Gerontološki centar Kragujevac: Izveštaj, 2. 7. 2020.

Gerontološki centar Kragujevac: Izveštaj, 2. 7. 2020.

U Gerontološkom centru Kragujevac (GCK) pozitivan na kovid-19 je jedan radnik, na dan 2. jul. Njegovo zdravstveno stanje je dobro, a klinička slika lakša, potvrđeno je iz ove ustanove portalu Prviprvinaskali.com.

Kod zdravstvenih radnika GCK nema potvrđenog prisustva virusa. Takođe su svi korisnici bez simptoma i bez potvrđenog prisustva kovida-19.

Dvadeset zaposlenih, koji su bili u kontaktu sa kovid-pozitivnim radnikom, testirano je 1. i 2. jula, a rezultati se očekuju do kraja nedelje. Ni jedan testiran nema simptome virusa, saznaje PPNS.

U kućnoj izolaciji su dve zaposlene osobe, po osnovu kontakta sa potvrđenim slučajevima, van ustanove.

Gerontološki centar primenjuje sve mere zaštite i poštuje instrukcije nadležnog Ministarstva. Obavešteni smo da zaštitne opreme i sredstava ima i da se primenjuje u skladu sa pravilima.

U Gerontološkom naglašavaju da je ulaz u ustanovu dozvoljen samo zaposlenima, a po posebnoj dozvoli i uz primenu svih mera jedino još dobavljačima i serviserima.

Ustanova ima kontinuiranu podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, odličnu saradnju sa ustanovama i službama u Gradu Kragujevcu, kao što su Institut za javno zdravlje, Služba za hitnu pomoć, Klinički centar, Dom zdravlja, JKP Šumadija.

Zaposleni u Gerontološkom centru rade u punom kapacitetu i uz velike napore, poštujući sve mere zaštite, stoji na kraju saoštenja koje je upućeno portalu Prviprvinaskali.com

Podsećamo, delatnost i kapacitet ustanove su definisani Zakonom o socijalnoj zaštiti i Uredbom o mreži ustanova socijalne zaštite. Dodatna delatnost ustanove je pružanje usluga smeštaja u prihvatilište za odrasla i starija lica. 

Smeštajem u prihvatilište korisniku se obezbeđuje kratkotrajan smeštaj i osigurava bezbednost, iznalaženje održivih rešenja za krizne situacije, zadovoljenje njegovih osnovnih potreba i pristup drugim uslugama.

Ustanova raspolaže sa 330 mesta za pružanje usluga domskog smeštaja i šest mesta za pružanje usluga prihvatilišta.

PPNS/KORONA

Do srede 1. jula u ponoć, od urađenih 195 uzoraka, pozitivnih pacijenata je 58 (29,74%) - u Šumadijskom okrugu 52, a u Kragujevcu 48. Do 16. maja bilo je 68 zaraženih Kragujevčana, a od tada do juče - 303.

Korona je po prvi put prisutna i u Gerontološkom centru, pored Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, objavilo je Ministarstvo. 

Dopunjenom Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje kovid-19, koju je usvojila Vlada Srbije, od danas su i zvanično na snazi mere za suzbijanje virusa korona na teritoriji grada Kragujevca koje je predložio Institut za javno zdravlje Kragujevac.

Detaljno:

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE, 1. 7. 2020: NOVI POZITIVNI REZULTATI - - KRAGUJEVAC 48, ARANĐELOVAC 2, KNIĆ 1, BATOČINA 1 (ŠUMADIJSKI OKRUG 52)


MERE ZA SUZBIJANJE ZARAZNE BOLESTI KOVID-19 U KRAGUJEVCU


DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari