Dr Milisavljević: U KC 125 pacijenata obolelih od virusa korona

Dr Milisavljević: U KC 125 pacijenata obolelih od virusa korona

Klinički centar u Kragujevcu trenutno ima kovid pacijente sa težim oblicima bolesti, koji zahtevaju više kiseonične terapije i sa težom kliničkom slikom, rekao je danas direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović.

On je za RTS rekao da je kod pacijenata u KC Kragujevca „klinička slika izmenjena u odnosu na mart“ i da se „stvari menjaju iz dana u dan".“

„Primetili smo da je povećan broj pacijenata u našim ambulantama. Konkretno, juče smo imali veći broj pacijenata nego ikada koje smo primili u istom danu u Kliničkom centru Kragujevac“, rekao je Sazdanović.

Naveo je da je karakteristično da se više javljaju Kragujevčani, pacijenti iz regiona Šumadije nego ranijih dana, ali nije rekao koliko je hospitalizovanih u KC Kragujevac.

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE, 4. 7. 2020: NOVI POZITIVNI REZULTATI - KRAGUJEVAC 13 (ŠUMADIJSKI OKRUG 13)

Kako je sinoć prenela televizija Kragujevac pozivajući se na izjavu zamenika direktora KC Kragujevac Slobodana Milisavljevića, u toj ustanovi trenutno je smešteno 125 pacijenata koji su oboleli od virusa korona.

Institut za javno zdravlje danas je saopštio da je na jučerašnji dan do 10 časova bilo 62 hospitalizovanih.

Klinički centar u Kragujevcu zbrinjava pacijente iz šest regiona u Srbiji.

Sazdanović je rekao da je KC Kragujevac pre 10 dana dobio od Ministartsva zdravlja novih 15 respiratora da bi pojačao kapacitete i povećan je broj mesta sa kiseonikom.

„Pretvorili smo Kliniku za neurologiju u kovid bolnicu i povećali kapacitete za više od 20 mesta, odnosno na preko 240 mesta u ovom trenutku“, rekao je Sazdanović.

Istakao je da je sve to samo priprema za ono što se očekuje u sledećih 10 do 15 dana.

„Poslat je zahtev Republičkom kriznom štabu da se formiraju privremene bolnice. One su neophodnost u ovom gradu i mi očekujemo pozitivan odgovor na naš zahtev. Videćemo gde će to biti, da li će biti u nekom domu ili u nekoj hali“, rekao je Sazdanović.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, na osnovu testiranja uzoraka do ponoći je još 13 osoba zaraženo korona virusom, a prethodnog dana ih je bilo 48.

Izvor: Beta, 5. 7. 2020. 
Foto: Ivan Stojanović/Prviprvinaskali.com

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA 

Kovid-19 statistika: Broj samoizolovanih
, 4. 7. 2020:

  1. Kragujevac 623
  2. Šabac 427
  3. Novi Sad 416
  4. Leskovac 327
  5. Užice 316
  6. Grad Niš 260
  7. Grad Beograd 242
  8. Loznica 189
  9. Pančevo 122
  10. Kruševac 109U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 68 osoba

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo kovid-19 kod 33 korisnika i 35 zaposlenih.

Prisustvo kovid-19 potvrđeno je u 24 ustanove, među njima su i tri iz Kragujevca: Gerontološki centar, Zavod za smeštaj odraslih lica Male pčelice i Centar za porodični smeštaj i usvojenje.

U Srbiji 325 novih slučajeva koronavirusa, 4. 7. 2020.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 7.434 osobe, od kojih je 325 pozitivno na koronavirus.

U saopštenju se navodi da je u poslednja 24 časa preminulo osam osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 306, tako da je procenat smrtnosti 1,93 odsto.

U našoj zemlji do danas registrovano je ukupno 15.829 potvrđenih slučajeva koronavirusa, pri čemu je broj aktivnih slučajeva u ovom trenutku 2.347, dok je na respiratorima 86 pacijenata.

Od početka epidemije testirana je ukupno 434.415 osoba, navodi se u saopštenju.
DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari