Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement

 
 

Korona

25.05.2020

Institut za javno zdravlje: Pozitivni rezultati - Kragujevac 69, Aranđelovac 15, Topola 6, Rača 5, Batočina 2, 25. 5. 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona/da-li-ce-se-beskontaktni-toplomeri-koristiti-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kragujevca.html

Institut za javno zdravlje Kragujevac uzorkovao je putem briseva ukupno 5.644 pacijenta do ponedeljka 25. maja u 21 čas.

Na osnovu najnovijih 238 rezultata, iz Šumadijskog okruga nema pozitivnih pacijenata.

- Danas su u Institutu prvi put urađene analize PCR metodom putem briseva ždrela i nosa na korona virus. Moram da se zahvalim Nacionalnoj laboratoriji u Batajnici i direktoru Nacionalne laboratorije Nenadu Dolovcu na nesebičnoj i kolegijalnoj pomoći oko pokretanja rada laboratorije na korona virus u Institutu. Ekipi stručnjaka iz laboratorije Instituta želim srećan i uspešan rad, naveo je u saopštenju direktor Instituta Dragan Vasiljević.

Za PCR testiranja uzoraka sumnjivih na kovid-19 maksimalni dnevni kapacitet Instituta je 200 uzoraka. Vasiljević očekuje da će dnevno moći da se uradi od 48 do 96 testova, imajući u vidu da su isti resursi angažovani i za druga testiranja koja radi Institut, javila je Beta.

Testiranje na lični zahtev košta 6.000 dinara, a rezultati stižu najkasnije za dva dana. Prijave građana su moguće od danas, a kontakt-telefoni Instituta su: (034) 504-518 i 504-520.

Iz Šumadijskog okruga od početka zaraze ukupno je 97 pozitivnih pacijenata, po opštinama:

 • Kragujevac 69
 • Aranđelovac 15
 • Topola 6
 • Rača 5
 • Batočina 2

U kućnoj izolaciji trenutno je 25 osoba, po opštinama: Kragujevac 8, Aranđelovac 5 i Topola 12; nema samoizolovanih u Batočini, Lapovu, Kniću i Rači. Od početka zaraze samoizolovano je 2.174 osoba.

U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju je i dalje 14 pacijenata (jedan na respiratorima), navedeno je u izveštaju Instituta.

Trenutni broj otpuštenih pacijenata iz Kliničkog centra je 176:

 • 48 iz Kragujevca
 • 22 iz Čačka (+1)
 • 14 iz Aranđelovca
 • 13 iz Kraljeva
 • 12 iz Novog Pazara
 • 10 iz Ćuprije
 • sedam iz Svilajnca
 • šest iz Gornjeg Milanovca
 • po pet iz Rekovca, Jagodine, Kosovske Mitrovice i Raške
 • po četiri iz Rače, Paraćina i Užica
 • tri iz Smedereva
 • po dva Topole, Batočine i Vrnjačke Banje
 • po jedan iz Ivanjice, Jošaničke Banje i Petrovca na Mlavi

Na teritoriji Šumadijskog okruga ukupno je izlečeno 70 pacijenata.

Nema podataka o broju preminulih pacijenata u KC. 

U Kragujevcu je 16. maj bio 21. dan zaredom bez novoobolelih na teritoriji Kragujevca i Šumadijskog okruga, 17. maja zabeležen je jedan pozitivan pacijent, tako da je 25. maj osmi dan u novom nizu bez novozaraženih u Kragujevcu.


PRVI PRVI NA SKALI Covid19.rs Statistički podaci o koronavirusu. 25. 5. 2020. TABELA

- Korona je pala, ali je počela da se diže. Zato, nastavljamo borbu da dokrajčimo koronu. Da bismo to uspeli moramo da budemo disciplinovani, da se pridržavamo svih preporuka - u zatvorenom prostoru nošenje maski, rukavica, česta dezinfekcija ruku alkoholom i distanca od dva metra. Na otvorenom - distanca dva metra, česta dezinfekcija ruku. Ne pipajte lice, oči, nos dok ne dezinfikujete ruke. Budite disciplinovani - tako ćemo dokrajčiti koronu, poruka je direktora Instituta Dragana Vasiljevića.

Voda koju proizvodi i distribuira JKP Vodovod i kanalizacija je higijenski je ispravna, navedenoj je u izveštaju Instituta za javno zdravlje.

Znanje je moć!
Znanje znači i ponašanje!
U životu je sve važno, samo je zdravlje bitno!
Borba traje!
Korona mora pasti!

Zdravstvene ustanove Šumadijskog okruga iz kojih su prikupljeni podaci: Klinički centar Kragujevac, Institut za javno zdravlje Kragujevac, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, domovi zdravlja: Kragujevac, Aranđelovac, Batočina, Lapovo, Topola, Rača i Knić 

Institut za javno zdravlje Kragujevac


Grafika: Covid19.rs
Foto: Institut za javno zdravlje


DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar