Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Univerzitet u Kragujevcu

21.04.2019

Predavanje ambasadora Amerike na Pravnom fakultetu

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Аmbasador Amerike Kajl Skоt održaće predavanje u amfiteatru Pravnog fakulteta u ponedeljak 22. aprila od 11 časova.

Teme predavanja su:

  • trenutna politička situacija u Srbiji
  • odnosi Srbije i Amerike

Organizatori, Savez studenata Pravnog fakulteta u saradnji sa upravom fakulteta, pozivaju na uveličavanje ovog događaja prisustvom.

FB DOGAĐAJ  

Kako je početkom marta istaknuto na sajtu fakulteta, ambasador SAD je prethodno primio grupu studenata i nastavnika, razgovaralo se upravo o odnosima Srbije i SAD, a tom prilikom izražena je spremnost da se razvije saradnja između Fakulteta i Ambasade u oblasti pravnog obrazovanja.

Savez studenata je na svojoj FB stranici ovu posetu ocenio istorijskom. Pored ostalog, navedeno je da je "prvi put u istoriji fakulteta neko primljen u ambasadu Amerike", kao i da je vrlo značajno za studente to što je ambasador održao "interaktivno predavanje jer su studenti učestvovali u predavanju i postavljali pitanja kako iz pravne i političke oblasti, tako i iz privatnog života ambasadora".

Savez je tada najavio da će nastaviti da razvija saradnju sa ambasadom Amerike, a da je ambasador obećao da će sledeći korak biti njegov dolazak na Pravni fakultet u Kragujevcu.Krajem marta, Savez studenata bio je u žiži javnosti objavom saopštenja kojim je pružena podrška predsedniku Srbije: 

Poštujemo ustavni poredak i zakone naše zemlje, kao i državne institucije. U skladu sa tim, najoštije osuđujemo svaki napad na instituciju predsednika naše države koji je demokratskim putem izabran. Srbija je demokratska zemlja, moramo poštovati izborni proces i ne smemo dozvoliti da se u 21. veku u našoj državi dogodi građanska neposlušnost.

Takođe, kao budući pravnici mi želimo ostati u Republici Srbiji i zalagaćemo se za unapređenje čitavog sistema kroz pravno-politički život. Nadamo se da neće doći do političkog haosa jer bi to direktno uticalo i na pravni sistem naše države koji bi nas vratio 10 godina unazad.

Još jednom naglašavamo da ovim putem dajemo podršku državnim institucijama Republike Srbije, posebno predsedniku Republike, kao i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji nastoje da nas sačuvaju od vandalizma i koji za sada rade odličan posao.

SAVEZ STUDENATA FB STRANAINSTAGRAM

Sa druge strane, ambasador SAD je proteklih dana skrenuo pažnju javnosti takođe predavanjem, ali u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Apatinu gde je učenicima predočavao mapu Srbije bez Kosova i Metohije. To je naknadno i potvrdila Ambasada, uz objašnjenje da je reč o mapi Srbije koju "SAD zvanično koriste" i da je "politika Vašingtona po ovom pitanju dobro poznata", prenele su Večernje novosti.


PREPORUKA PPNS

ZVONARI SLOBODE - PREDSTAVLJANJE U KRAGUJEVCU (AUDIO)


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar