’Artem’ planiran za kovid-bolnicu

’Artem’ planiran za kovid-bolnicu

Grad Kragujevac je predložio Vladi Srbije da prva privremena kovid bolnica u tom gradu bude u Domu učenika srednjih škola „Artem“, a u međuvremenu se odustalo od otvaranja druge kovid ambulante u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Zastava“.

Komandant Kriznog štaba grada Kragujevca Radomir Nikolić je rekao za televizuju Kragujevac da „Artem“ ima više od 400 ležajeva.

PRILOG RTK

Nikolić je kazao da se promenila struktura obolelih od korona virusa i da se sada sve češće javljaju pacijenti sa težim simptomima bolesti.

Ocenioje da se „pravi i vidljivi udar“ na lokalni zdravstveni sistem, odnosno kragujevački Klinički centar očekuje se za oko deset dana, pa se u toj zdravstvenoj ustanovi radi reorganizacija.

„Mi dnevno u Klinički centar smeštamo 20 pacijenata od čega su preko polovine Kragujevčani sa težom kliničkom slikom“, rekao je Nikolić.

Dodao je da je grad ponudio da finansira nabavku aparata za kovid laboratoriju Instututa za javno zdravlje u Kragujevcu i rekao da ima i zainteresovanih za donacije.

U kovid laboratoriji „Kraguj“ je predviđena automatizacija procesa rada.

Nabavkom robotizovanog sistema i još jednog PCR aparata, kapacitet laboratorije bi bio do 500 uzoraka dnevno, a sadašnji je 180.

Foto: Artem
Izvor: Beta, 12. 7. 2020.


O ARTEMU

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE, 11. 7. 2020: NOVI POZITIVNI REZULTATI - KRAGUJEVAC 42, TOPOLA 1, RAČA 1, LAPOVO 1 (ŠUMADIJSKI OKRUG 45)PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

Tri su pacijenta iz Kraljeva preminula od posledica zaraze koronavirusom - dvoje u Opštoj bolnici „Studenica“ Kraljevo i jedan u Kliničkom centru Kragujevac, tako da je ukupan broj preminulih 11, saopšteno je iz kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje.

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva na dan 10. jul 2020. je promenjena. Od testirana 64 uzorka u laboratoriji Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo – pozitivno je 48.

Ukupan broj registrovanih lica pozitivnih na virus „SARSCoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“, na teritoriji grada Kraljeva na dan desetog jula 2020. godine je 307, dodaje se u saopštenju. 

UDRUŽENJA I MEDIJI ZAHTEVAJU OD BATUTA DOSTAVU PODATAKA IZ BAZE KOVID-19ZAŠTO JE KRAGUJEVČANIN, IZUZETNI STUDENT, STIPENDISTA FRANCUSKE VLADE, ’TRETIRAN KAO KRIMINALAC’ U RODNOM GRADU?

DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)


O KORONA VIRUSU, OTKRIVENOM 1965. GODINE - PROF DR. STEVAN BALJOŠEVIĆ I PROF. DR DRAGAN DELIĆ 


KAKO UBLAŽITI ANKSIOZNOST POVODOM KORONAVIRUSA

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari