedinjenih Američkih Država, rezultatom 13:7, a pored pomenutih, u sastavu su bila još dvojica igrača Radničkog, Strahinja Rašović i Nebojša Toholj.

Srbija svoj drugi i poslednji meč na ovom turniru igra danas od 18 časova (TVCG 2), protiv domaće Crne Gore, za koju nastupa levoruki vaterpolista Kragujevčana, Aleksa Ukropina. Za novi nastup pod kapicom Srbije u tom meču konkurisaće i Lazar Dobožanov i Nikola Lukić, koji su sa reprezentacijom u Podgorici, ali su propustili prvi duel.

Trijumf u Vrbasu nakon preokreta

Trijumf u Vrbasu nakon preokreta

Rukometašice Radničkog su u utakmici 7. kola Superlige za žene nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu savladale domaćina, ekipu Vrbasa rezultatom 24:22, poluvreme 9:15 i tako sa osvojenih 10 bodova zadržale treću poziciju na tabeli.

U redovima Vrbasa najefikasnije su bile Dušana Kovačić sa 9 i Magdalena Malenović sa 7 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki prednjačile Katarina Stepanović sa 8i Ksenija Petrović sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Jasmina Kolak (Radnički)

Prvog vikenda u februaru, ekipu Radničkog će ugostiti Vojvodina u Novom Sadu u okviru 9. kola Superlige za žene.

Kragujevčanke savladale Vrbas i načinile važan korak u pravcu opstanka

Kragujevčanke savladale Vrbas i načinile važan korak u pravcu opstanka

Košarkašice Radničkog pobedile su ekipu Vrbasa u premijernoj utakmici 18. kola Prve ženske lige Srbije sa 78:61 (25:8, 17:27, 26:17, 10:9) i tako povećale sebi šanse u pogledu opstanka u ligi.

Za razliku od nekih prethodnih mečeva, Kragujevčanke su protiv Vrbasa odigrale timski, čemu u prilog ide i brojka od 26 asistencija, ali i podatak da je čak šest igračica Radničkog utakmicu završilo sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

Prednjačila je Ajša Hadžić sa 17 poena, Minela Mehović je ubacila 15 poena, uz čak 5 ukradenih lopti, Nina Tešić i Milica Inđić po 12, dok su kapiten Jelena Prvulović i iskusna Titi postigle po 10 poena, s tim što je nekadašnja reprezentativka Konga sakupila i 10 skokova.

Narednu prvenstvenu utakmicu košarkašice Radničkog igraju 13. februara u Subotici protiv ekipe Spartaka.

Detaljnije 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html