SPD Radnički: Vesti, 5. 10. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 5. 10. 2020.

Košarka

Košarkaši Radničkog posustali u neizvesnoj završnici

Košarkaši Radničkog nisu uspeli da zabeleže pobedu na prvom gostovanju u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone. Kragujevčani su posle velike borbe i neizvesne završnice poraženi od ekipe Novog Pazara u dvorani „Pendik“ – 101:109 (30:24, 23:32, 32:29, 16:24).

U jednoj poprilično efikasnoj utakmici, u kojoj su obe ekipe postigle trocifren broj poena, učenici Igora Todorovića posustali su u samom finišu, kada su serijom grešaka prepustili pobedu domaćinu. Uprkos ovom porazu, košarkaši Radničkog pokazali su da će predstavljati „tvrd orah“ za sve ekipe u KLS-u ove sezone.

Trebalo je Kragujevčanima skoro tri minuta da se priviknu na obruče u „Pendiku“, što je domaći tim iskoristio da već na samom startu utakmice stekne prednost od osam poena (8:0). Kako je vreme prolazilo, košarkaši Radničkog su postepeno dolazili do svoje prepoznatljive igre i polako topili rezultatski zaostatak, da bi u finišu deonice serijom 10:0 preuzeli vođstvo u svoje ruke (28:20).

Dve trojke Marka Ilića početkom druge četvrtine vraćaju rezultatsku prednost na stranu Pazaraca (34:32), a za ubedljivije vođstvo „plavih“ pobrinuo se Amerikanac Kajran Meklur sa osam poena u sopstvenoj režiji (42:34). Ovakav razvoj događaja na parketu nije demoralisao Šumadince, koji su smogli snage da uzvrate i prvo poluvreme završe sa svega tri poena „minusa“ – 56:53.

U trećoj četvrtini je usledio novi rezultatski obrt, ovoga puta u korist Kragujevčana, koji su se sredinom ove deonice odlepili na osetnih „plus sedam“ – 70:63. Ipak, Pazarci su preciznim šutevima sa distance najpre sustigli zaostatak, a onda i ponovo prešli u vođstvo (85:81).

Rezultatska klackalica nastavila se i u odlučujućoj deonici. U poslednji minut utakmice Pazarci su ušli sa pola koša prednosti (102:101) i sve je „mirisalo“ na produžetke, ali su Šumadinci sami sebi zagorčali sudbinu. Par izgubljenih lopti i promašenih bacanja koštali su ekipu trenera Igora Todorovića poraza na ovom susretu.

U pobedničkom timu prednjačio je Amerikanac Kajran Meklur sa 29 poena i 8 asistencija. Odličnu partiju pružio je i Marko Ilić, koji je pored 22 postignuta poena, upisao i 11 skokova. Iskusni Aleksej Nešović ubacio je poen manje – 21, dok je listu dvocifrenih u ekipi Novog Pazara kompletirao Bogdan Mikavica sa 14 poena.

U redovima kragujevačkog tima čak pet igrača ostvarilo je dvocifren poenterski učinak. Raško Katić je odigrao kapitenski i sa 24 poena, 5 skokova i 8 asistencija bio vodeći igrač u ekipi Radničkog na ovoj utakmici. Sjajan je bio i novajlija Matija Popović, koji je nanizao 22 poena, uz odlične procente šuta iz igre (7/10). Andreja Stevanović se zaustavio na 18 postignutih poena, Filip Dumić je dodao 14, a Stefan Đorđević 10 poena.

Priliku da speru gorčinu posle ovog tesnog poraza Kragujevčani će imati narednog vikenda, kada će u svom „Jezeru“ ugostiti aleksinački Napredak.

OKK NOVI PAZAR – KK RADNIČKI 109:101 (24:30, 32:23, 29:32, 24:16)

NOVI PAZAR
Dvorana: „Pendik“
Sudije: I. Stefanović, S. Ćalić, S. Dašić

OKK NOVI PAZAR: Ilić 22, Numanović, Meklur 29, Islamović 7, Muratović 9, Karter 7, Adžić, Nešović 21, Mikavica 14. Nisu igrali: Đulović, Milić i Mulić. Trener: Darko Kostić.

KK RADNIČKI: Popović 22, Dumić 14, Nedeljković 9, Milosavljević 4, Stevanović 18, Katić 24, Veljović, S. Đorđević 10. Nisu igrali: Jocić, Glišović, Denović i M. Đorđević. Trener: Igor Todorović.

Treći uzastopni poraz košarkašica Radničkog

Košarkašice Radničkog produžile su seriju poraza na startu nove sezone u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Izabranice Nenada Milovanovića doživele su treći uzastopni neuspeh, ovoga puta na gostovanju novajliji u ligi, ekipi beogradskog Art basketa – 50:64 (14:18, 11:8, 9:19, 16:19).

Dobro su se „crvene“ držale u prvih dvadeset minuta utakmice, imale i pet poena prednosti sredinom druge četvrtine (25:20), ali su potom „prespavale“ treću deonicu, u kojoj je domaćin napravio ključnu seriju 14:0, koja mu je otvorila put ka pobedi.

Tokom poslednje deonice Beograđanke su ljubomorno čuvale stečenu prednost iz prethodnog perioda igre, a u par navrata su uspele i da je dodatno uvećaju. Na kraju, domaćin je slavio sa 14 poena razlike – 64:50, upisavši tako svoj treći trijumf u ovoj sezoni, dok će Kragujevčanke priliku za prvu pobedu morati da potraže na nekom od narednih mečeva.

Ekipu Art basketa je do pobede predvodila Katarina Zec sa 17 postignutih poena.

U kragujevačkom timu epitet najefikasnije igračice ponela je Jelena Prvulović sa 13 poena, dok je iskusna Titi ubacila poen manje – 12, uz 7 uhvaćenih lopti.

U sledećem kolu košarkašice Radničkog dočekuju niški Student.


Rukomet

Poraz u Šapcu na startu šampionata

Rukometaši Radničkog su u premijernom meču Arkus Superlige poraženi od favorizovane ekipe Metaloplastike, na gostujućem terenu u Šapcu rezultatom 29:27, poluvreme 13:11.

Debitant u superligi, Radnički je dobro otvorio utakmicu protiv bivšeg dvostrukog šampiona Evrope na vrućem terenu u Šapcu. Kragujevčani su u 6. minutu golom večeras izuzetno raspoloženog Vukovića prvi došli do prednosti (1:2) i igrali u egalu sve do sredine poluvremena (7:7, 16. min). Šapčani u tim trenucima pojačavaju ritam, čvrstom igrom u odbrani u narednih osam minuta serijom 4:0 prelaze u vođstvo (11:7, 24. min). To je bio znak za gostujuće rukometaše da se trgnu i blic-krigom za samo 4 minuta dolaze do izjednačenja (11:11, 28. min). Sa brza dva gola, ekipa iz Šapca odlazi na odmor vođstvom 13:11.

Na startu drugog dela igre, domaćin se bolje snalazi i ponova vraća četiri gola prednosti (15:11, 32. min), no igrači Radničkog se ubrzo vraćaju u igru, smanjuju rezultat i održavaju rezultatsku neizvesnost sve do 47. minuta i rezultata 24:23. Ogromno superligaško iskustvo domaćih igrača je stupilo na scenu, zaigravši maksimalno angažovano, stvorivši maksimalnu prednost od 5 golova prednosti (28:23, 50. min.). Kada su svi pomislili da su šapčani prelomili utakmicu, rukometaši Radničkog dodaju gas, raspoloženi Gemaljević skida par šuteva, ali do potpunog preokreta nije došlo nakon neiskorišćenog sedmerca i nekoliko vezanih šuteva, tako da je domaćin na kraju slavio konačnim rezultatom 29:27.

U redovima Metaloplastike najefikasniji su bili reprezentativac Vukašin Vorkapić sa 8 i Marko Srdanović sa 7 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Nemanja Vuković sa 9 postignutih golova, a u stopu ga je pratio Miloš Prodanović sa 7 uspešnih šuteva na protivnički gol.

Igrač utakmice: Janko Geemaljević ( Radnički)

RK Metaloplastika – RK Radnički: 29:27 (13:11)

Šabac: Hala “Šabačka gimnazija”.
Sudije: Marko Boričić, Dejan Marković
Sedmerci: Metaloplastika 3 (1), Radnički 7 (6)
Isključenja: Metaloplastika 8 min, Radnički 10 min

Metaloplastika: Dodić, Vorkapić 8, Jevtić 1, Kovačević, Pisarić, Srdanović 7, Lisica 2, Bomaštar, Aziz 6, Antonijević, Ivanić, Radisavljević, Đukić, Babić 2, Todorović 1, Brajević 2.

Radnički: Gemaljević (17 odbrana, sedmerac), Stošić, Barudžić 5, Mutavdžić, Petrović, Dobrosavljević, Stanojević 1, Knežević 1, Stevanović, Đerić 2, Stanojev 1, Bogdanović, Jovanović, Utvić 1, Vuković 9, Prodanović 7.

Narednog vikenda u okviru drugog kola Arkus superlige, ekipa Radničkog će ugostiti Šamot iz Aranđelovca.


Vaterpolo

Prvi poraz Radničkog

U derbiju drugog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog poraženi su na gostovanju ekipi Novog Beograda, rezultatom 11:8.

Posle pobede na premijeri u Šapcu, Kragujevčani su odigrali još jedan tvrd i neizvestan meč, ali su na kraju poklekli u duelu sa ekipom koju sa klupe predvode naši proslavljeni asovi Vladimir Vujasinović i Aleksandar Šapić, dok je u bazenu prva violina reprezentativac Miloš Ćuk.

Domaći su poveli upravo preko Ćuka, ali je zatim golman Lazar Dobožanov skinuo peterac našem olimpijskom šampionu. Zatim popularni „vukovi“ nisu iskoristi još jedan peterac, a sve je to lepom šraubom kaznio ruski internacionalac Nikita Krug – 1:1.

Novi Beograd je ubrzo preokrenuo rezultat preko Nkolova i Martinovića (3:1), a potom je održavao „plus“ dva sve do finiša poluvremena, kada je Radulović vratio Kragujevčane u igru (5:4).

Isti igrač doneo je Radničkom izjednačenje na startu drugog poluvremena, ali su se domaći pred kraj treće deonice ponovo vratili na dva gola „viška“ (8:6).

Na startu poslednje četvrtine Miličić je vratio nadu Radničkom (8:7), ali su Martinović, Nikolov i Filipović otklonili sve dileme oko pobednika (11:7).

U ekipi Radničkog, najefikasniji sa tri pogotka bio je Marko Radulović, koliko je postigao i Ćuk na drugoj strani.

U narednom kolu Radnički dočekuje ekipu Vojvodine, a taj meč na programu je u petak, od 18.15 časova.

Novi Beograd 11. april – Radnički 11:8 (4:2, 1:2, 3:2, 3:2)

BEOGRAD – SRC 11. april. Bez prisustva publike. Sudije: Putniković i Golijanin.

NOVI BEOGRAD 11.APRIL: Rističević, Filipović 2, Tomić, Bursać 1, Ćuk 3, Radulović, Gogov 1, Čupić, Avramović, Radanović, Nikolov 2, Mitrović, Vlahović, Martinović 2. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 2, Branković, Pljevančić, Miličić 1, Lukić, Panić, Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović. 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 
 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html