Trijumf juniora KKK Radnički za kraj prvog dela JLS

Trijumf juniora KKK Radnički za kraj prvog dela JLS

U poslednjoj utakmici završnog, 22. kola prve faze takmičenja u Juniorskoj ligi Srbije, KKK Radnički je kao domaćin savladao Polet iz Ratine 85:75 (25:11, 20:22, 24:22, 16:20).

Ovim 11. uspehom Kragujevčani su zauzeli šesto mesto domaćeg prvenstva (učinak 11:11), čime su i formalno obezbedili plasman u drugu fazu nadmetanja - završni turnir čiji je organizator C. zvezda, a održaće se u hali FMP u Železniku od 2. do 4. juna.

Uspešna sezona juniorskog pogona Šumadinaca upotpunjena je pojedinačnim uspehom Luke Glišovića koji je najbolji strelac Juniorske lige Srbije sa 440 postignutih poena. 

* * * 

Igrači Radničkog nisu želeli da u poslednjem kolu propuste priliku da osiguraju šesto mesto i od samog starta su nametnuli svoj ritam i nijednog trenutka nisu dozvolili da se dovede u pitanje pobeda. Iako su posle samo 23 sekunde meča ostali bez kapitena Ristića, koji je doživeo lakšu povredu, puleni trenera Brajkovića su kontrolisali utakmicu svih 40 minuta.

Viđena je veoma brza utakmica, u pojedinim momentima čak i "trči i šutiraj", ali svakako lepa predstava za kraj regularnog dela sezone. Takav ritam je doveo do velikom broja izgubljenih lopti i na jednoj i na drugoj strani, ali i do velikom broja šuteva za tri i neobično velikog broja skokova oba ekipe posebno u fazi napada.

Ekipa gostiju je bolje šutirala trojke nego sa linije slobodnih bacanja i za dva poena, dok je Radnički bolje izbalansirao napad što je bio i ključ pobede. Stvarao je Radnički veliku prednost tokom utakmice, to je bio signal za trenera domaćih da pruži priliku svim igračima sa klupe, što su oni veoma dobro iskoristili.

Polet je predvodio kapiten ekipe Nikola Tašić sa 12 poena, 7 skokova, 8 asistencija i 3 ukradene lopte. Takođe, odlične partije kod gostiju su pružili Andrija Bojović sa 14 poena i 8 skokova, Ivan Erak sa 15 poena i 4 skoka i Radivoje Tomašević sa 16 poena i 10 skokova.

Radnički je imao tri dominantna igrača uz veliki doprinos svih ostalih. Nemanja Nikolić je zabeležio "dabl-dabl" učinak sa 13 poena i 11 skokova, dok je Luka Tomašević upisao 20 poena, uhvatio 8 lopti i 4 puta blokirao šut protivnika. MVP utakmice je bio David Popović koji je popunio sve moguće statističke kolone. Bez obzira na 7 izgubljenih lopti, učinak od 23 poena, 12 skokova, 5 asistencija, 5 ukradenih lopti i 2 rampe je jedna od njegovih najboljih partija ove sezone sa ukupnim indeksom 30.

IZJAVE

Darko Brajković, trener KKK Radnički

- Dobro smo otvorili utakmicu, nakon prvih deset minuta smo imali osetnu prednost. Zato da su igrači koji su imali manju minutažu dobili priliku da više igraju, i opravdali su dobijene minute. Sve čestitke momcima na ostvarenom rezultatu, koji je u potpunosti zaslužen. Naporan rad i mukotrpni treninzi su na kraju izašli na videlo, i to je ono što je najvažnije, odnosno poruka koju ta činjenica nosi. Imamo mesec dana da se pripremimo za završni turnir, poznat nam je i protivnik. Idemo na ekipu Mege, siguran sam da ćemo dobro odraditi ovih mesec dana, kako bismo što spremniji dočekali taj meč. Sve čestitke i protivničkoj ekipi na dobro odigranoj utakmici.

David Popović, MVP KKK Radnički

- Ispravili smo grešku iz poslednje utakmice i komcentrisano otvorili utakmicu, što je donelo osetniju razliku već u prvoj četvrtini. Iz dobre odbrane je došlo i samopouzdanje u napadu, pa smo bili i šuterski raspoloženi, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu, pa smo mirno priveli utakmicu kraju. Čestitao bih protivniku na dobroj utakmici, a mi se sada okrećemo pripremama za završni turnir.

Saša Pavlović, trener KK Ratina

- Zaslužena pobeda Radničkog. Nadskakali su nas, bili su brži, precizniji i samim tim i bolji danas.

Nikola Tašić, MVP KK Ratina

- Svaka čast ekipi Radničkog koja je pokazala mnogo više želje u ovoj utakmici i zasluženo su pobedili. Meč su prelomili već u prvom poluvremenu.

KKK RADNIČKI-POLET 85:75 (25:11, 20:22, 24:22, 16:20)

Kragujevac
Politehnička škola
Gledalaca: 50
Sudije: Aleksandar Milojević, Aleksandar Đurić
Igrač utakmice: David Popović, KKK Radnički

KKK RADNIČKI: Tomašević 20, Popović 23, Urošević 3, Zorbas 6, Milosavljević 1, Nikolić 13, Zindović 5, Dimovski 2, Glišović 8, Milenković 4, Ristić

POLET: Pavlović R., Petrović 5, Tašić 12, Pavlović A. 2, Tomašević S., Bojović 14, Vuković 3, Stefanović, Tomašević R. 16, Nešović 8, Erak 15

STATISTIKA

Foto: KKK Radnički
Vladimir Radovanović, Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  
 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html