Tigrice sačuvale status superligaša, mirno putuju u Petrovac

Tigrice sačuvale status superligaša, mirno putuju u Petrovac

Rukometašice Radničkog su u osmom kolu plej-auta Super lige savladale ekipu Bora rezultatom 25:23 (15:12), čime su obezbedile status superligaša u novoj sezoni.

Domaće rukometašice su od početka susreta vodile i održavale prednost od 2-3 gola sve do maksimalnih 10:5 u 20. minutu igre. Od tog trenutka Boranke su se trgle i na poluvreme se otišlo sa podnošljivih tri gola razlike za Kragujevčanke - 15:12. U tom delu je briljirala Tijana Ćosić na golu Tigrica zabeleživši neverovatnih 14 odbrana, a stekao se utisak da je Radnički mogao da ima mnogo veću prednosti jer su domaćini prokockali veći broj kontranapada i zicera.

Drugo poluvreme je nastavljeno u istom ritmu, domaćin je održavao prednost sve do ponovnih pet razlike - 21:16 u 43. minutu. To je bio signal da Boranke podignu nivo igre i smanje na 23:22 u 55. minutu, što su im Tigrice dozvolile promašenim zicerima. Radnički je ipak utakmicu sigurno priveo kraju i uknjižio dva boda na svoj konto.

Utakmicu su obeležile golmanke oba tima. Sjajna Tijana Ćosić je došla do brojke od 23 odbranjena udarca, dok se Marijana Ilić zaustavila na 18 odbrana.

Najefikasnija kod domaćih je bila Jovana Stoiljković sa osam pogodaka, koja je ujedno proglašena i igračem utakmice, a pratile su je Ivana Janković sa šest i Dejana Kulić sa četiri gola.

Kod gošći, Sara Stankovski je ubeležila 11 postignutih golova.

RADNIČKI-BOR 25:23 (15:12)

Kragujevac
Hala Jezero
Gledalaca: 100
Sudije: Vladimir Knežić, Marko Pešić
Sedmerci: Radnički 2 (2), Bor 2 (1)
Isključenja: Radnički 2 min, Bor 4 min

RADNIČKI: Ćosić (23 odbrane), Petrović 3, Begović, Jelesijević, Blagojević, Radović, Ležaja (odbrane), Lukić 2, Stajković (odbrana), Stoiljković 8, Blagojević, Stepanović 2, Kulić 4 ,Janković 6

BOR: Ilić (18 odbrana), Velinović, Jevtov 3, Mihajlović 2, Stankovski 11, Nikolov, Marković 1, Mitić, , Milić 3, Redžeplar, Petrović 2, Nikolić 1, Simić, Radulović, Ivković

Radnički u devetom kolu doigravanja gostuje ekipi Sloge u Petrovcu na Mlavi u sredu 24. maja.

Utakmica neće imati rezultatski značaj na konačan ishod na tabeli, tako da se očekuje da će obe ekipe prikazati lep rukomet i atraktivnu igru.

- Na ovo gostovanje odlazimo prilično rasterećenije nego na sva prethodna, pre svega zbog osiguranog statusa u ligi, što ne znači da će nam protiv ekipe Sloge biti lako. Očekujem da ćemo prikazati dobar rukomet i veliku borbenost, a sve u sklopu priprema za predstojeći finalni turnir Kupa Srbije, poručila je golman Radničkog Snežana Ležaja.

Početak utakmice u hali "Dragoslav Tomašević" je zakazan za 19:30.

ŽRK RADNIČKI SAJT, FB PROFIL/GRUPA/STRANATVITER 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html