Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

29.05.2020

Institut za javno zdravlje: Pozitivni rezultati - Kragujevac 69, Aranđelovac 15, Topola 6, Rača 5, Batočina 2, 29. 5. 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Institut za javno zdravlje Kragujevac uzorkovao je putem briseva ukupno 6.184 pacijenta do petka 29. maja.

Iz Šumadijskog okruga nema pozitivnih pacijenata, 
na osnovu najnovija 122 rezultata uzorkovanih briseva iz kovid-laboratorije "Kraguj" Instituta i Nacionalne laboratorije u Batajnici.

Iz Šumadijskog okruga od početka zaraze ukupno je i dalje 97 pozitivnih pacijenata, po opštinama:

  • Kragujevac 69
  • Aranđelovac 15
  • Topola 6
  • Rača 5
  • Batočina 2

U kućnoj izolaciji trenutno je 13 osoba (sedam manje za 24 časa), po opštinama: Kragujevac 3 (-5) i Topola 10 (-1); nema samoizolovanih u Batočini, Aranđelovcu, Lapovu, Kniću i Rači. Od početka zaraze samoizolovano je 2.174 osoba.

U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju je sedam pacijenata (dvoje na respiratorima), navedeno je u izveštaju Instituta. To je tri bolesnika manje nego u četvrtak.

U Kragujevcu je 16. maj bio 21. dan zaredom bez novoobolelih na teritoriji Kragujevca i Šumadijskog okruga, 17. maja zabeležen je jedan pozitivan pacijent, tako da je 28. maj bio 11. dan u novom nizu bez novozaraženih u Kragujevcu.
- Nastavljamo borbu da dokrajčimo koronu. Da bismo to uspeli moramo da budemo disciplinovani, da se pridržavamo svih preporuka - u zatvorenom prostoru nošenje maski, rukavica, česta dezinfekcija ruku alkoholom i distanca od dva metra. Na otvorenom - distanca dva metra, česta dezinfekcija ruku. Ne pipajte lice, oči, nos dok ne dezinfikujete ruke. Budite disciplinovani - tako ćemo dokrajčiti koronu, poruka je direktora Instituta Dragana Vasiljevića.

Voda koju proizvodi i distribuira JKP Vodovod i kanalizacija je higijenski je ispravna, navedenoj je u izveštaju Instituta za javno zdravlje.

Znanje je moć!
Znanje znači i ponašanje!
U životu je sve važno, samo je zdravlje bitno!
Borba traje!
Korona mora pasti!

Zdravstvene ustanove Šumadijskog okruga iz kojih su prikupljeni podaci: Klinički centar Kragujevac, Institut za javno zdravlje Kragujevac, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, domovi zdravlja: Kragujevac, Aranđelovac, Batočina, Lapovo, Topola, Rača i Knić 

Prvi Prvi na Skali

Grafika: Covid19.rs
Foto: Institut za javno zdravlje; Ivan Stojanović/Prviprvinaskali.com

DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar