Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

06.04.2020

Kovid-19: Аlgoritаm postupanja sa licem pod sumnjom na infekciju virusom

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

COVID-19 obaveštenje

U algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu se obaveze lekara Doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki Dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

Portal eZdravlje Vam, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja Vas interesuju u vezi sa ovim virusom.

Da biste pristupili funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina:

  • Prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja omogućava pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama.
  • Registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje – odabirom opcije „Otvori nalog“ kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, omogućava Vam pristup svim funkcijama portala
  • Prijava preko eID.gov.rs, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije Vam omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

KOMUNIKACIJA

Povežite se sa svojim doktorom, savetnikom, trenerom, prijateljem, osiguravajućom kućom. Razmenjujte direktno informacije o navikama, fizičkim aktivnostima, određenim laboratorijskim parametrima, radiološkim snimcima, terapijama. Komunicirajte preko tekstualnih, audio ili audio/video poruka. Brza razmena informacija kao preduslov za prevenciju neželjenih stanja je osnova postavke nacionalne platforme za prevenciju i dijagnostiku.

SOCIJALNA MREŽA

Budite deo mreže ljudi iz oblasti medicine. Pročitajte naučne radove eminentnih stručnjaka iz oblasti prevencije. Učestvujte u kreiranju medicinskih sadržaja davanjem komentara i označavanjem tekstova kao manje ili više relevantnih. Informišite se o najčešćim medicinskim stanjima u vezi sa prevencijom i proverite da li je vaše ponašanje prepoznato kao rizično.

ZDRAV NAČIN ŽIVOTA

Pratite istoriju vaših navika, fizičkih aktivnosti i izabranih laboratorijskih parametara. Postavljajte ciljeve koje želite da postignete i pratite realizaciju. Dozvolite vašem doktoru, savetniku, treneru, da vam postavlja ciljeve i kontroliše realizaciju. Pratite preporuke ekpertskog sistema analize i davanja preporuka na osnovu vaših medicinskih podataka.

SKRINING

Pratite kalendar organizovanog skrininga kojim možete u ranoj fazi otkriti neželjene promene i na vreme sprečiti ozbiljnije posledice. Pregledajte sve vaše radiološke snimke i nalaze, a po potrebi, podelite iste sa vašim doktorom ili specijalistom. Aktivirajte podsetnik koji će vam na vreme javljati kada i na koji način treba da se pripremite za novi pregled i kada imate zakazan vaš termin za pregled kod specijaliste.

LIČNI NADZOR

Povežite se sa vašim malim uređajima za praćenje i unapređenje života (Gadget). Povežite sistem sa vašim uređajima i automatski kreirajte bazu podataka izabranih parametara, navika i fizičkih aktivnosti. Pratite na portalu istoriju promena i uporedite vaše rezultate sa rezultatima koji su propisani kao granični za osobe vašeg pola, uzrasta i životnog stila. Pratite preporuke medicinske prakse na osnovu vrednosti vaših parametara.

PRIJAVA

Izvor: Ministarstvo zdravlja


PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ!


ARHIVA PPNS

KAKVA OSOBA ŽELIM BITI TOKOM KOVID-19 PANDEMIJE?

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE KRAGUJEVAC: PRAKTIČNO UPUTSTVO ZA NASTUPAJUĆE DANE (VIDEO)

HEMIJOM PROTIV VIRUSA KOVID-19: NAJEFIKASNIJI U PREVENCIJI SAPUN I 70% ETANOL

OGRANIČITI I USPORITI VRH EPIDEMIJE

RESPIRATORNA HIGIJENA

PRVI PRVI NA SKALI Kultura kijanja i kasljanja

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar