Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

03.04.2020

Institut za javno zdravlje: Pozitivni rezultati - Kragujevac 22, Aranđelovac 10, 3. 4. 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Nakon višednevne pauze, prouzrokovane Zaključkom Vlade Srbije o informisanju, portal Prviprvinaskali.com nastavlja sa objavljivanjem izveštaja Instituta za javno zdravlje Kragujevac o prisustvu korona virusa na teritoriji grada Kragujevca i Šumadijskog okruga.

Do danas u 16 časova, od početka zaraze, Institut je uzorkovao ukupno 269 pacijenata. Za sada je odrađeno 218 uzoraka, a preostaje da se uradi 51 uzorak.

Od gotovih rezultata koji su danas stigli iz Batajnice, a koje smo dobili od dr Dragana Vasiljević, direktora Instituta, šest je pozitivnih - četiri iz Kragujevca i dva iz Aranđelovca.

UKUPAN BROJ OBOLELIH ("POZITIVNIH"), DO DANAS U 16 ČASOVA:

  • Kragujevac: 22
  • Aranđelovac: 10

Institut danas dostavlja još 25 uzoraka u Batajnicu.

U kućnoj izolaciji nalazi se 1.565 osoba.

- Moram još jednom sa se zahvalim na dosadašnjoj saradnji kolegama sa Torlaka. Pokazali su profesionalnost, stručnost i kulturno ophođenje - svaka im čast. Naglašavam da započinje saradnja sa laboratorijom u Batajnici. Prvi utisak je da se radi o izuzetno savremenoj laboratoriji, stručnim ljudima koji pokazuju profesionalan i takođe kulturan odnos u komunikaciji, sa odličnim menandžmentom, rekao je Vasiljević.

HEMIJOM PROTIV VIRUSA KOVID-19: NAJEFIKASNIJI U PREVENCIJI SAPUN I 70% ETANOL

Danas je po prvi put Klinički centar Kragujevac (KCK) objavio podatke o pacijentima koji su oboleli, a nalaze se u toj zdravstvenoj ustanovi. Do danas (12:25) u KCK ima 36 pacijenata koji su pozitivni na kovid-19, od tog broja na respiratoru je 13 pacijenata. Pacijenata ženskog pola ima ukupno šest, a muškog pola 30.

Obolelih Kragujevčana u KCK ima ukupno 11, a pacijenati su iz svih gradova Šumadije i Pomoravlja.

Najstariji pacijent je rođen 1940. godine, a najmlađi 1997. godine, navedeno je u obaveštenju koje potpisuje V.D. direktora doc. dr Predrag Sazdanović.

Podsećamo, deset respiratora marke "majndrej" iz Kine dostavljeno je u KCK 30. marta. Ukupan broj respiratora kojima raspolaže KCK nije naveden, ali je član kragujevačkog Saveta za zdravlje Goran Azanjac rekao je 12. marta da Klinički centar ima 24 respiratora, od kojih je šest slobodno. 

OGRANIČITI I USPORITI VRH EPIDEMIJE

COVID19.RS: STATISTIČKI PODACI O KORONAVIRUSU. 3. 4. 2020.PRVI PRVI NA SKALI Covid19.rs_Statistički podaci o koronavirusu. 3. 4. 2020. tabela

Foto: Ivan Stojanović/Prviprvinaskali.com
Grafika: Covid19.rs


PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ!


ARHIVA PPNS

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE KRAGUJEVAC: PRAKTIČNO UPUTSTVO ZA NASTUPAJUĆE DANE (VIDEO)

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar