Stefanoviću zlato u Fort Beningu i viza za Rio

Stefanoviću zlato u Fort Beningu i viza za Rio

Milutin Stefanović, reprezentativac krgujevačke družine „Čika Mata“ osvojio je zlatnu medalju u gađanju vazdušnom puškom na Svetskom kupu u američkoj vojnoj bazi Fort Bening sa 209,7 krugova

Milutin Stefanović, reprezentativac krgujevačke družine „Čika Mata“ osvojio je zlatnu medalju u gađanju vazdušnom puškom na Svetskom kupu u američkoj vojnoj bazi Fort Bening sa 209,7 krugova što mu je donelo i olimpijsku vizu za Rio 2016! Rezultat je i novi državni rekord finala bolji od njegovog starog (209,4, VN Beograda 2014).

Stefanović je u finale koje je vredelo 625,6 krugova ušao kao četvrti iza Haoran Janga (Kina) sa 630,5, Italijana Kamprianija sa 629,5 i Sang Do Kima iz Koreje sa 628,2 kruga. Stevan Pletikosić je završio na 44. mestu sa 616,7 krugova, dok je Milenko Sebić, posle gađanja pozvan na kontrolu opreme i utvrđeno je da mu je pododelo bilo debelo 2,7 milimetra a dozvoljeno je 2,5 i diskvalifikovan je.

U finalu, Stefanović je pobedio Kineza Janga, broj jedan na svetskoj rang listi, koji je završio na drugom mestu sa 209 krugova. Treći je bio Anton Rizov (Bugarska) sa 185, 8 krugova i pripala mu je druga (od tri) olimpijske vize koje su se delile. Poslednju je osvojio petoplasirani Aleksander Šmirl (Austrija).

- Fort Bening je za mene srećno strelište, ovde sam 2014. osvojio prvu medalju u karijeri na Svetskim kupovima i to srebrnu – kaže Milutin Stefanović (30 godina) koji je lane osvojio i bronzu u Minhenu. - Presrećan sam zbog medalje i vize, sada mogu u pravom ritmu i bez žurbe da se pripremam za olimpijske igre, prve u karijeri. Dugo sam čekao na priliku da gađam za olimpijske kvote. Trudio sam se da ne razmišljam o olimpijskoj vizi. Danas sam objedinio dva dobra gađanja u kvalifikacijama i u finalu. Cilj je bio da osvojim medalju a znao sam da će sa njom doći i kvota za Rio. Posebno mi je drago što sam popravio i rekord Srbije. Volim da gađam sa vrhunskim strelcima, to je izazovno, a ja volim izazove...

Kako je napisao komentator „ISSF njuza“ Marko Dala Dea, „Stefanović je u finalu pokazao da je jedan od najboljih strelaca vazdušnom puškom u svetu“. Vrlo brzo došao je na drugu poziciju iza Janga koji je vodio u toj fazi. U drugom delu meča, borili su se rame uz rame i posle 17. dijabole Stefanović je imao samo 0,2 kruga manje od Kineza. Obišo ga je maksimalnim rezultatom u 18. hicu 10,9 a završio je sa dva sjajna pogotka od po 10,7 krugova dovoljno za pobedu!

Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije, kome u stručnom štabu asistiraju Dragan Donević i Jelena Arunović, je rekao:

- Čestitke Stefanoviću, sjajan plasman i rezultat! Na žalost imali smo i pehove, prvo Sebićevo pododelo i ne znamo koji je razlog da se „udebljalo“ za 0,2 milometra. Diskvalifikovan je iz istog razloga i Španac. Možda je u pitanju vlaga. Takođe, Zorani Arunović je pukla udarna igla u trećoj seriji brze paljbe MK pištoljem i nije mogla da je završi, ostala je na 72 kruga. Dobro je što smo osvojili odmah olimpijsku vizu, to daje podstrek i ostalima.

Ni jedna srpska takmičarka nije prošla u finale MK pištoljem, koje je vredelo visoka 584 kruga. Jasna Šekarić je završila na 39. mestu sa 571 krugom, a Jasmina Grgić na 45. sa 570. Zorana Arunović je bila 70. sa 553 kruga.

Održane su eliminacije MK pištoljem za muškarce. U prvoj grupi Dimitrije Grgić se plasirao sa za kvalifikacije u četvrtak 14. marta sa 562 kruga. Damir Mikec je iz druge eliminacione grupe prošao kao šesti sa 561 krugom.

Drugog dnan gađaće muškarci MK pištoljem za ulazak u finale gde će se, uz tri medalje, deliti i dve olimpijske vize. Andrea Arsović i Ivana Masimović gađaće vazdušnom puškom (obe imaju olimpijsku vizu) a održaće se i eliminacije MK puškom 60 metaka ležeći (Pletikosić, Sebić i Stefanović).

Stefanović je doneo petu olimpijsku vizu SS Srbije i OKS. Dve su u Granadi prole godine na SP osvojile Andrea Arsović (puška) i Jasna Šekarić (pištolj) a dve ove godine na Svetksom kupu u Koreji Ivana Maksimović (puška) i Dimitrije Grgić (pištolj).

Izvor: Novosti

ČIKA MATA SAJTFB PROFIL

PPNS/KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU
FB GRUPA KG VODIČ/SPORT
 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html