SPD Radnički: Vesti, 28. 12. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 28. 12. 2020.

VATERPOLO

Radnički brani trofej Kupa


Radnički brani trofej Kupa

Vaterpolisti Radničkog braniće trofej Kupa Srbije osvojen prošle godine, na „fajnal-foru“ koji se u ponedeljak i utorak igra na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, u Beogradu.

Kragujevčani će biti jedini tim van Beograda na završnom turniru, a prvi rival biće im ekipa Novog Beograda, jesenji prvak Super lige, koji je u svoje redove ove sezone privoleo neke jako kvalitetne igrače, poput olimpijskog šampiona Miloša Ćuka i najboljeg strelca dosadašnjeg toka superligaškog takmičenja, Draška Gogova. Taj meč na programu je u ponedeljak od 19.15 časova, uz direktan prenos na RTS2, dok se u prvom polufinalnom susretu, od 17 sati, sastaju Crvena zvezda i Partizan.

U superligaškom duelu ovih timova početkom sezone Novi Beograd je slavio na svom bazenu, rezultatom 11:8, ali za tri meseca se mnogo toga promenilo u igri oba tima, pa nema sumnje da će ovaj duel biti još zanimljiviji i kvalitetniji.

Detaljnije


ODBOJKA

Iskusni Radević za još čvršći blok Kragujevčana


Iskusni Radević za još čvršći blok Kragujevčana

Odbojkaški klub Radnički dodatno je osnažio postojeći igrački kadar angažovanjem iskusnog srednjeg blokera Mirka Radevića. Ovaj 33-godišnji Kraljevčanin, koji je u prošlosti već nastupao za kragujevački klub, biće nesumnjivo još jedan važan adut čete Dragana Kobiljskog u presudnim bitkama na oba domaća fronta.

Prošlo je osam godina od kada je Mirko Radević po prvi put u karijeri obukao dres Radničkog. Bilo je to u sezoni 2011/12, u kojoj je kragujevački klub dogurao do polufinala plej-ofa i predstavljao Srbiju u Čelendž kupu. Ostaće upamćeno da je upravo Radević bio jedan od predvodnika ove ekipe, koju su pored njega činili još i Lazar Ćirović, Vladan Đorđević, Milan Ilić, Nemanja Opačić, Aleksandar Blagojević itd.

Osam godina kasnije, sada već iskusni srednji bloker vraća se u staro jato sa željom da pruži pun doprinos ostvarenju zacrtanih ciljeva Kragujevčana u ovoj takmičarskoj sezoni.

Već na svom povratničkom debiju u dresu Radničkog, Radević je ostavio i više nego dobar utisak i bio je značajan faktor u velikom trijumfu kragujevačkog tima nad novosadskom Vojvodinom proteklog vikenda.

Jasno je da će igrač ovakvog kalibra predstavljati bitnu kariku u ekipi Dragana Kobiljskog, koja „puca“ na oba domaća trofeja.

Predstojeće gostovanje u Nišu prilika je da Kragujevčani potvrde dobar utisak iz meča sa Vojvodinom i nastave da koračaju utabanom stazom trijumfa.

Detaljnije 

Šampion udario u šumadijski zid

Šampion udario u šumadijski zid

U velikom stilu su se odbojkaši kragujevačkog Radničkog vratili takmičarskim obavezama, pošto su u odloženoj utakmici 9. Kola BPŠ Superlige Srbije uspeli da savladaju prvaka države i lidera na tabeli, ekipu novosadske Vojvodine NS seme, sa maksimalnih 3:0 u setovima (25:22, 25:22, 25:19).

Minula takmičarska pauza očigledno nije ostavila većeg traga na učenike Dragana Kobiljskog, koji su u susretu sa šampionom države pružili možda i najkvalitetniju partiju u dosadašnjem delu sezone, i još jednom pokazali da se sa punim pravom ubrajaju u krug glavnih favorita za oba domaća trofeja.

Pojačani iskusnim srednjim blokerom Mirkom Radevićem, koji je nakon osam godina ponovo obukao dres Radničkog, Šumadinci su delovali prilično sigurno na mreži, a dodatnu razliku pravili su snažnim servisima, koji su pogađali slabe tačke u polju rivala.

Šumadince je do velike pobede u susretu sa šampionom države predvodio korektor Irfan Hamzagić sa 18 osvojenih poena, od toga četiri sa servis linije. Sledio ga je Nikola Goić sa 9, dok su Mirko Radević i Srećko Ristić dodali po 7 poena.

U ekipi trenera Siniše Gavrančića prednjačili su Pavle Perić sa 17 i Kragujevčanin Aleksandar Blagojević sa 12 osvojenih poena.

Odbojkaši Radničkog nemaju puno vremena da uživaju na lovorikama ovog trijumfa, budući da ih već u sredu 30. decembra, očekuje gostovanje vicešampionu Srbije, ekipi Niša, u zaostaloj utakmici 11. kola BPŠ Superlige Srbije.

Detaljnije


KOŠARKA

Košarkašice Radničkog ispustile pobedu u Nišu

Košarkašice Radničkog ispustile pobedu u Nišu

Košarkašice Radničkog propustile su veliku priliku da vežu drugi uzastopni trijumf u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Učenice Nenada Milovanovića bile su nadomak pobede na gostovanju niškom Studentu, ali se u srce Šumadije ipak vraćaju oborenih pogleda – 68:69 (17:19, 17:19, 16:16, 18:15).

Zaista je neverovatno kako su Kragujevčanke uspele da ispuste maltene dobijen meč u Nišu. Imale su „crvene“ zavidnih „plus sedam“ na pedeset sekundi do kraja utakmice i delovalo je da koračaju ka četvrtoj pobedi u sezoni, ali su onda dopustile Tamari Jovančević da im u poslednjih tridesetak sekundi „spakuje“ devet poena i tako izraste u heroinu utakmice, koja je donela veliki preokret i slavlje niškom timu.

Tamara Jovančević bila je najistaknutija u redovima niškog tima i utakmicu je okončala sa 20 postignutih poena. Vladana Vujisić je dodala 17, a Isidora Mladenović 14 poena.

U kragujevačkom timu najbolji utisak ostavila je Nina Tešić, koja je ubacila 21 poen i zabeležila 8 skokova. Ntumba Titi je meč završila sa 17 postignutih poena i 7 uhvaćenih lopti, dok je Milica Inđić stala na 12 postignutih poena.

Nakon ovog poraza, jedanaestog u sezoni, košarkašice Radničkog ostale su na desetoj poziciji prvenstvene tabele sa bodom, ali i utakmicom manje u odnosu na devetoplasiranu Dugu iz Šapca.

U utorak protiv Zvezde

Za razliku od košarkašica Studenta, koje nakon ove utakmice odlaze na tronedeljnu prazničnu pauzu, Kragujevčanke do kraja godine očekuje zaostali duel 12. kola protiv beogradske Crvene zvezde, koji je na programu u utorak 29. decembra, od 16.30 časova u „SBB Jezeru“.

U prvom meču ove sezone „crveno-bele“ su slavile sa ubedljivih 96:70, ali ih ovoga puta očekuje jedan novi i znatno jači Radnički, koji je u prethodnih par utakmica pokazao da je u stanju da se ravnopravno suprotstavi bilo kojoj ekipi u ligi.

Detaljnije


RUKOMET

Marijana Ilić pojačala redove Radničkog

Marijana Ilić pojačala redove Radničkog

Povredom Jovane Savić sredinom jesenjeg dela sezone, ekipa Radničkog je ostala samo na jednom čuvaru mreže i morala je da krene u potragu za adekvatnim pojačanjem. Izbor je pao na talentovanu i već dovoljno iskusnu Marijanu Ilić (24) koja bi u tandemu sa Aminom Hasanović trebala da predstavlja neprelazan bedem na golu Kragujevčanki.

Marijana je rukometom počela da se bavi sa 11 godina u rodnom Železniku, a u karijeri je nastupala za Milenijum, Junior, Voždovac, Bor, Zaječar i Jagodinu. Bila je standardni član juniorske reprezentacije Srbije.

Detaljno

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html