Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Vatrogasci Kragujevca

02.08.2019

Vatrogasno-spasilačka brigada Kragujevac, 2. 8. 2019.

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

IZGOREO OBJEKAT MZ ’PRVI MAJ’

 

Da li znate kako da zaštitite sebe i svoju porodicu od posledica vanrednih situacija?

U poslednjih 30 godina, višestruko je povećan broj katastrofa u svetu, kao i razarajući efekat koje imaju na društvo i okolinu. Iskustva Republike Srbije, koja se tokom proteklih godina suočila sa brojnim katastrofama koje su za posledicu imale ljudske žrtve, patnju i materijalnu štetu, potvrđuju činjenicu da vanredne situacije poput elementarnih nepogoda i tehničko-tehnoloških akcidenata, narušavaju bezbednost i opstanak čitavih naselja, pa i regiona.

Posledice katastrofa mogu se značajno umanjiti ako su ljudi dobro informisani i upoznati sa načinom prevencije katastrofa.

Ukoliko ste svesni mogućih opasnosti i rizika u vašoj okolini, ukoliko znate kako i gde da dobijete informacije, kako da se organizujete u kritičnim momentima, vaš život i život vaše porodice biće bezbedniji. Vi ste glavni akter u ovom sistemu – vi morate biti svesni opasnosti, znati kako da reagujete i kako da sarađujete sa spasilačkim službama. Kada se vanredna situacija dogodi – najčešće bez upozorenja i iznenada – vi i vaša porodica suočićete se sa raznim poteškoćama i biti prepušteni sami sebi dok spasilačke ekipe ne stignu na lice mesta. Od velike je važnosti da poznajete procedure i korake ponašanja u tim momentima.

Svrha ovog priručnika je da pomogne vama i vašoj porodici i ukaže vam na to kako najbolje da reagujete kada se nesreća dogodi.

Čitajte pažljivo – ovaj priručnik upozorava na opasnosti, ali i pruža odgovore i daje sugestije koje se u momentu katastrofa mogu pokazati dragocenim.

Misija Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je zaštita ljudskih života, životne sredine, materijalnih dobara i kulturnog i istorijskog nasleđa, kao i izgradnja, održavanje i unapređenje sposobnosti čitave nacije za preventivno delovanje na rizike. Sektor za vanredne situacije nastoji da odgovori na izazove i ublaži posledice od različitih katastrofa koje mogu pogoditi naš region.

Nesreće u različitim vidovima – požari, poplave, zemljotresi, klizišta, hemijski akcidenti – mogu se dogoditi svuda, u svakom momentu i bez upozorenja. Zato je prioritet Sektora blagovremeno i profesionalno reagovanje u takvim situacijama. Vatrogasci-spasioci spremni su da u svakom momentu pruže svoj maksimum u zaštiti i spasavanju naših građana.

Predrag Marić, Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstvo unutrašnjih poslova Republika Srbija

PORODIČNI PRIRUČNIK ZA PONAŠANJE U VANREDNIM SITUACIJAMA


Foto: Goran Ćiraković

KG VODIČ: VATROGASCI KRAGUJEVCAARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar