Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

29.06.2020

Krizni štab Srbije Nove mere, 29. jun 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Preminule još četiri osobe od posledica koronavirusa

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 7.150 osoba, od kojih je 242 pozitivno na koronavirus.

U saopštenju se navodi da je u Srbiji do danas registrovano ukupno 14.288 potvrđenih slučajeva koronavirusa, pri čemu je broj aktivnih slučajeva u ovom trenutku 1.433, dok je na respiratorima 36 pacijenata.

U poslednja 24 časa preminule su četiri osobe, ukupan broj smrtnih slučajeva je 274, pri čemu je stopa smrtnosti 1,92 odsto.

Od početka epidemije testirane su ukupno 392.863 osobe, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova evidentiralo je samoizolovana lica na teritoriji 86 opština i gradova u Srbiji, stoji u zvaničnoj kovid-19 statistici, na dan 29. jun 2020. godine.

Najviše ljudi u kućnoj izolaciji ima u Leskovcu - 337, a zatim u Nišu - 276, Kragujevcu - 267 i Šapcu - 251. Među deset teritorija sa najviše žitelja u kućnoj izolaciji su još: Užice - 151, Novi Sad - 141, Brus - 119, Beograd - 114, Vranje - 88 i Kruševac - 64.

Na teritoriji Šumadijskog okruga, iza Kragujevca su: Rača - 28, Knić - 19, Aranđelovac - 21, Batočina i Topola po 17, Lapovo - 7.

KOMPLETNA KOVID-19 STATISTIKA: BROJ SAMOIZOLOVANIH, 29. 6. 2020.

Od 10. juna na sajtu covid19.data.gov.rs nema dnevnih podataka o opštinama i gradovima sa najvećim brojem zaraženih, a nema ih više ni na covid19.rs.Grafika: Covid19.rs


U kovid režim ulaze KBC ’’Dr Dragiša Mišović’’ i bolnica u Pančevu

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas, na sastanku sa direktorima kovid bolnica, da u narednih sedam dana neće biti kazne za nepoštovanje odluka Kriznog štaba o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru, ali će se poštovanje te mere kontrolisati.

Lončar je, nakon sastanka, najavio da će, zbog povećanog broja obolelih od koronavirusa, od sutra ujutru KBC ’’Dr Dragiša Mišović’’ biti vraćen u kovid režim rada i primaće isključivo kovid pacijente.

Ministar je objasnio da će se zaražena deca iz čitave Srbije lečiti u toj zdravstvenoj ustanovi, kao i zaraženi pacijenti kojima je neophodna hemodijaliza.

Prema njegovim rečima, zaražene koronavirusom primaće ponovo i Opšta bolnica u Pančevu, koja će obezbediti kapacitete za 150 pacijenata.

Bolnica u Pančevu biće nam pomoć u slučaju da se poveća broj zaraženih, naveo je Lončar i dodao da će i KBC "Zvezdara" proširiti svoje kapacitete za kovid pacijente i to za 60 postelja, 30 danas i 30 sutra.

On je, govoreći o situaciji u Novom Pazaru, istakao da je jedan broj pacijenata prebačen na lečenje u bolnicu u Kragujevac, a jedan broj u Beograd, napomenuvpi da su za čitavu Srbiju obezbeđeni dodatni kapaciteti.

Lončar je najavio da će predsednica Vlade Ana Brnabić održati sastanak sa odgovornima u tržnim centrima, kojima će biti predočeno da će oni biti odgovorni ukoliko se ne poštuje mera o nošenju maski.

Od sutra u Beogradu obavezne maske u prevozu i zatvorenom prostoru

Krizni štab za suzbijanje bolesti COVID-19 raspravljao je danes o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srbiji i doneo nove mere kako bi se sprečilo širenje koronavirusa i zaštitilo zdravlje građana.

S obzirom na različitu epidemiološku situaciju u gradovima na teritoriji Srbije, Krizni štab će postepeno donositi mere u određenim gradovima, koje svakoga trenutka mogu biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne.

Od sutra, 30. juna na teritoriji grada Beograda, obavezno je nošenje maski u gradskom prevozu i u svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka.

Svi posetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona lepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vreme boravka u tim zatvorenim prostorima nose zaštitne maske.

Bitno je napomenuti da maske i dalje ne moraju biti hirurške – sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave su prihvatljive.

Što se ostatka Srbije tiče, najsnažnija preporuka svim građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

Ovim putem, Vlada i Krizni štab apeluju na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u zemlji i o svemu obaveštavaju građane.

Izvor: Vlada Srbije, 29. 6. 2020. 


PRVI PRVI NA SKALI/KORONA   

VIŠE OD 630 MRTVIH OD KORONE U SRBIJI - BROJ UMRLIH I ZARAŽENIH VIŠESTRUKO VEĆI OD ZVANIČNO SAOPŠTENOG, ISTRAŽIVAO BIRN 

DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)


 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar