Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement
 • Advertisement

 
 

Korona

11.08.2020

Najmlađi đaci pohađaće nastavu u školi, za starije uzraste kombinovano izvođenje

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/uklonjena-divlja-deponija-ispod-nadvoznjaka-u-ul-jovana-ristica-spomenik-kulture-ostaje-ruglo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić-Tepavčević saopštila je da je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 doneo danas odluku da najmlađi đaci pohađaju nastavu u školi, dok će za starije uzraste biti organizovano kombinovano izvođenje nastave.

Kisić-Tepavčević je posle sednice Kriznog štaba objasnila da su razmatrani svi aspekti, kako o broju đaka u školama i uzrastu dece, tako i o epidemiološkoj situaciji, a da je među predviđenim merama i smanjenje fizičke mogućnosti prenošenja koronavirusa, što podrazumeva maksimalno razređenje broja đaka.

Prema njenim rečima u jednoj učionici moći će da bude do 15 đaka, koji će sedeti na udaljenosti minimalnoj od 1,5 metara, a biće skraćeni i časovi na 30 minuta.

Ona je ukazala na to da sada imamo povoljniju epidemiološku situaciju i da mere prevencije daju efekte, u skladu sa čim su donete odluke o načinu organizovanja nastave u budućoj školskoj godini.

Uradili smo sve da naši najmlađi đaci pohađaju što je moguće više nastavu u samoj školi. To je značajno za njihovo buduće školovanje. Za starije razrede imaćemo različite kombinacije izvođenja nastave, objasnila je Kisić-Tepavčević.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" je najavila da će o tome danas, na konferenciji za novinare u 15 časova, javnost detaljnije informisati ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Ona je rekla i da je bitno da se prilikom boravka u školi poštuju sve mere prevencije koje će da smanje rizik prenošenja infekcije na najmanju moguću meru.

Predviđa se i da ceo prvi školski dan u svim školama bude posvećen prevenciji, načinu sprovođenja prevencije i značaju preventivnih mera kao novom obliku ponašanja koji će činiti bezbedan boravak u školama za decu, dodala je ona.

Kisić-Tepavčević je navela i da je maska kao preventivna mera, koja mora da se nosi pravilno, da prekriva nos i usta, bez obzira o kojoj vrsti je reč, nešto sa čim ćemo morati da živimo u narednom periodu.

S tim u vezi, ona je ukazala na to da će i u školskoj sredini nastavnici sve vreme morati da nose masku, a da će za decu biti definisane procedure kada je obavezno nošenje maske i kada se preporučuje, uz mogućnost da se maska odloži na određeno mesto.

Kisić-Tepavčević je napomenula da i đaci treba da nose maske od ulaska u školu do svoje klupe, koju neće menjati.

Ona je napomenula i da je plan edukacije u vezi koronavirusa razrađen proteklih nedelja i da je planirano da se objavi u poslednjoj nedelji avgusta.

To nije nešto što je ad hok urađeno, pripremljeni su odgovarajući filmovi, nešto što je najprihvatljivije za decu. Nastojaćemo da bude što više vizuelnog sadržaja na mestima na kojima su đaci, istakla je ona.

Foto: Vlada Srbije; Ivan Stojanović/Prviprvinaskali.com
Izvor: Vlada Srbije, 11. 8. 2020. 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

ARHIVA PPNS

PRECIZIRAN PLAN ODVIJANJA NASTAVE OD SEPTEMBRA

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

 • DA LI ĆE SE BESKONTAKTNI TOPLOMERI KORISTITI U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA KRAGUJEVCA?
 • PROF. ĐUKANOVIĆ: TREBA RAZUMNO PRIHVATITI REALNOST; MI ĆEMO POBEDITI VIRUS, TREBA BITI SMIREN I UPORAN, ZAJEDNO RADITI
 • DR VESNA JOKOVIĆ: KAKO SAM POBEDILA KORONU
 • PROF. JANKOVIĆ: PRISTUP U LEČENJU MORA BITI INDIVIDUALAN - TO VAŽI I ZA BOLESNIKE SA KOVID-19
 • TELEFONSKA LINIJA 19833 - BESPLATNA PSIHOTERAPIJSKA POMOĆ TOKOM PANDEMIJE
 • PRIRODNJAČKI MUZEJ: NEPRIMERENI STRAH OD VIDRE!SPREČAVANJE NOVIH EPIDEMIJA OČUVANJEM NAŠEG PRIRODNOG OKRUŽENJA
 • SPREČAVANJE NOVIH EPIDEMIJA OČUVANJEM NAŠEG PRIRODNOG OKRUŽENJA
DETALJNIJE OVDE
 • UREDBE O MERAMA ZA SPREČAVANJE I SUZBIJANJE ZARAZNE BOLESTI KOVID-19 (16. JUL 2020)
 • PODACI O EPIDEMIJI NISU NAMERNO SKRIVANI - U NAJVEĆOJ MERI SU ’PRAVI’; POSTOJE PODACI SAMO ZA VLADU, NE I ZA JAVNOST

DETALJNIJE OVDE

 • DR GLIGIĆ: NIJE ISKLJUČENA BORBA 2-3 GODINE - VIRUS VEROVATNO MUTIRA, NEMAMO SOPSTVENA ISTRAŽIVANJA, NE MOŽEMO DA TVRDIMO
 • POREĐENJE VIRUSA KORONA (2020) I GRIPA (2002-2018)
 • COVID19.RS, 13. 7. 2020. (17:30): ’STATISTIČKI PODACI O KORONA VIRUSU’; ’ZARAŽENO U DANU’
 • DONET PRAVILNIK O PREVENTIVNIM MERAMA ZA BEZBEDAN I ZDRAV RAD

DETALJNIJE OVDE

 • UDRUŽENJA I MEDIJI ZAHTEVAJU OD BATUTA DOSTAVU PODATAKA IZ BAZE KOVID-19
 • DR DELIĆ: OČEKIVALI SMO SVEOBUHVATNIJE MERE, SVELE SE NA LOKALNE
 • ĆALE, OVO JE ZA TEBE!
 • SAZDANOVIĆ: ŠIRENJE VIRUSA KORONA U KRAGUJEVCU ’POSLEDICA BEZUMNE RAZULARENOSTI GRAĐANA’

DETALJNIJE OVDE

POREĐENJE VIRUSA KORONA (2020) I GRIPA (2002-2018)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

DREN

DOM

POTROŠAČI● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar