SPD Radnički: Vesti, 8. 1. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 8. 1. 2021.

Vaterpolo

Jugoslav Vasović: Još ćemo da rastemo

(NOVO)GODIŠNJI INTERVJU sa Jugom Vasovićem: „Još ćemo da rastemo“ | KVK Radnički

Zbog pandemije koronavirusa, 2020. godina bila je specifična u svim sferama, pa tako i u sportu, a pogotovo vaterpolu. Ipak, Vaterpolo klub Radnički uspeo je da izdrži brojne udarce i izbori evropsko proleće, a malo je falilo i da se plasira u Ligu šampiona. Osvojio je Regionalnu A2 ligu i izborio dugo željeno takmičenje sa najboljim timovima regiona u A1 ligi, ispustio domaći Kup, ali je u vrhu Super lige i želi da se iskupi tim trofejom.

O Kragujevcu se ponovo priča kao važnom centru na evropskoj vaterpolo mapi, a ostaje da se vidi koliko Radnički može u Kupu Evrope, gde ga u osmini finala očekuje dvomeč sa francuskim Strazburom.

Bilans od 22 pobede, dva remija i tri poraza na 27 utakmica u 2020. godini, uz gol razliku 381:226 (+155), najbolji je pokazatelj rezultata, a direktor VK Radničkog Jugoslav Vasović, analizirao je celu godinu i najavio planove za predstojeće izazove.

Krenimo redom, u februaru je impozantno osvojena Regionalna A2 liga i izboren plasman u A1, sa skorom od 15 pobeda i jednog remija. Koliko je to značajno za klub?

– Plasman u A1 ligu je od izuzetnog značaja za nas. To je nešto na čemu smo radili tri godine. Dve sezone smo igrali A2 ligu, prvi put nismo uspeli, bukvalno smo u poslednja dva kola izgubili prvo mesto i prolaz, dok smo prošle sezone to odradili na jedan vrlo lep način, muški i pošteno. U planu razvoja kluba bilo je značajno zato što je to A1 jako dobra i jaka liga, koja olakšava i napredak naših igrača i dovođenje ozbiljnih igrača koji žele da igraju ozbiljna takmičenja.

Kao grom iz vedra neba potom je došla epidemija koronavirusa. Da li ostaje žal što se Super liga nije odigrala, pogotovo što je Radnički osvojio Kup i A2 ligu i bio neporažen u 20 uzastopnih utakmica?

– Ostaje žal, ne samo zbog toga što smo mogli da budemo šampioni, jer smo spadali u pretendente na trofej, već najviše što se nije igralo i što je ovaj prokleti virus zaustavio nas, ali i sve sfere života. Epidemija nas je najviše oštetila u radu sa mlađim kategorijama, najpre zbog nemogućnosti treniranja u jednom periodu, a potom i straha roditelja da šalju decu na treninge. Što se tiče prvog tima, nismo mnogo izgubili, pogotovo od avgusta kada nam je omogućen normalan rad. Imali smo i mi slučajeve korone u klubu, u julu, ali na sreću se sve završilo sa blažim simptomima. Od avgusta su Savez i država omogućili sportu da živi i to je jako važno.

Detaljnije

Ukropina u reprezentaciji Crne Gore

Ukropina u reprezentaciji Crne Gore | KVK Radnički

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković uvrstio je vaterpolistu Radničkog Aleksu Ukropinu na spisak od 14 igrača za nastup na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svetske lige, koji se igra u Debrecinu od 8. do 10. januara.

Ovaj dvadesetdvogodišnjak za najjaču selekciju Crne Gore debitovao je još sa 16 godina, 2014. i potom bio njen standardni član, ali je posle manje minutaže u mađarskom OSC-u propustio Evropsko prvenstvo 2020.

Međutim, zaigrao je fantastično ove sezone u Radničkom, za koji je na 16 utakmica postigao 35 golova i, što je najvažnije, imao je konstantnu minutažu, pa se zasluženo vratio u najjači crnogorski sastav.

Detaljnije


Košarka

Košarkaši Radničkog gostovanjem u Vršcu započinju pakleni ritam utakmica

Košarkaši Radničkog gostovanjem u Vršcu započinju pakleni ritam utakmica | KKK Radnički Kragujevac

Prvu utakmicu u novoj 2021. godini košarkaši kragujevačkog Radničkog igraju u subotu 9. januara od 18 časova u Vršcu, protiv istoimenog domaćina. Kragujevčani ovim gostovanjem započinju seriju od četiri uzastopne utakmice koje će odigrati u narednih osam dana.

Završetak minule godine doneo je Šumadincima nove muke sa virusom korona, što je sve prouzrokovalo odlaganje unapred planiranih utakmica. Uspeli su, doduše, učenici Igora Todorovića da u smiraj sumorne 2020. godine odigraju kup utakmicu protiv niškog drugoligaša Fer pleja, u kojoj su, uprkos brojnim kadrovskim problemima, uspeli da slave rezultatom 88:85.

Ekipa Vršca biće izuzetno motivisana da se svom rivalu revanšira za ubedljiv poraz u Jezeru na samom startu sezone (85:105). 

Detaljnije

Sa američkog koledža u srce Šumadije: Merijal Meding novi adut Kragujevčana

Sa američkog koledža u srce Šumadije: Merijal Meding novi adut Kragujevčana | KKK Radnički Kragujevac

Košarkaški klub Radnički je jači za Merijala Medinga (20, 211 cm), Australijanca poreklom iz Južnog Sudana, koji je pre dolaska u Srbiju nastupao u američkoj koledž ligi (NCAA).

Radi se o prilično atipičnom igraču, koji pokriva pozicije niskog i visokog krila.

Meding je sa kragujevačkim klubom potpisao ugovor do kraja sezone sa mogućnošću produžetka na još godinu dana.

Ukoliko stignu neophodni papiri iz SAD, Meding bi svoj debi u dresu Radničkog mogao da ima već u subotu na gostovanju u Vršcu.

Detaljnije

Rukomet

Radnički i Matić sporazumno raskinuli saradnju

Radnički i Matić sporazumno raskinuli saradnju | Rukometni klub Radnički

Rukometni klub Radnički je sporazumno raskinuo saradnju sa trenerom muške ekipe Nedeljkom Matićem. U dosadašnjem radu pokazao je izuzetno visok stepen profesionalizma, dao jedinstven pečat ekipi i značajno uticao na razvoj i napredak mladih igrača u sticanju superligaškog iskustva.

Dosadašnji šef struke će karijeru nastaviti u Izraelu, a celokupni kolektiv RK Radnički mu se zahvaljuje na dosadašnjoj saradnji i želi puno uspeha u nastavku trenerske karijere.

* * *

Prijavljivanje za Bogojavljensko plivanje do 12. januara

Prijavljivanje za Bogojavljensko plivanje do 12. januara | Jezera Kragujevac

Foto: Grad Kragujevac

Šumadijska eparhija i grad Kragujevac organizuju manifestaciju Plivanje za krst časni na jezeru u Šumaricama 19. januara, na Bogojavljenje.

Takmičari koji žele da plivaju za Krst časni, od 8. 12. januara (od 10-17 časova) mogu da popune prijavu na pultu zatvorenog bazena Sportskog privrednog društva Radnički.

Žrebanje će biti organizovano u sredu 13. janura u 13 časova u Skupštinskoj sali Gradske uprave. Od ukupnog broja prijavljenih biće izvučena imena 33 plivača i tri rezerve koji će, kao i proteklih godina, proći obaveznu zdravstvenu kontrolu. 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html