Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Korona

11.09.2020

Kragujevcu s ljubavlju - rendgen i pet modernih kolica za lekove, od dr Mirjane Mimice Andrejević Kri (HO Prohuman)

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Za dobrobit zemljaka u otadžbini

Mnogo napora, truda, volje i zalaganja dr Mirjana Mimica Andrejević Kri, na čelu humanitarne organizacije Prohuman iz Bad Zalcuflena, uložila je kako bi mobilni rendgen aparat stigao u njen rodni Kragujevac. Nakon mnogih peripetija sa papirologijom i puna četiri meseca provedena na carini, rendgen je proteklih dana konačno stigao u KC Kragujevac i na raspolaganju je svim pacijentima. Vrednost ovog medicinskog aparata prema rečima dr Andrejević Kri iznosi 35.000 evra, a pored njega uručeno je još pet modernih kolica za lekove u vrednosti od oko 5.000 evra.

– Želim pre svega da istaknem da mi je izuzetno drago da je ovaj aparat od sada na raspolaganju svim pacijentima, na njihovu dobrobit, kao i lekara. Posebno sada u vreme korona virusa, kada je jedan od najvažnijih mašina koje se koriste kako bi lekari što pre imali u uvid pacijentovo stanje i mogli pravovremeno da odreaguju u lečenju. Očito nije bilo lako ovu pomoć dostaviti, jer je rendgen aparat stajao od 12. maja na carini. Bilo je potrebno da se dobiju potvrde nadležnih institucija, odnosno Agencije za lekove i medicinska sredstva kao i Direktorata za nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije – istakla je dr Mirjana Mimica Andrejević Kri, dodavši:

– Mediji u Srbiji, otkrili su da je rendgen gotovo dva meseca bio u carinskom skladištu bez pokrenute procedure za njegovo carinjenje. Zašto se na to toliko čekalo i zašto je to moralo biti tako, zaista ne znam. Meni je najvažnije da je pomoć stigla i da će biti na raspolaganju mojim nekadašnjim sugrađanima na koje uvek mislim. Prohuman će svakako i dalje pomagati svojoj otadžbini na ovaj način i to je van svake sumnje.

Klinički centar se povodom ove donacije oglasio kratkim saopštenjem na zvaničnom sajtu, na koje nas je uputio i direktor te ustanove Predrag Sazdanović, a na kome između ostalog piše:

„Klinički centar izražava najveći stepen zahvalnosti dr Mirjani Andrejević Kri na donaciji rendgen aparata sa C lukom. Ovaj aparat omogućiće povećanje kapaciteta Klinike za ortopediju i traumatologiju u rešavanju hitnih i elaktivnih pacijenata. Donacija ovog aparata je izvedena po striktnim zakonskim normama, a Klinički centar se zahvaljuje Agenciji za lekove i medicinska sredstva kao i Direktoratu za nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije na saradnji i efikasnosti tokom trajanja procedure. Postupak sproveden pred pomenutim institucijama obezbeđuje apsolutnu bezbednost u korišćenju rendgen aparata za pacijente KC Kragujevac“, navedeno je u saopštenju direktora Predraga Sazdanovića.

Za hitne intervencije

– Veoma smo zahvalni humanitarnoj organizaciji Prohuman i dr Mimici Adrejević Kri na donaciji digitalnog rendgen aparata sa C lukom koji će jako unaprediti rad u hirurgiji koštano-zglobnog sistema, kako kod hitnih, tako i kod planiranih hirurških intervencija. Njegov značaj se ogleda u povećanju preciznosti i tačnosti izvođenja ortopedsko-traumatoloških procedura koje se izvode na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Kragujevac – izjavio je za „Vesti“ dr Žan Friščić načelnik odeljenja traumatologije Klinike za ortopediju i traumatologiju KC Kragujevac.

Pobrinuli se za uspešan transport

– Ovom prilikom želim samo i da se zahvalim gospodinu Mišku Đorđeviću iz Kragujevca, koji je često moja desna ruka u otadžbini i uvek je spreman da pomogne, baš kao i gospodinu Ranku Beloviću i njegovoj firmi Bird iz Zemuna na realizaciji ove donacije – poručila je dr Mimica Andrejević Kri.

Na poklon i kolica za lekove

Pored mobilnog rendgen aparata Kliničkom centru Kragujevac, HO Prohuman uputio je i pomoć u vidu modernih kolica za lekove, koje je prevezao i lično predao gospodin Miroslav Miško Đorđević.

– Koliko sam mogao da zaključim, zaposleni u KC Kragujevac veoma su se obradovali ovom poklonu, jer su pokretna kolica za lekove i previjanje pacijenata veoma potrebni. Meni je uvek zadovoljstvo da pomognem koliko god je u mojoj moći dr Mirjani Mimici Andrejević Kri i podržim svaku njenu akciju, jer znam da to radi sa iskrenom ljubavlju i velikim požrtvovanjem za sve svoje zemljake u otadžbini – rekao je Miroslav Đorđević.

Katarina Nedeljković
Izvor: Vesti onlajn, 11. 9. 2020. 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar