Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

22.03.2020

Institut za javno zdravlje: Tri ’pozitivna’ pacijenta u Kragujevcu

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona.html

U Srbiji je do 8 časova jutros registrovano ukupno 188 potvrđenih slučajeva kovid-19, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 28 osoba od kojih je 17 pozitivno i 11 negativno na novi korona virus.

Od 17 potvrđenih slučajeva, njih 11 je hospitalizovano, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja, dok njih šest ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 700 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, stoji na sajtu kovid-19.

Na teritoriji Šumadije, od početka do danas uzorkovanih je 38, a pozitivnih troje, rekao je prof. dr Dragan Vasiljević, direktor Instituta za javno zdravlje, za portal Prviprvinaskali.com.

Nakon Rekovčanina i Aranđelovčanina, treće zaraženo lice u evidenciji Instituta je iz Aranđelovca - svi su na lečenju u Kragujevcu. Utvrđeno je da je bilo u kontaktu sa zaraženim sugrađaninom koji se sada leči na Infektivnoj klinici u Kragujevcu. Najnoviji rezultati analize krvi muškarca iz Rekovca su pozitivni - još nije izlečen. Pod nadzorom je 1.060 lica, saznajemo u Institutu.

Iako nema zvaničnih podataka na sajtu Kliničkog centra, RTK je na svom sajtu, pod naslovom "Kragujevački Klinički centar - korak ispred korone", objavila da se u KC nalazi sedam pacijenata zaraženih koronavirusom. Na Odeljenju intenzivne nege, na respiratorima su dve osobe, dok je preostalih pet obolelih od virusa kovid-19 dobrog opšteg stanja.

PRVI PRVI NA SKALI Institut za javno zdravlje Tri ’pozitivna’ pacijenta u Kragujevcu - Klinicki centar


Podsećamo, Poverenik za informacije od javnog značaja saopštio je 11. marta da su informacije kojima raspolaže organ vlasti, a koje se odnose na ugrožavanje, odnosno zaštitu zdravlja stanovništva i životne sredine, hitnog karaktera. U odnosu na njih opravdani interes javnosti da zna uvek postoji i organ vlasti ne može da dokazuje suprotno.

Poverenik apeluje na sve organe javne vlasti, ne samo da hitno i bez odlaganja postupaju po zahtevima koji su u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa i zaštitom zdravlja stanovništva, već i da proaktivno deluju, tj. da proaktivno objavljuju što veći broj informacija u vezi sa navedenim pitanjima. Pravovremeno i tačno informisanje javnosti izvesno može doprineti smanjenju uznemirenosti građana i sprečavanju nastanka panike.

PRAVILA SAMOIZOLACIJE

video-link11

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA 

#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ! 


ARHIVA PPNS

DEZINFEKCIJA SVIH ZGRADA I JAVNIH POVRŠINA; POKRENUTA AMBULANTA ZA FEBRILNA STANJA I RESPIRATORNE INFEKCIJE; ZATVORENO VIŠE PIJACA; GRADSKI PREVOZ DO 17 ČASOVA

HEMIJOM PROTIV VIRUSA KOVID-19: NAJEFIKASNIJI U PREVENCIJI SAPUN I 70% ETANOL

OGRANIČITI I USPORITI VRH EPIDEMIJE

RESPIRATORNA HIGIJENA

PRVI PRVI NA SKALI Kultura kijanja i kasljanja

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar