Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

28.03.2020

Institut za javno zdravlje: Pozitivni rezultati - Kragujevac 7, Aranđelovac 7, 28. 3. 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Broj uzoraka koje je Institut za javno zdravlje iz Kragujevca (IZJZ) uzorkovao i transportovao u nacionalnu laboratoriju Instituta Torlak do večeras je 182, što je 16 više u odnosu na jutrošnji izveštaj (bilo je 166).

Od toga, pozitivnih u Šumadijskom okrugu koje je Institut uzorkovao je i dalje 17, ali ta cifra nije promenjena samo zato što je Torlak uzorkovao tek 16 novih uzoraka, a rezultate još nije dostavio. Uz to, čekaju za rezultati za ukupno 64 uzorka.

Ti uzorci jesu blagovremeno dostavljeni iz Kragujevca, ali "nisu stigli na red". Portal Prviprvinaskali.com saznaje da će ekipa IZJZ sutra morati ponovo da nosi uzorke na Torlak. "Olakšavajuća" okolnost je što su uzorci u frižider-torbama, u kontrolisanim uslovima, pa pacijentima neće morati ponovo da se uzima bris. Ali, u takvim uslovima (temperatura od +4ºC, +/-2) smeju da budu najduže 48 sati.

Institut je u međuvremenu obavio sve pripreme i spreman je da otpočne sa PCR i serološkom dijagnostikom virusa. Čeka se odobrenje države, nakon čega je potrebno svega pet sati da Institut započne dijagnostiku, potvrdio nam je direktor Dragan Vasiljević.

Podsećamo, u odnosu na prethodni izveštaj Instituta, novoobolelih je četiri - tri pacijenta su iz Kragujevca (ukupno sedam), a jedan iz Aranđelovca (ukupno takođe sedam).

Broj pozitivnih uzoraka van Šumadijskog okruga, koje je Institut uzorkovao je tri - po jedan iz Rekovca, Kraljeva i Ćuprije.

Bez pozitivnih rezultata na dosadašnjem uzorkovanju u Institutu, iz Šumadijskog okruga su: Topola, Knić, Batočina, Lapovo i Rača.

Broj osoba pod zdravstvenim nadzorom bio je 1.445.

Zastoj u Torlaku ne stvara jedinu nepoznanicu u zvaničnim informacijama. Naime, već tri dana postoji "nesklad" sa podacima koje na sajtu Covid19.rs objavljuje Kancelarija za IT i e-Upravu Vlade Srbije. Praćenjem izveštaja Instituta, uočava se da su na sajtu Covid19.rs sabirani brojevi zaraženih u Kragujevcu i Aranđelovcu. Tako je juče je na redovnoj konferenciji za medije od 15 časova prof. dr Darija Kisić Tepavčević, zamenik direktora Batuta, navela da u Kragujevcu ima 14 obolelih, Aranđelovac nije pomenut, a u statistici na istom sajtu za taj grad stoji - 0. Podaci Instituta kažu, ipak, da je u Kragujevcu i Aranđelovcu bilo po sedam pacijenata.

Po istom principu, danas je grafički prikazano da u Kragujevcu ima već 18 pacijenata. Dok ne stigne najnoviji izveštaj Instituta nećemo znati koliko je tačno obolelih iz Kragujevca, odnosno iz Aranđelovca.

Kliknite na sliku da bi ste zumirali

Za ukupan broj pozitivnih osoba koje se leče na Infektivnoj klinici Kliničkog centra i njihovo zdravstveno stanje informacije daje KC Kragujevac.

Institut je potvrdio da je završena dezinfekcija stambenih zgrada, kao i da je higijenski ispravna voda koju proizvodi i distribuira JKP Vodovod i kanalizacacija.


PRVI PRVI NA SKALI/KORONA 


#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ! 


ARHIVA PPNS

KOVID-19: VODIČ ZA OSOBE SA DIJABETESOM LAŽNE SMS PORUKE U VEZI SA ISPLATOM PENZIJA

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE KRAGUJEVAC: PRAKTIČNO UPUTSTVO ZA NASTUPAJUĆE DANE (VIDEO)

HEMIJOM PROTIV VIRUSA KOVID-19: NAJEFIKASNIJI U PREVENCIJI SAPUN I 70% ETANOL

OGRANIČITI I USPORITI VRH EPIDEMIJE

RESPIRATORNA HIGIJENA

PRVI PRVI NA SKALI Kultura kijanja i kasljanja

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar