U KKK Radnički optimizam pred dolazak Dinamika

U KKK Radnički optimizam pred dolazak Dinamika





U sedmom kolu Košarkaške lige Srbije KKK Radnički ugostiće Dinamik iz Beograda, utakmica je na programu u sredu 22. novembra od 16 časova i 30 minuta.

U proteklim nedeljama Kragujevčani su zapali u negativan učinak koji ih je prikucao za dno tabele, u društvu kraljevačke Sloge (0-6) ciljaju opstanak u KLS.

Beograđani, pak, sve vreme drže visoku poziciju u KLS, gde su na trećem mestu sa skorom 5-1, a trećeplasirani su i u regionalnoj ABA ligi 2 (učinak 4-2).

U prošlom kolu Dinamik je kao domaćin naneo prvi poraz Vršcu, i to ubedljiv - 89:70.

Radnički je u derbiju začelja bio nadomak prvenca u debitantskoj sezoni, ali je Vojvodina odbranila svoj teren i slavila 87:81.

Jeste doživljen šesti poraz u nizu, ali najkorisniji igrač KKK Radnički Strahinja Jovanović ističe da je upadljiv boljitak u partijama njegove ekipe.

- Mnogo smo agresivniji, igramo bolju odbranu, imamo jači pritisak na loptu. Dobili smo tu unutrašnju igru sa Kljajevićem i Demčešеnom. To nam puno znači jer otvara igru spolja, mi niži igrači možemo da probijemo, otvoreno da šutiramo. Sada sve to treba da akumuliramo u pobedu. Imamo zgusnut raspored, tri utakmice u sedam dana, ali se nadamo da je pobeda pred nama.

Bojan Kusmuk je kao novi trener oživeo sastav iz Kragujevca i iz prošlog kola takođe nosi pozitivne utiske.

- Zadovoljan sam igrom u Novom Sadu, ispoštovan je dogovor iz pripreme utakmice. Forsirali smo igru unutra i poziciju pet, iskontrolisali smo tranziciju, odbranu. Nismo im dozvoljavali brzu igru i pravljenje razlike, što je igra koja ih krasi. Uspeli smo da ih kontrolišemo tri četvrtine, ali smo imali i mi svoje probleme. Previše zicera smo promašili, to ne sme da se dozvoli. Vojvodina je nametnula svoj način igre u odbrani, mislim da je "prljava" igra mogla drugačije da se sankcioniše, ali naše je bilo da se prilagodimo.

KKK Radnički je sa sve više vrlina na terenu koje počinju da krase njegov igrački kadar, ali je na nastup u SPC Vojvodina bačena senka neprimerenim ponašanjem Vasojevića koje će biti oštro sankcionisano, najavio je Kusmuk.

- Imali smo situaciju koja je uzdrmala našu ekipu u četvrtoj četvrtini ispadom igrača, čime će se pozabaviti disciplinski organi kluba. To što se desilo ne služi ni nama kao klubu, ni igraču. Jeste nas izbacilo iz koloseka protiv Vojvodine, ali se sada posvećujemo samo Dinamiku.

Šumadinci zbijaju redove za još jačeg rivala, ali i "skupljeg", naglašava Kusmuk na početku predstavljanja narednog gosta u Jezeru.

- To je ekipa koja je među skupljim u ligi - što je parametar koji uvek treba da se uzme u obzir, iako nije alibi. Ekipa je sklopljena od dobrih pojedinaca, klub je dobro vođen. Motor sastava je Milisavljević, u oba pravca daje najviše energije ekipi. Dosta je visokih igrača na pozicijama ispod koša i spolja. Igraju poziciono, a sa četiri visoka igrača dominiraju u skoku. Stalno su u napadu na 3-4 metra od obruča. Iskusni su, jedan Varda ima više iskustva nego cela naša ekipa. U hendikepu smo sa visinom, pokušaćemo to da nadoknadimo na drugi način. Igraćemo agresivnije na spoljnim pozicijama. Sa njima može da se igra, ne sumnjam da ćemo da pružimo jako dobru partiju. Porazi znaju da uvuku negativan naboj, pa i kad može da se pobedi igrač ne veruje u to - potpuno razumem. Momci su mladi, ali su dobri. Kvalitetni su to igrači, verujem da ćemo da prezubimo ovaj period.

Uz Vardu, dres beogradske ekipe nosi i Ćapin, koji je takođe branio boje kragujevačkog kluba iz perioda kada su u Jezeru igrani mečevi Superlige, ABA lige i Evrokupa.

Jovanović potvrđuje da trenutni negativan saldo ni najmanje ne remeti raspoloženje u kojem se dočekuje favorizovani Dinamik.

- Ulazimo optimistički u ovu utakmicu. Znamo da možemo da igramo protiv svake ekipe u ovoj ligi, nadamo se da ćemo da budemo bolji od Dinamika. Idemo da se borimo i da zaslužimo pobedu. Očekujemo podršku publike, značiće nam. Željno iščekujemo tu prvu pobedu, nadamo se da će biti u hali Jezero pred našim navijačima već u sredu.

Posle dva gostovanja, Kusmuka u ulozi trenera KKK Radnički očekuje prvi susret sa publikom u hali Jezero.

- Dolazio sam redovno na utakmice Radničkog i bio sam oduševljen atmosferom ovde. U Vršcu sam bio iznenađen našim navijačima na tribini i baš mi je drago. Davno nisam video da neko pređe 200-300 kilometara i prati svoj klub. Svaka čast! Drago mi je zbog kluba i pridružujem se pozivu publici da dođe u sredu popodne i podrži nas protiv Dinamika.

Nakon najave sedmog kola KLS, u cilju ispunjena klupske ambicija, Kusmuk je potvrdio da se privodi kraju pregovaranje o najavljenom pojačanju KKK Radnički. Postignut je načelni dogovor sa igračem iz Amerike, a nakon ozvaničenja biće i objave na klupskom sajtu.

SNIMAK KONFERENCIJE ZA MEDIJE

Ulaznica za utakmicu KKK Radnički-Dinamik košta 100 dinara, a kupovina je moguća na blagajni hale Jezero uoči početka meča. Pretplatne karte i dalje mogu da se obezbede u klupskim prostorijama.

KKK Radnički u saradnji sa medijskim partnerima poklanja ulaznice i poziva pristalice da prate gostovanja koja slede u utorak:

  • TV Kanal 9, 9:00
  • Radio Bravo, 12:00
  • Radio Zlatousti, 12:30
  • Radio 9, 13:15
  • Radio-televizija Kragujevac, 17:00

Poklona će biti i na portalima: Prviprvinaskali.com, Sportske.net, KG sport.info, Pressek i Info KG

Portal PRVI PRVI  NA SKALI poklanja 3x2 ulaznice prvim posetiocima koji kao komentar ispod ovog najavnog članka navedu bar jedan stih Huka tribine.

Osmo kolo igra se već u subotu 25. novembra, kada KKK Radnički gostuje Metalcu. Utakmica u valjevskoj Hali sportova počinje u 18 časova.


KKK Radnicki - Dinamik Plakat

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   


PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html