Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

29.05.2020

Klinički centar: Humanost i donacije u doba korona virusa; ’Zaboravljena donacija’ - odgovor SBB-a na izjavu direktora KC

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Klinički centar: Humanost i donacije u doba korona virusa

U toku višemesečnog perioda teške i mučne borbe protiv kovida-19 i borbe za život svakog zaraženog pacijenta, humanost je pokazala svoje najlepše lice.

Kako bi olakšala napore zdravstvenih radnika u borbi protiv koronavirusa, Fondacija Novak Đoković je donirala četiri respiratora i 20 kliničkih monitora Kliničkom centru Kragujevac, u vrednosti od 122.000 evra, što je jedna od najvećih donacija našoj zdravstvenoj ustanovi u novijoj istoriji.

- Fondacija Novak Đoković izražava izuzetno divljenje i poštovanje za naše lekare, medicinske sestre i drugo medicinsko osoblje. Nadam se da će ova oprema olakšati posao svim medicinskim radnicima i u budućem periodu, istakla je Emina Potrić iz Fondacije Novak Đoković.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, koji je prisustvovao svečanosti, zahvalio se u ime svih Kragujevčana zdravstvenim radnicima, koji su se borili kao nikada do sada, ali i svima ostalim koji su shvatili potrebu da pomognu gradu Kragujevcu.

Osim Fondacije Novaka Đokovića, veliki broj građana, privrednika i kompanija, kako iz Kragujevca, tako i iz cele Srbije, uputili su donacije u opremi, medicinskim aparatima, sredstvima za higijenu, lekovima i hrani Kliničkom centru Kragujevac.

"Važno je napomenuti da nikoga nismo pozvali, niti je bilo ko tražio nešto zauzvrat. Jednostavno, ljudi su želeli da pomognu. Ta sabornost je naša najveća snaga", rekao je doc. dr Predrag Sazdanović, v.d. direktora Kliničkog centra Kragujevac uz podatak da je ukupna vrednost svih donacija preko 370.000 EUR, uz aparate i opremu koju je uputila Vlada Srbije u našu zdravstvenu ustanovu, u vrednosti od oko milion EUR.

VIDEO: ZABORAVIO SAM!

Odgovor SBB fondacije na izjavu direktora KC Kragujevac Predraga Sazdanovića - "Zaboravljena donacija"

Direktor Kliničkog centra kragujevac (KCK) Predrag Sazdanović objasnio je medijima na konferenciji za novinare da je "zaboravio" da pomene da je SBB fondacija donirala 600 litara alkohola za potrebe dezinfekcije medicinskih radnika ove zdravstvene ustanove

Sazdanović, koji je inače i lekar, "zaboravio" je da pomene i da kovid-centar u Kragujevcu od početka epidemije kod nas radi preko SBB-ovog interneta, koji je takođe doniran, kaže direktorka SBB fondacije Jovana Lukić.

- Neobično je da je uspeo da zaboravi ove donacije i zbog činjenice da od prošle godine, prema ugovoru o donaciji koji imamo potpisan, postavljamo kablove i drugu opremu u Klinički centar Kragujevac, kako bi građani Kragujevca koji dolaze da se tamo leče, kao i zaposleni kliničkog centra imali na raspolaganju besplatan SBB internet i televiziju. Realizacija ove donacije u vrednosti od oko 60.000 evra samo za postavku opreme je uskoro gotova, a planirana je i zajednička konferencija za medije, kao i table koje će se postaviti sa nazivom SBB mreže i lozinkom, vidljive svim posetiocima bolnice.

Ne iznenađuje nas ova situacija, s obzirom da donaciju United grupe od više od milion i šezdesetsedam hiljada dolara nije preneo ni jedan medij blizak vlasti. Državni službenici su čak iznosili neistine i prozivali United grupu i njenog osnivača Dragana Šolaka da nisu donirali ni jednu masku. Zato i ne čudi ponašanje direktora Sazdanovića jer se u Srbiji nažalost i u humanitarne aktivnosti umešala politika koja i donatore bira na podobne i nepodobne.

- Mi ćemo i pored opstrukcija vlasti nastaviti da pomažemo građanima Srbije. SBB i SBB fondacija će završiti započetu donaciju, infrastruktura je već postavljena i obezbedićemo posetiocima i zaposlenima KC Kragujevac besplatan internet i televiziju, rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

Izvori: Klinički centar; SBB fondacija


DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar