U Kragujevcu počinje sezona 3x3 košarke u Srbiji

U Kragujevcu počinje sezona 3x3 košarke u Srbiji

Ovogodišnja sezona „3X3“ košarke u Srbiji počeće već 14. maja turnirom u Kragujevcu. Ovo će do sada biti sezona sa najviše organizovanih turnira u okviru državnog prvenstva u organizaciji KSS i regionalnih košarkaških saveza. Trebalo bi da bude organizovano 22 turnira po regionima, kako kvalifikacionih, tako i finalnih na nivou regiona, da bi pobednici regiona učestvovali na velikom finalnom turniru koji će dati „3X3“ prvaka Srbije za 2016. godinu. Pobednika će, najverovatnije, čekati mesto na Svetskom Masters finalu.

Sada već tradicionalan, poznat kao jedan od najboljih basket turnira pod nazivom „3×3 Kragujevac“ organizuje se petu godinu zaredom. I ove godine turnir će biti organizovan u Velikom parku i biće kvalifikacionog tipa za 3×3 finale regiona Centralne Srbije, koje će se ove godine održati u Paraćinu, kao i za finalni 3×3 turnir Srbije.

Pobednike očekuje novčana nagrada od 60.000 danara, kao i medalje, pehar i plasman na finalni turnir regiona i finale Srbije. Drugoplasirani tim dobija 20.000 dinara, medalje i plasman na finalni turnir regiona i finale Srbije, dok će trećoj ekipi pripasti robne nagrade , medalje i plasman na finalni turnir regiona (utakmica za treće mesto se ne igra, već se trećeplasirani dobija putem 3×3 programa).

Prijave i detaljnije informacije o turniru u Kragujevcu možete dobiti na FB stranici 3x3 Serbia, pujtem mejla na 3x3serbia@gmail.com, kao i na telefone 0600800444 i 0603477774.

Turnir u Kragujevac počinje u 11 časova na otvorenim terenima u Velikom parku. Organizatori poručuju da prestavnici svih ekipa moraju da se pojave na na početku turnira radi potvrde svojih prijava i uplate kotizacije. Ukupan broj prijavljenih ekipa bio je 30, sistem takmičenja prihvata samo 24 kojr će se rasporediti u osam grupa po tri ekipe.

Za nosioce turnira po dosadašnjim rezultatima, a na osnovu odluke organizatora izabrani su: 1. Olimp Beograd, 2. Master team Zemun, 3. 3x3 Kragujevac Charry caffe, 4. Star promo team, 5. Džakovi , 6. Gadafi , 7. Soker kladionice, 8. Bermudski trougao. Ostale pozicije u grupi određuju se žrebom na licu mesta. U dalji tok takmičenje (nokaut sistem - 1/8 finale) prolaze dve ekipe iz grupe. Finalna utakmica planirana je za 22 časa.

Napomena: U slučaju kiše takmičenje se premešta u halu "Gordana Goca Bogojević" (hala "Park").

SPISAK SVIH TURNIRA SA TERMINIMA

  • Kragujevac: Kvalifikacije Centralna Srbija, 14. maj

REGISTROVANI KRAGUJEVČANI (SENIORI)

  • 3x3 Kragujevac: Filip Lalović, Petar Rosić, Marko Šamanović
  • Kumovi: Nikola Kostić
  • Lagana priča: Nikola Lakićević, Vuk Petronijević
  • Sinovi kragujevački: Veljko Lalović, Ivan Nedeljković
  • Beograd: Sportsko sabranje Svete Srbije, 15. maj
  • Niš: Kvalifikacije za Istočnu Srbiju – 28. maj
  • Novi Sad: Zero 21 – 3. jun
  • Beograd: Finale – 4. jun
  • Zaječar: Kvalifikacije Istočna Srbija – 5. jun
  • Aleksinac: Kvalifikacije Istočna Srbija – 10. jun
  • Stara Pazova: Kvalifikacije Vojvodina – 11. jun
  • Aleksinac: Kvalifikacije Istočna Srbija – 11. jun
  • Aleksinac: Finale Istočna Srbija – 12. jun
  • Čačak: Finale Zapadna Srbija – 18. jun
  • Kraljevo: Kvalifikacije RKM – 25. jun
  • Kosovo i Metohija: naknadno će biti određen domaćin – 28. jun
  • Leskovac: Kvalifikacije Južna Srbija – 2. jul
  • Leskovac: Finale Južna Srbija – 3. jul
  • Paraćin: Finale Centralna Srbija – 3. jul
  • Sremska Mitrovica: Kvalifikacije Vojvodina – 9. jul
  • Vrnjačka Banja: Finale RKM – 10. jul
  • Bečej: Kvalifikacije Vojvodina – 10. jul
  • Zrenjanin: Kvalifikacije Vojvodina – 16. jul
  • Zrenjanin: Finale Vojvodina – 17. jul
  • Vršac: Kvalifikacije Srbija – 23. i 24. jul
  • Finale Srbije: naknadno će biti određen domaćin – 6. avgust

Na reprezentativnom planu nas takođe očekuje vrlo uzbudljiva sezona. Seniorska muška reprezentacija će pokušati da 1. i 2. jula 2016. izbori plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacioni turnir, koji će se održati u Amsterdamu (Holandija). Pored još osam zemalja učesnica (domaćin Holandija, Turska, Rusija, Nemačka, Švajcarska, Azerbejdžan, Slovačka i Vels) naša reprezentacija mora da se izbori za jedno od prva četiri mesta koja vode na Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2. do 4. septembra.

Srbija će prvi put imati i žensku seniorsku reprezentaciju u basketu „3H3“. Naime, na inicijativu sektora za žensku košarku KSS, potpredsednice Ane Joković i komesara Prve ženske lige Srbije Olivere Krivokapić Dragićević, formiraće se ženska reprezentacija, koja će ove godine, 1. i 2. jula u Amsterdamu, igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2. do 4. septembra. Pre toga, u Srbiji će biti odigrano nekoliko turnira posle kojih će biti izabrana reprezentacija od četiri igračice koja će putovati na kvalifikacije u Holandiju, gde će za rivale imati selekcije Holandije, Češke, Izraela, Nemačke, Belgije, Estonije, Ukrajine i Velsa.

Pored seniorske konkurencije, muška juniorska U18 reprezentacija će učestvovati na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za juniore. Kvalifikacije naših juniora biće održane u Rigi (Letonija) 16. i 17. jula 2016, gde će naš tim uz još 14 repezentacija (Rumunija, Turska, Španija, Poljska, Izrael, Slovenija, Nemačka, Rusija, Belorusija, Letonija, Ukrajina, Bugarska, Makedonija i Jermenija) pokušati da se izbori za jedno od šest mesta koja vode na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj (9. do 11. septembra).

Foto: Igor Lazarević

3X3 SRBIJA SAJT, FB STRANA 
KSS SAJT, FB STRANA



Tribina mali baner 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html