Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

03.04.2020

Kovid-19: Vesti iz Kragujevca, 3. 4. 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Stariji sugrađani umesto u nedelju mogu sutra u kupovinu

Uskladu sa odlukom o izmeni zabrane kretanja tokom vikenda, građani stariji od 65 godina, umesto u nedelju, u nabavku mogu da odu sutra, u subotu od 4 do 7 časova. Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od 3 do 8 časova.

U Kragujevcu će za najstarije sugrađane biti otvoreno 59 maloprodajnih objekata.

Trnava promet otvoriće 25 maloprodajnih objekata u Atinskoj ulici 1/B, Radomira Bate Bugarskog bb Bresnica, dr Zorana Đinđića 15 i 35, 19. oktobar 20. u Ilićevu, Internacionalnih brigada bb Petrovac, Neznanog junaka 18, Cerovac bb, Nate Radulović bb Višnjak, Svetogorska 1, Kraljevačkog bataljona 214 Korićani, Aleske Dundića 8, Dragobraća bb, Kneza Miloša 3, Tanaska Rajića 62 – 64, Grada Sirena 10, Lužnice bb, Momira Markovića 1 u Bagremaru, Vojvode Putnika 7, Kralja Milutina 35A u Stanovu, Atinska 103 A, Kolubarska 2 u Sušici, Dragoslava Srejovića 48, Kralja Milana IV 60/64 i u Erdeču u objektu u ulici Partizanskih kurira 25.

Nicoll System u Daničićevoj ulici i 15 maloprodajnih objekata TP Morave u ulicama Svetolika Mladenovića 3 u Vinogradima, Ibarskih rudara 20, Kraljevačkog bataljona 259, Drage Todorović 12, Gornjomilanovačkoj 60, Jovana Petrovića Kovača 3, Čegarskoj 37, Jovanovac bb, Petra Drapšina 2/6 Male Pčelice, Partizanskih kurira 44 u Erdeču, 9. maja 88 u Beloševcu, Blaže Hadživukovića 60, Viktora Bubnja 1 u Bresnici, Cerovac bb i Jugoslovenskoj ulici 50 u Ždraljici.

Prodavnice trgovine Braća Popović biće otvorene u Bresnici u ulicama Partizanska 47 i Jovana Ristića 240, Vojislava Kalnovića 37, Daničićevoj 91B i Svetosavskoj 3 u naselju Aerodrom.

U subotu 4. aprila od 4 do 7 sati za penzionere će biti otvoreni Dragstori Bresnica u dr Jovana Ristića bb i broj 12, Dragstor Stanovo Kraljevačkog bataljona bb i Samoposluga Brioni u Cara Dušana 24. Podunavlje će otvoriti svoje prodavnice u Dragobraći bb, Daničićevoj 66 i Dragomira Ostojića 22.

Maksi u ulici Spasenije Cane Babović, Tempo – Delta park Save Kovačevića bb, DIS market Josifa Šnersona bb, Lidl u ulicama Kraljevačkog bataljona 42A i Save Kovačevića 50B i Merkator – Roda Centar u Save kovačevića 48A, biće otvoreni sutra od 4 do 7 časova.

Za ostale potrošače prodavnice će biti otvorene od 8 časova.

HEMIJOM PROTIV VIRUSA KOVID-19: NAJEFIKASNIJI U PREVENCIJI SAPUN I 70% ETANOL

Doniranje krvi

Crveni krst poziva davaoce svih krvnih grupa da u ponedeljak 6. aprila, u periodu od 8 do 13 časova, u hotelu Zelengora i u prostorijama Crvenog krsta Kragujevac doniraju krv i tako spasu živote pacijenata.
Njima je Vaša krv, njihov lek, potrebna sada i odmah.

OGRANIČITI I USPORITI VRH EPIDEMIJE

Situacionom centru prijave za penziju na kućnu adresu samo radnim danom

Situacioni centar grada Kragujevca obaveštava korisnike da u subotu i nedelju neće biti u funkciji brojevi telefona 505-812 i 505-825.

To su brojevi telefona otvoreni za građane starije od 65 godina na koji mogu da se prijave kako bi socijalna davanja i ostale novčane naknade, koje primaju preko Banke Poštanska štedionica i Javnog preduzeća Pošta Srbije, dobili na kućnu adresu.

Operateri u Situacionom centru grada Kragujevca radiće svakog radnog dana od 9 do 15 časova.


Privremeno obustavljanje rada na pregledu vozila za taksi prevoz

Odeljenje za podršku privredi, u cilju preduzimanja pojačanih mera zdravstvene zaštite stranaka, korisnika usluga i zaposlenih, privremeno obustavlja rad na pregledu vozila za obavljanje taksi prevoza i produžavanje roka važnosti taksi dozvole za vozilo.

Po ukidanju vanrednog stanja Odeljenje za podršku privredi nastaviće rad na izdavanju i produžavanju roka važnosti taksi dozvole za vozilo u skladu sa procedurama propisanim Odlukom o taksi prevozu.

Privremeni prekid obavljanja poslova vezanih za izdavanje i produžavanje roka važnosti taksi dozvole za vozila neće proizvoditi štetne posledice po taksi prevoznike.


Onlajn aprilske radionice u Centru za razvoj karijere Univerziteta

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu, prvi put, ove godine, tradiocionalne Aprilske radionice za studente i diplomce organizuje onlajn, u periodu od 7. do 29. aprila 2020. godine.

Ideja ovogodišnjeg programa pod sloganom #Ostani kod kuće, edukuj se onlajn je da studentima i diplomcima pružimo priliku za sticanje novih znanja tokom perioda sa kojom se Evropa i svet, a i naša zemlja, trenutno suočavaju.

Ovogošnji program sastoji se od deset radionica, čije teme prate razvoj karijere studenata od perioda studiranja do izlaska na tržite rada, odnosno od veština akademskog pisanja i upravljanja vremenom, preko prijave za Erazmus+ stipendiju, do veština potrebnih za izlazak na tržište rada i pronalazak zaposlenja.

Gostujući predavači na ovogodišnjim aprilskim radionicama će biti predstavnici agencije Balance consulting Kragujevac, predstavnici HR službe FCA Srbija, Nina Nedeljković, voditelj Bravo radija, dr Biljana Vlašković-Ilić, profesor Filuma, Danijela Nedić iz Biznis linka, Ivana Retas, motivacioni govornik i dugogodišnji novinar i predstavnici Razvojnog biznis centra Kragujevac.

Više informacija o programu na zvaničnoj stranici Univerziteta.

PROGRAM

Časopis “Dečije iskre” u elektronskoj formi

Zbog nemogućnosti da se u novonastaloj situaciji izazvanoj virusom kovid-19 pred čitaocima nađe u uobičajenom, štampanom formatu, martovski broj časopisa za dečje umetničko stvaralaštvo „Dečje iskre“ od danas je dostupan u elektronskoj formi.

Adresa na kojoj može da se prelista elektronsko izdanje je Ustanova Koraci, kao i na fejsbuk stranici časopisa. Tako će ovaj, sedmi broj u ovoj školskoj godini biti dostupan svim osnovcima, njihovim učiteljima, nastavnicima, profesorima, ali i roditeljima i svim drugim zainteresovanim čitaocima.

Ovakvo izdanje časopisa predstavlja iznuđeno rešenje u uslovima prestanka rada škola zbog nezvanih i nenadanih problema koji su prekinuli uobičajen način učenja, druženja i uživanja u kolektivnom boravku u školama, kaže Miodrag Stojilović, glavni urednik časopisa.

Zbog ovih iznuđenih promena rokovi za učešće na našim nagradnim konkursima odlažu se do jeseni. Oba konkursa, i onaj na temu humanosti organizovan u saradnji sa Crvenim Krstom Kragujevca, i onaj za ideju za dečji nakit koji je raspisan u saradnji sa Galerijom nakita Đani, obnovljena su u ovom elektronskom izdanju sa izmenjenim rokovima.

Dečje iskre će i dalje primati radove svojih saradnika na uobičajene adrese, a o daljem izdavanju časopisa ćemo vas obavestiti nakon okončanja vanrednih okolnosti.

Osnovna škola "Dragiša Luković Španac" - podrška učenicima i roditeljima

Draga deco, i nama je žao,
što nam je ovaj virus školu ukrao.

Dok ona tužna stoji i čeka,
mi je gledamo samo iz daleka.

Nastavnici vaši vas mole:
- deco, ne odustajte od škole!

Oni najmlađi ničeg se ne boje
bez sumnje slušaju učitelje svoje.

Ne zamerite što vam domaći dajemo,
svima je teško. Moramo da istrajemo!

Roditelji dragi naši, ne ljutite se ni vi,
svi smo u istoj situaciji!

Verujte, deco, u sebe i poslušajte nas!
sve će ovo proći za tili čas!

nedostaju nam drugovi i igara trista,
izdržite još malo dok koroni ne kažemo
" hasta la vista"!

A vi predškolci, naši dragi malci, evo poziva za vas!
Kad sve ovo prođe dođite, dođite kod nas!
Postanite i vi Španci!

Autor pesme: Jelena Milosavljević, nastavnica istorije


PZD NA RTK: Kraljević Marko - subota 4. aprila, 13:00

POZORIŠTE ZA DECU: ONLAJN REPERTOAR – APRIL 2020
Podsećamo, nakon višednevne pauze, prouzrokovane Zaključkom Vlade Srbije o informisanju, portal Prviprvinaskali.com nastavlja sa objavljivanjem izveštaja Instituta za javno zdravlje Kragujevac o prisustvu korona virusa na teritoriji grada Kragujevca i Šumadijskog okruga.

UKUPAN BROJ OBOLELIH ("POZITIVNIH"), DO DANAS U 16 ČASOVA:

  • Kragujevac: 22
  • Aranđelovac: 10

Obolelih Kragujevčana u Kliničkom centru Kragujevac ima ukupno 11.

DETALJNO:

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE: POZITIVNI REZULTATI - KRAGUJEVAC 22, ARANĐELOVAC 10, 3. 4. 2020.Foto: Ivan Stojanović/Prviprvinaskali.com

COVID19.RS: STATISTIČKI PODACI O KORONAVIRUSU. 3. 4. 2020.PRVI PRVI NA SKALI Covid19.rs_Statistički podaci o koronavirusu. 3. 4. 2020. tabela

Grafika: Covid19.rs

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ!


ARHIVA PPNS

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE KRAGUJEVAC: PRAKTIČNO UPUTSTVO ZA NASTUPAJUĆE DANE (VIDEO)

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar