Srbija protiv Crne Gore za početak SP 2019

Srbija protiv Crne Gore za početak SP 2019

Srpski vaterpolisti su, po programu, dan pre zvaničnog početka takmičenja na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu (Južna Koreja) imali jedan 90-minutni trening. Utakmica sa Crnom Gorom se igra u noći između nedelje i ponedeljka u 1:30 po srednjeevropskom vremenu (prenos najavljen na TV Arena sport). To je derbi dana, a jedino još duel Hrvatske i Australije izaziva veću pažnju.

Ništa se novo nije promenilo u izjavama pred duel sa Crnom Gorom.

- Ogroman je motiv što smo tu, što igramo za Srbiju. Crna Gora je odlična ekipa jedna od najboljih u svetu, ali je to nama motiv više da se dokažemo. Spremni smo i jedva čekamo, rekao je golman Lazar Dobožanov.

Posle derbija sa Crnom Gorom sledi dan pauze, a zatim duel u grupi sa domaćinom, pa onda sudar sa favorizovanom Grčkom. Prvoplasirani tim ide direktno u četvrtfinale, drugoplasirani i trećeplasirani u osminu finala.

Sastavi grupa:

  • A: Grčka, Crna Gora, Srbija, Južna Koreja
  • B: Hrvatska, SAD, Australija, Kazahstan
  • C: Španija, Mađarska, Novi Zeland i Južna Afrika
  • D: Italija, Nemačka, Brazil i Japan

Titulu svetskog šampiona brani Hrvatska.

Srbija je kao naslednik Jugoslavije najuspšenija zemlja u istoriji takmičenja. Osvojeno je pet zlatnih medalja, prva u Madridu 1986. (Ratko Rudić), 1991. u Pertu (Nikola Stamenić), 2005. u Montrealu (Petar Porobić), 2009. u Rimu (Dejan Udovičić) i 2015. u Kazanju (Dejan Savić).

Jedini vaterpolista sa tri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima je Slobodan Nikić.

Selektor Saviće je odredio 13 igrača koji su otputovali na SP, a u sastavu su: Dimitrije Rističević (Novi Beograd 11. april), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Đorđe Lazić (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Strahinja Rašović (Eger), Nikola Dedović (Špandau), Ognjen Stojanović (Miškolc) i Lazar Dobožanov (Radnički).

- Ispunili smo glavni cilj u sezoni, neminovno je bilo da se pojedini igrače oporave, osveže, napune baterije, a da mlađi dobiju priliku da se pokažu. To je okosnica tima za Olimpijske igre 2024, mada su i kandidati za Tokio. Nismo opušteni, mada nemamo imperativ kao ranijih godina. Predstavljamo Srbiju i znamo šta to znači, poručio je selektor Dejan Savić.

Na spisku nije bilo: Filipovića, braće Pijetlović, Stefana i Branislava Mitrovića, Prlainovića i Aleksića. Takođe ni Subotića koji je dobio dozvolu da tokom leta igra na Malti.

- Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Za nas je Beograd bio cilj sezone. Niz godina, a posebno u poslednje dve naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu. Zato sam odlučio da sada pauzraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time, za razliku od prethodnog perioda, ispunjavamo našu strategiju, rekao je Savić.

Uz selektora, reprezentaciju Srbije za SP su pripremili treneri: Žarko Petrović, Vladimir Pavlović, Stefan Ćirić, Radoje Avramović. Ostali članovi stručnog štaba su fizioterapeuti Vladimir Radović i Marko Jović, i lekar reprezentacije Nikola Repac.

SP 2019 - KOMPLETAN RASPORED

VSS SAJT, FEJSBUK, INSTAGRAM 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html