Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement

 
 

Korona

30.06.2020

Korona prisutna u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, potvrdilo Ministarstvo

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Virus korona prisutan je u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, potvrdilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saopštenju od 29. juna, objavljenom na sajtu Vlade Srbije.

Centar za porodični smeštaj i usvojenje je osnovan je odlukom Vlade Srbije u maju 2011. godine za pet upravnih okruga: Šumadijski, Raški, Moravički, Rasinski i Zlatiborski. Centar je počeo sa radom 1.  septembra te godine.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod ukupno 34 korisnika i 20 zaposlenih, u 14 ustanova:

 1. Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd,
 2. Gerontološkom centru u Nišu,
 3. Gerontološkom centru Obrenovac,
 4. Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji,
 5. Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd,
 6. Radnoj jedinici Dnevni boravak ’’Stari Grad’’ Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd,
 7. Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, Beograd,
 8. Centru za socijalni rad u Vranju,
 9. Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu,
 10. Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Čukarica,
 11. Domu za smeštaj odraslih i starijih ’’Mass Green House’’, Petrovaradin,
 12. Domu za smeštaj odraslih i starijih ’’Miljakovački vinogradi’’, Beograd,
 13. Domu za smeštaj odraslih i starijih ’’Lipovački odmor’’, Beograd,
 14. Domu za smeštaj odraslih i starijih ’’Sveti Nikola’’, Negotin.

Nije naveden broj zaraženih pojedinačno po institucijama.

U saopštenjima Ministarstva pre 29. juna institucije na teritoriji Kragujevca nije navođene.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ’’Doživeti stotu’’, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ’’Stara pruga’’, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ’’Radost’’ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 609, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 206.

Sve ustanove socijalne zaštite na teritoriji Republike i AP Vojvodine imaju obavezu da dostavljaju podatke u vezi sa epidemiološkom situacijom u ustanovama isključivo Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ovo ministarstvo će, kao i ranije, sa pomenutim podacima upoznati javnost, Vladu Srbije i Krizni štab, a na osnovu njih će se kontinuirano planirati i preduzimati određene epidemiološke mere u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji čitave zemlje.

Resorno ministarstvo će, u skladu sa svojim nadležnostima, nastaviti i u narednom periodu da aktima nalaže i daje instrukcije i obaveštenja svim ustanovama socijalne zaštite na teritoriji čitave Srbije u vezi sa zaštitom od koronavirusa. 

Povodom aktuelne epidemiološke situacije u Srbiji, a u cilju sprečavanja širenja bolesti kovid-19, u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i organizacijama socijalne zaštite za pružanje usluga domskog smeštaja odraslih i starijih, privremeno su zabranjene posete.

Instrukcija od 9. juna koja definiše organizovanje poseta u ustanovama i organizacijama, privremeno se stavlja van snage počev od 29. juna, a do poboljšanja epidemiološke situacije u zemlji, saopštava Ministarstvo.

O ponovnom početku primene Instrukcije koja definiše posete korisnicima na smeštaju javnost će biti blagovremeno informisana.


Grafika: Covid19.rs
Foto: Centar za porodični smeštaj i usvojenje

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA   

MERE ZA SUZBIJANJE ZARAZNE BOLESTI KOVID-19 U KRAGUJEVCU
VIŠE OD 630 MRTVIH OD KORONE U SRBIJI - BROJ UMRLIH I ZARAŽENIH VIŠESTRUKO VEĆI OD ZVANIČNO SAOPŠTENOG, ISTRAŽIVAO BIRN 

DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)


 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar