Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

08.04.2020

Institut za onkologiju i radiologiju dezinfikovan nakon što je preminuo pacijent; zaražen jedan pacijent, uz još šest radnika

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Prof. dr Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju, večeras je napisala na svom instagram profilu:

"Danas smo uradili veliku stvar u borbi protiv korona virusa. Ruski specijalci uz našu vojsku uspešno su dezinfikovali Institut za onkologiju i radiologiju.

Ono čega smo se pribojavali se i desilo, virus je ušao na Institut, nažalost jedan pacijent je preminuo, uz to je još jedan zaražen. Pored toga, šest radnika na Institutu su zaražena za sada, od čega tri medicinska radnika.

Reagovali smo odmah, za sada svi testirani pacijenti i medicinski radnici su negativni, čekamo i ostale rezultate.

Odmah sam zamolila ruske prijatelje koji su došli u Srbiju i koji su u najkraćem mogućem roku dezinfikovali ceo Institut. Veliko im hvala što su u ovim teškim trenucima za našu zemlju pokazali spremnost da nam pomognu, sa najstručnijim kadrom i tehnikom. Veliko hvala i našoj vojsci koja je učestvovala u ovoj akciji.

Želim da verujem da smo zaustavili širenje virusa na samom Institut, koji je posebno opasan za onkološke pacijente. Učinićemo sve da zaštitimo naše pacijente."

Grujičić je večeras za Blic rekla da su dve pacijentkinje pozitivne na korona virus, a čekaju se rezultati za još jednog pacijenta. On je bio u kontaktu sa jednim koji je preminuo. Pozitivni su rezultati i kod ukupno šest zaposlenih, njih petoro je u stabilnom stanju, a jedan zaposleni je na respiratoru.

- Danas se jedan pacijent naljutio jer ga nismo primili pošto mu je izmerena temperatura od 37,1 stepen. Šta da radimo, to je takođe povišena temperatura i nismo mogli da ga primimo, napominje Grujičić.

Ranije danas Grujičić je za Tanjug izjavila da su zdravstveni radnici testirani juče, da će se testiranje nastaviti i danas i da će rezultati biti poznati za dan ili dva.

Navodi da je prva pacijentkinja koja je došla zaražena u Institut na vreme prepoznata, da je izolovana, a svi lekari koji su bili sa njom u kontaktu su izolovani i očekuju se rezultati da se vidi da li su zaraženi.

- Pacijentkinja je zbrinuta u KBC Dragiša Mišović i oporavlja se. Drugi pacijent je bio na radioterapiji na Urološkom odeljenju. Došao je bez simptoma. Nakon 14 dana dobio je temperaturu, razvio upalu pluća i umro u subotu. Reč je o pacijentu sa karcinom prostate, starom 80 godina, rekla je Grujičić.

Ona je navela da će biti testirani i svi pacijenti sa radiološke urologije, gde je ležao zaraženi pacijent.

- Sve njih ćemo testirati, bez obzira što su pacijenti disciplinovani, slušaju savete i ne napuštaju svoje sobe, rekla je Grujičić.

Ona je navela da hirurgija neće raditi danas, sutra, a možda i prekosutra i pozvala pacijente da poštuju zakazano vreme.

Kako je istakla, konzilijumi će i dalje raditi, ali je pozvala pacijente da ostave svoju dokumentaciju, oni ili neko njihov, kako se ne bi stvarala gužva.

Ukoliko klinička slika ne bude jasna doktorima sa konzilujuma, oni će pozvati pacijenta na pregled, rekla je Grujičić.

PRVI PRVI NA SKALI Covid19.rs Statistički podaci o koronavirusu. 8. 4. 2020. TABELA

Grafika: Covid19.rs
Foto: Institut za onkologiju i radiologiju; Danica Grujičić

 

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ!

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE: POZITIVNI REZULTATI - KRAGUJEVAC 32, ARANĐELOVAC 13, TOPOLA 1, 8. 4. 2020.


RAZOČARAN ODGOVOROM EU NA KORONA VIRUS, OSTAVKU PODNEO PREDSEDNIK EVROPSKOG ISTRAŽIVAČKOG SAVETA

  • Kragujevac pokrenuo inicijativu za otvaranje privremene bolnice (VIDEO, 7:37)
  • Dozvola za kretanje tokom policijskog časa za negu bolesnog lica
  • Kalendar aktivnosti u vreme izolacije
  • Šest osoba iz Smederevske Palanke pozitivno na prisustvo korona virusa, inficirana i doktorka iz Kragujevca koja radi u palanačkoj bolnici
  • U Opštoj bolnici u Čačku tokom noći jedan pacijent sa teškom kliničkom slikom upućen u Kragujevac

KOVID-19: VESTI IZ KRAGUJEVCA, 7. 4. 2020.

DAJTE KRV - SVAKODNEVNA AKCIJA (HOTEL ZELENGORA, 8- 13:00)

PONUDA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE KRAGUJEVAC: PRAKTIČNO UPUTSTVO ZA NASTUPAJUĆE DANE (VIDEO)


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar